חצי דקה עבודה על השעון והפאי פלא שלכם בתנור.
המתכון "פטנט" הזה רץ בארצות הברית כבר זמן מה, חברה ברילוקיישן סיפרה לי שאין housewife בשכונה שלא שלפה את הפלא הזה מהשרוול לאחרונה. ת'אמת אכן מדובר ביציאה מגניבה ביותר: חבריי – קבלו את הבלנדר פאי!
רוצים הסבר? קבלו:
פשוט (באמת אין יותר פשוט מזה) מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מפעילים 30 שניות, מעבירים לתבנית משומנת ו-Howdy How הקינוח הריחני מוגש לשולחן.
אספר לכם כי המתכון המקורי בכלל לא קשור לקוקוס אלא מבוסס על חלב, אך אחרי כמה ניסיונות ושינויים שלי (סלחו לי, הייתי חייבת 😀) הגעתי למסקנה כי הכיוון הקוקוסי לגמרי לוקח את השני בסיבוב!
האמת היא שאת הקרדיט להחלפת חלב הפרה בחלב הקוקוס יש להעניק למארינוש אהובתי, שטעמה את אחת הגרסאות הקודמות וחשבה שהחלפת החלב בחלב קוקוס יעשיר את טעם הקוקוס הנפלא אפילו יותר ויכביד פחות על הקיבה. אין מה להגיד, הבחורה יודעת על מה היא מדברת. עוד אבחנה של הבלגית שלי – יותר מפאי נוצר כאן בעצם מעין פלאן קוקוס משגע: המרקם הפודינגי והרוטט של תוך הפאי מאד מזכיר את הפלאן הלטיני האהוב (בדומה לקרם קרמל הזה).
קראו לזה פאי, קראו לזה פלאן, קראו לזה אריק אם תרצו.. מדובר במעדן קליל להכנה ששווה מאד לנסות.
כמובן, כמו במקרים רבים, אם תגישו לצד גלידת וניל משובחת, התוצאה רק תשתבח 😀.
המתכון המקורי שחברתי העבירה לי לקוח מהבלוג hot eats and cool reads.
מצרכים:
2 כוסות מי קוקוס
- כמו במתכון המעולה של כדורי השוקולד האלו, הכוונה לחלב קוקוס הרזה יותר מקרם הקוקוס הסמיך והעשיר.
100 גר' קוקוס טחון (שקית אחת)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח
120 גר' חמאה רכה
- כמה שניות במיקרו יעשו את העבודה 😀
3/4 כוס סוכר
קמצוץ אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים את כל מרכיבי העוגה בבלנדר למשך 30 שניות עד שהופכים לתערובת אחידה.
מוזגים את התערובת לתבנית פאי משומנת בחמאה (או תבנית עגולה אחרת המתאימה לתנור) ואופים 45 דקות עד שהפאי מעט מזהיב.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
18 תגובות
אני בתקופה של המנעות מוחלטת ממוצרי חלב (לקטוז). האם אפשר להמיר את החמאה בשמן ? כמה שמן?
תודה
תנסי להחליף בכמות זהה של שמן קוקוס
שלום, נראה כי נשמטה כמות הקוקוס הטחון מהמתכון – רואים אותו בתמונת המצרכים אך הוא אינו מופיע ברשימה, כמו כן – מופיע קמח במתכון אך לא בתמונה,
אשמח אם תוכלי לעדכן – מעט מבלבל.
נשמע מתכון טעים וקל ולכן ישר כתבתי לך 🙂
תודה!
שלום ותודה רבה – מיד תוקן.
כמות הקמח הופיעה – 1/2 כוס והוספתי את הקוקוס שאיכשהו נשמט (גם זה צריך לקרות מתישהו כנראה..).
תודה על ההודעה!
יש חלופה לקמח וביצים?
לא ניסיתי ולא נראה לי.. עדיף ללכת על מתכון אחר אולי..
ניסיתי ויצא נפלא ממש. רעיונות לשדרוג המראה שלו? כך שיהפוך לחגיגי יותר?
אולי לפדר באבקת סוכר?
טעמתי בשבת ו"עפתי על זה" ומייד דרשתי מתכון (:
האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק?
היי תמי, איזה כיף שאהבת! נראה לי פחות מתאים ל אינגליש קייק כי פחות עוגה בחושה ויותר פאי.. אבל אם מנסה אשמח לשמוע איך יצא.. בהצלחה!
היי מיכל,
יש לך רעיון לציפוי פלאן הקוקוס הנפלא שלך ?
הציפוי מתבקש בעטיים של סדקים שנתגלו בגמר
האפייה.
תודה מראש,
יעקב
היי יעקב – האמת שאני ממש אוהבת את הסדקים האלו 🙂
אתה מוזמן לפדר את הפלאן באבקת סוכר אם מעוניין להסתירם.. לא ייתי מורחת קרם כלשהו עליו..
שלום,
אני בעת ההכנה.
העוגה בתנור, עושה רושם שהיא מזהיבה אך נראה שבפנים עדיין נוזלי.
מה עושים?
תני לה עוד קצת והיא תתייצב בפנים.. יוצא מרקם כמו פלאן
השארתי עוד הרבה זמן, זה אכן התייצב אבל באמצע העוגה זה הרגיש רטוב ולא מספיק מוכן.
לא יודעת מה לא עבד לי ):
אוף 🙁
לא צויין גודל תבנית הפאי. תודה.
תבנית פאי בקוטר 28 תתאים, אך גם בקוטר 30