תפוחי אדמה בפסטו קשיו

באחת מארוחות החברים האחרונות שלנו, אודי'לה הביא תוספת של תפוחי אדמה "חדשים" שכולנו לא יכולנו להפסיק לנשנש. מדובר בקוביות תפוחי אדמה אפויות, אותן הוא ערבב עם פסטו טעים במיוחד עם יציאתן מהתנור וכך נוצרו ביסים מופלאים של תפוחי אדמה בפסטו, אותו אנו כה רגילים לאכול בשילובים שונים ובעיקר יחד עם פסטה.

אם כן, לא רק השילוב של תפוחי האדמה עם הפסטו הוא מעניין פה, אלא גם סוג הפסטו. במקום הפסטו הקלאסי של בזיליקום וצנובר, אודי הלך על שילוב של בזיליקום וקשיו קלוי.. מתקבל ממרח פשוט מופלא, שיחד עם התפודים החמים יוצר ביסים פשוט מעולים, מהם נהנו מאד גם אלו שטוענים שהם בכלל לא מחובבי הפסטו.

אספר לכם כי אודי לא מוסיף שום לפסטו שלו ואני כן.. ומשום שאני המחליטה כאן , אז הוספתי אותו למתכון. בנוסף, מי שרוצה יכול גם להכניס פרמזן מגורר לפסטו. כמובן שאתם מוזמנים ללכת על פסטו קלאסי עם צנוברים או להשתמש בקשיו טבעי ולא קלוי, רק שבמקרה זה תצטרכו להוסיף עוד קצת מלח.

זהו לא המתכון הראשון ולא השני של אודי'לה האלוף שהגיעו כאן לבלוג, מתכון מעולה זה מצטרף למרק תירס האסייתי, ל-"סוכריות" סלמון, לעראיס דג ועוד. אין אודי! בקרוב אני מוציאה לקט מתכונים שמוקדש לך .

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

לתפוחי אדמה:

כ-8 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 2 ס"מ

2-3 כפות שמן זית

לפסטו קשיו:

כוס גדושה עלי בזיליקום טריים

1/2 כוס שמן זית, מחולק

50 גר' קשיו קלוי

1 שן שום קטנה

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מפזרים את קוביות תפוחי האדמה על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

מזלפים מעל כ-2-3 כפות שמן זית, מערבבים ומסדרים בשכבה אחידה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים למשך כ-30 דקות עד שקוביות תפוחי האדמה מזהיבות ומוכנות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

בזמן שתפוחי האדמה בתנור מכינים את הפסטו קשיו:

מכניסים למעבד מזון את עלי הבזיליקום הטריים השטופים, הקשיו הקלוי, שן השום, מעט מלח ואת שמן הזית וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה, כאשר בין לבין מגרדים עם לקקן את צידי קערת מעבד המזון.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את תפוחי האדמה האפויים לקערה ובעודם חמים מערבבים אותם בעדינות עם הפסטו.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים מיד.

צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן