עוף חמוץ מתוק היא אחת המנות הקלאסיות של מסעדות הסיניות מערביות. הילדות שלי בחו"ל רצופה בזיכרונות של הרי אורז לבן עם רוטב אדמדם ודביק, מנוקד באננס, גמבה ועוף (רק הזיכרון מספיק כדי לעורר לי את בלוטות הטעם).
היום אציג לכם את גרסתה של לין למנה המושחתת והממכרת הזו, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. נכון, יש כאן קצת יותר מרכיבים והתעסקות מהרבה מנות בבלוג ואפילו טיגון עמוק – אבל בשביל המנה הזו לגמרי שווה וכדאי לצאת מגבולות הגזרה המוכרים ומאזור הנוחות שלנו.
לפני תחילת הכנת המנה שימו לב כי יש להשרות את עמילן תפוחי האדמה לפחות שעתיים במים. אל תשאלו שאלות.. יסתבר לכם בהמשך כי זהו מרכיב הקסם של המנה. אישית – התאהבתי. לאחר מכן, נחתוך את הפרגיות המוכרות לנו לקוביות (מבלי להסיר את השומן, שרק יוסיף לעסיסיות המתפרצת של כל ביס), נתבל אותן מעט ונצפה אותן בתערובת פלאים שנכין מאותו עמילן תפוחי אדמה. מתקבלים ביסים פריכים, מתפצפצים, שגם לאחר שמתקררים נשארים קריספיים ומצוינים.
שלב טיגון קוביות הפרגיות המתפצפצות שלנו הוא השלב הארוך ביותר במנה (אך עדיין קל, מדובר בטיגון פשוט) משום שצריך לטגן אותן בכמה פעימות, אחרת יידבקו אחת לשניה. כאשר הפרגיות זהובות ומוכנות, נעביר אותן למסננת שנניח מעל קערה. חשוב להזהיר: הפרגיות המטוגנות טעימות בטירוף כמו שהן – fried chicken במיטבו, שימו לב לא לנשנש או לתת לידיים קטנות לנשנש יותר מדי – צריך מספיק מהן לצרף עוד מעט לווק.
כאמור, לאחר טיגון העוף המנה מוכנה ממש צ'יק צ'אק – כך שאם רוצים אפשר לטגן את העוף מראש וממש לפני ההגשה להשלים את יתר המתכון, ותוך כמה דקות היא תוגש חמה וטריה לשולחן (תחוסל גם תוך כמה דקות בודדות– באחריות). שימו לב כי בין הירקות נוסיף גם מלפפון – ירק אותו אנו לא נוהגים יותר מדי לבשל בארץ, אך נהוג להוסיפו למטעמים במזרח הרחוק (האמת היא שמלפפון אסייתי הוא מעט שונה וגדול משלנו). יתקבל מעין מלפפון מוחמץ קלות בסופו של דבר, יחד עם האננס המתוק, הירקות הפריכים הנוספים והרוטב החמוץ מתוק (בזכות סוכר, לימון, חומץ, מעט קטשופ ועוד) מתקבלת מנה כיפית וכה כה טעימה.
זוכרים את התפריט לארוחה האסייתית – דחוף צריך לצרף את המנה הזו אליו.
מצרכים:
1.5 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות (מבלי להסיר השומן)
1 כף רוטב סויה
3/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון
מיץ מחצי לימון
1 כוס עמילן תפוחי אדמה
1 ביצה
2 כפות שמן + 1 כף שמן
1 פלפל אדום, חתוך לחתיכות גדולות
1 גזר חתוך לעיגולים דקים
1 בצל אדום, חתוך גס
1 מלפפון גדול, חתוך לחתיכות גדולות
6-8 פטריות שמפיניון (תלוי בגודלן) חתוכות לחצי
כ-220 גר' שימורי אננס עם הסירופ
3/4 כוס ציר עוף
1/4 כוס חומץ
מיץ מלימון גדול שלם
2 כפות קורנפלור
1/4 כוס סוכר
1 כף קטשופ
שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
ראשית, שופכים את עמילן תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים שתי כוסות מים. מערבבים היטב, עד שאין גושים ומתקבל נוזל לבן אחיד. משרים למשך שעתיים לפחות – העמילן הדחוס ישקע והנוזלים יהיו מעליו.
מכניסים את קוביות הפרגיות לקערה, מתבלים אותן בסויה, מיץ מחצי לימון מלח ופלפל ומערבבים היטב.
שופכים את הנוזלים שנפרדו מעמילן תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצה ו-2 כפות השמן ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה. תחילה יהיה מאד קשה לערבב, אך אל תוותרו ובעזרת מזלג ערבבו וערבבו, עד שהשמן והביצה ייטמעו בעמילן הדחוס.
שופכים את תערובת עמילן תפוחי האדמה על הפרגיות ומערבבים היטב.
בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטיגון עמוק.
מטגנים בכמה פעימות את קוביות הפרגיות המצופות, עד שזהובות היטב.
מעבירים בעזרת כף מחוררת את הפרגיות המוכנות למסננת המונחת מעל קערה.
מערבבים את 2 כפות הקורנפלור בכוס/קערה יחד עם 2 כפות מים קרים, עד שאין גושים.
בווק או מחבת גדולה, מחממים כף שמן ומוסיפים את הבצל האדום, הפלפל האדום, הגזר, המלפפון והפטריות, מערבבים ומטגנים היטב במשך כמה דקות בודדות, כך שהשמן יצפה את כל הירקות.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את האננס יחד עם הנוזלים שלו וציר העוף, מערבבים ומחכים לרתיחה.
מוסיפים את החומץ, הקטשופ ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור, מוסיפים אותה לווק ומיד מערבבים מהר, כך שהקורנפלור יסמיך את הרוטב.
מוסיפים את העוף, מערבבים היטב, כך שיצופה ברוטב הדביק.
מגישים עם אורז לבן.
עד הפעם הבאה,
מיכל
15 תגובות
וואו. פשוט וואו.
איזה כיף של מתכון – נראה סופר שווה וטעיםםםםם – ינוסה בהזדמנות הראשונה.
תודה רבה!!!
🙂
תודה לך על התגובה המהממת!! מקווה שתאהבו
נראה נפלא. כמובן שאכין. ההסבר מעולה.
תודה רבה.
הי עדי, תודה!
מחכה לשמוע איך יצא
הכנתי…..מתכון מושלם
תודה רבה
בעמילן תפוחי אדמה הכוונה לקמח תפוחי אדמה?
כן 🙂
הכנתי כבר שלוש פעמים והמתכון מושלם!
אבל נגמר לי עמילן תפוחי האדמה. אפשר להחליף אותו בקורנפלור?
להבנתי לא.. צריך להישאר עם עמילן/קמח תפוחי אדמה. מצטערת 🙂
נראה מדהים. לגביי המלפפון, ת׳כלס מניסיוני זה ירק שלא מתחמם טוב. את ממליצה? תחליף אפשרי?
אני ממליצה להכניס את המלפפון ממש בסוף ואז נשארת קצת מהפריכות שלו אבל מסכימה שמלפפון חם זה לא קונצנזוס ואין בעיה גם לוותר עליו אם לא מעוניינים- עדיין מנה מעולה!
האם יש הבדל בין עמילן תפוחי אדמה לקמח תפו"א?
כן אלו שני מוצרים שונים, אך דומים
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום?
עדיף קורנפלור במקום