לפני מספר חודשים ביקרתי בנאשוויל יחד עם הוריי ואחיי. זה היה עבורנו טיול נהדר, במיוחד קולינרית, מאחר ואנחנו מאד נהנים מהאוכל של דרום ארצות הברית, עוד מהשנים שגרנו שם בילדותי. בחדר המלון יצא לי לעלעל בספר בישול מקומי בו כמה מתכונים תפסו את עיניי, ביניהם הממתק הכה אמריקאי שכבר אציג בפניכם, אך תודו שכבר השם כובש בפני עצמו – Hello Dolly Bars.
השילוב בין קלות הכנת המנה למרכיבים הנגישים והאהובים שלה הוא שכבש אותי. הרי אין הרבה מקום לטעויות כשמדובר בקוביות שבסיסן עוגיות ומעליהן שילוב של שוקולד, קוקוס, פקאנים וחלב מרוכז. או כמו שאומרים – what can go wrong?! (חוץ מצנתור אם לא יודעים להגיד די אחרי כמה קוביות ).
בהקדמה למתכון הזה, באותו ספר בישול מקומי, מהללים את הקונדיטורית של אחת המסעדות הטובות בעיר. מספרים עליה שיודעת מחד, להכין קינוחים הכי מיוחדים ולשלב בין טכניקות מודרניות ומסורתיות, אבל מנגד, כשרוצה להכין עוגיה, שהיא ממש crowd pleaser, היא תמיד פונה לקלאסיקה המקומית שהיא – hello dolly bars, מתכון שעובר מדור לדור.
אלו קוביות/ריבועים של אושר, הכי user friendly, גם כי יש בהכנתן המון מקום לגיוון – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: אפשר לשחק עם העוגיות שבבסיס (למשל, במקום פתי בר להשתמש בעוגיות וניל או אוראו), להחליף את הפקאנים באגוזי מלך, וכמובן לגוון עם השוקולד שבוחרים לשלב. אפילו מי שלא אוהב קוקוס – יכול פשוט להשמיט אותו ובמקומו להוסיף עוד קצת שוקולד ואגוזים… מתכון נוח, כבר אמרתי?
קבלו פינוק אמריקאי קל להכנה, שגם מחזיק יחסית הרבה זמן בכלי סגור במקרר, והכי סוגר את הפינה כשמתחשק ביס מתוק ומפנק.
מצרכים:

קצת יותר מחצי שרוול של פתי בר (כ-150 גר' או כ-19 עוגיות)
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה מומסת
180 גר' שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
85 גר' (כמעט כוס) קוקוס טחון
1 כוס (כ-115 גר' פקאנים קצוצים)
1 פחית (395 גר') חלב מרוכז
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
טוחנים את עוגיות הפתי בר במעבד מזון עד לקבלת פירורים (לחילופין, אפשר לעשות זאת גם על ידי מערוך וקערה/שקית).

מוסיפים לקערת מעבד המזון את המלח והחמאה המומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים תבנית מרובעת בגודל כ-22 ס"מ (או תבנית דומה אחרת) בנייר אפייה ומהדקים את תערובת העוגיות והחמאה בתחתיתה באופן אחיד.

לקערה קטנה מכניסים את השוקולד צ'יפס/הקצוץ, הקוקוס הטחון והפקאנים הקצוצים ומערבבים.

מפזרים את תערובת השוקולד-קוקוס-פקאן באופן אחיד מעל תחתית העוגיות.

מזלפים את החלב המרוכז מעל שכבת השוקולד-קוקוס-פקאן באופן אחיד ומכניסים לתנור לכ-25-30 דקות או עד שמתקבל צבע קרמלי בהיר.


מצננים היטב ורק לאחר מכן חותכים לקוביות.


הקוביות נשמרות בכלי סגור במקרר.


עד הפעם הבאה,
מיכל