מוס מנגו וקוקוס טבעוני

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המנה הזו אני מתכננת להכין כבר שנה שלמה.. חיכיתי לבואו של המנגו האהוב עליי (אותו כוכב של סלט החסה הזה או השידוך הנכון ביותר עבור הטפיוקה האהובה עליי למשל) והסתערתי.

אכלתי מנה דומה לזו בתאילנד והחלטתי שלבטח יהיה קל עד מאד לשחזר אותה. רגע של צניעות מתקרב.. צדקתי 😀.

מה שכן, לקחתי טיפ חשוב מהאינטרנט (מבלוג הודי מגניב ביותר האמת) בעניין קרם הקוקוס. על מנת שהקינוח לא ייצא דליל מדי, חשוב מאד לקרר את קרם הקוקוס שלנו כמה שעות טובות לפני השימוש, כך הקרם המוצק יופרד מנוזל הקוקוס ונוכל להשתמש אך ורק בו. אם כן, אנו נזדקק לשני מיכלים של קרם קוקוס (לא נוזל/חלב/מי קוקוס) עבור הכנת המוס, על מנת לקבל 6 כוסות טעימות במיוחד. את שארית נוזל הקוקוס שיישאר נשמור לשימוש אחר (כמו לרוטב של פרגיות, מרק או שייק).

אני השתמשתי בשלושה מנגו מתוקים וטעימים במיוחד, אז לא היה לי צורך להוסיף תוספת של ממתיק כלשהו. אם המנגו שלכם לא מתוקים מספיק, טעמו את המוס לפני העברתו לכוסות, הוסיפו כף מייפל, ערבבו וטעמו שוב. בעיניי אמור להיות למוס מתיקות מעודנת ונעימה בלבד. בנוסף, אני ממליצה להגישו עם כמה קוביות מנגו טרי מעל, הכי טעים!

חברתי נטלי, אשר טעמה והתענגה על המוס, הציעה להוסיף כף של מיץ לימון טרי לפני המעבר לכוסות כדי שהחמיצות תדגיש את מתיקות המנגו (מתוחכמת חברה שלי, אה? 😀). לי היה טעים בדיוק כך, אך אני יכולה להבין למה היא מתכוונת.. אז אם מתחשק לכם, לכו על זה.

מדובר בקינוח קייצי, קליל ומוצלח במיוחד, נפלא לסיומת של ארוחה בניחוח אסייתי או בעצם לכל ארוחה. יצא לי להכין אותו כבר מספר פעמים ואפילו ילדיי כבר פנו לכוס מוס מנגו קוקוס במקום ממתק/מעדן, כך שההצלחה לגמרי חוצה גילאים. כמו כן, את המוס מכינים כמה שעות מראש (בדיוק כמו שאנחנו אוהבים).

מצרכים:

מצרכים למוס מנגו קוקוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3 מנגו בשלים, מקולפים וחתוכים

החלק המוצק של שתי פחיות מקוררות (400 מ"ל כל אחת) של קרם קוקוס

  • כפי שכתוב לעיל, קררו את הפחיות כמה שעות טובות (אפילו לילה) במקרר לפני השימוש.
  • בעזרת כפית הוציאו אך ורק את החלק העליון המוצק של הקרם.
  • את הנוזל הנותר אפסנו במקרר לשימוש אחר.

להגשה: קוביות מנגו טרי

אופציונאלי:

כף (או יותר) סירופ מייפל טבעי (במידה והמנגו שלכם לא מתוק מספיק)

כף מיץ לימון סחוט טרי (ראו הצעה בהקדמה)

הוראות הכנה:

טוחנים את המנגו למחית בבלנדר/בלנדר מוט.

מנגו בבלנדר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את מחית המנגו לקערת המיקסר ומוסיפים את קרם הקוקוס, מערבלים עד לקבלת קרם עדין.

מנגו למיקסר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס למיקסר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קוקוס ומנגו במיקסר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים ומחליטים אם יש צורך בהוספת סירופ מייפל/לימון.

המוס מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים לכוסות זכוכית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור ל-3 שעות לפחות.

מעבירים לכוסות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בסמוך להגשה, מניחים קוביות מנגו טרי מעל המוס ומגישים.

מנגו מעל מוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנגו מעל מוס2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

6 תגובות על “מוס מנגו וקוקוס טבעוני

    1. שלום מירי,
      המרקם המיוחד של המנגו כמחית מאד מתאים כאן ומשתלב עם טעמו של הקוקוס. בעיקרון כל פרי שתרסקי למחית יכול להחליפו..

  1. תודה! אני מתכננת להכין היום…
    אפשר להשתמש בסילאן או דבש במקום סירופ מייפל טבעי?
    כמה מנות בערך יוצאות (כוסיות קטנות)?

    1. בטח, סילאן או דבש גם יתאימו.. תטעמי לפני שמוסיפה להבין אם וכמה צריך.. 6 כוסות וויסקי רגילות (low ball) או 10 קטנות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *