מוס מנגו וקוקוס טבעוני

את המנה הזו אני מתכננת להכין כבר שנה שלמה.. חיכיתי לבואו של המנגו האהוב עליי (אותו כוכב של סלט החסה הזה או השידוך הנכון ביותר עבור הטפיוקה האהובה עליי למשל) והסתערתי.

אכלתי מנה דומה לזו בתאילנד והחלטתי שלבטח יהיה קל עד מאד לשחזר אותה. רגע של צניעות מתקרב.. צדקתי 😀.

מה שכן, לקחתי טיפ חשוב מהאינטרנט (מבלוג הודי מגניב ביותר האמת) בעניין קרם הקוקוס. על מנת שהקינוח לא ייצא דליל מדי, חשוב מאד לקרר את קרם הקוקוס שלנו כמה שעות טובות לפני השימוש, כך הקרם המוצק יופרד מנוזל הקוקוס ונוכל להשתמש אך ורק בו. אם כן, אנו נזדקק לשני מיכלים של קרם קוקוס (לא נוזל/חלב/מי קוקוס) עבור הכנת המוס, על מנת לקבל 6 כוסות טעימות במיוחד. את שארית נוזל הקוקוס שיישאר נשמור לשימוש אחר (כמו לרוטב של פרגיות, מרק או שייק).

אני השתמשתי בשלושה מנגו מתוקים וטעימים במיוחד, אז לא היה לי צורך להוסיף תוספת של ממתיק כלשהו. אם המנגו שלכם לא מתוקים מספיק, טעמו את המוס לפני העברתו לכוסות, הוסיפו כף מייפל, ערבבו וטעמו שוב. בעיניי אמור להיות למוס מתיקות מעודנת ונעימה בלבד. בנוסף, אני ממליצה להגישו עם כמה קוביות מנגו טרי מעל, הכי טעים!

חברתי נטלי, אשר טעמה והתענגה על המוס, הציעה להוסיף כף של מיץ לימון טרי לפני המעבר לכוסות כדי שהחמיצות תדגיש את מתיקות המנגו (מתוחכמת חברה שלי, אה? 😀). לי היה טעים בדיוק כך, אך אני יכולה להבין למה היא מתכוונת.. אז אם מתחשק לכם, לכו על זה.

מדובר בקינוח קייצי, קליל ומוצלח במיוחד, נפלא לסיומת של ארוחה בניחוח אסייתי או בעצם לכל ארוחה. יצא לי להכין אותו כבר מספר פעמים ואפילו ילדיי כבר פנו לכוס מוס מנגו קוקוס במקום ממתק/מעדן, כך שההצלחה לגמרי חוצה גילאים. כמו כן, את המוס מכינים כמה שעות מראש (בדיוק כמו שאנחנו אוהבים).

מצרכים:

3 מנגו בשלים, מקולפים וחתוכים

החלק המוצק של שתי פחיות מקוררות (400 מ"ל כל אחת) של קרם קוקוס

להגשה: קוביות מנגו טרי

אופציונאלי:

כף (או יותר) סירופ מייפל טבעי (במידה והמנגו שלכם לא מתוק מספיק)

כף מיץ לימון סחוט טרי (ראו הצעה בהקדמה)

הוראות הכנה:

טוחנים את המנגו למחית בבלנדר/בלנדר מוט.

מעבירים את מחית המנגו לקערת המיקסר ומוסיפים את קרם הקוקוס, מערבלים עד לקבלת קרם עדין.

טועמים ומחליטים אם יש צורך בהוספת סירופ מייפל/לימון.

מעבירים לכוסות זכוכית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-3 שעות לפחות.

בסמוך להגשה, מניחים קוביות מנגו טרי מעל המוס ומגישים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל