עוף חמוץ מתוק

עוף חמוץ מתוק היא אחת המנות הקלאסיות של מסעדות הסיניות מערביות. הילדות שלי בחו"ל רצופה בזיכרונות של הרי אורז לבן עם רוטב אדמדם ודביק, מנוקד באננס, גמבה ועוף (רק הזיכרון מספיק כדי לעורר לי את בלוטות הטעם).

היום אציג לכם את גרסתה של לין למנה המושחתת והממכרת הזו, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. נכון, יש כאן קצת יותר מרכיבים והתעסקות מהרבה מנות בבלוג ואפילו טיגון עמוק –  אבל בשביל המנה הזו לגמרי שווה וכדאי לצאת מגבולות הגזרה המוכרים ומאזור הנוחות שלנו.

לפני תחילת הכנת המנה שימו לב כי יש להשרות את עמילן תפוחי האדמה לפחות שעתיים במים. אל תשאלו שאלות.. יסתבר לכם בהמשך כי זהו מרכיב הקסם של המנה. אישית – התאהבתי. לאחר מכן, נחתוך את הפרגיות המוכרות לנו לקוביות (מבלי להסיר את השומן, שרק יוסיף לעסיסיות המתפרצת של כל ביס), נתבל אותן מעט ונצפה אותן בתערובת פלאים שנכין מאותו עמילן תפוחי אדמה. מתקבלים ביסים פריכים, מתפצפצים, שגם לאחר שמתקררים נשארים קריספיים ומצוינים.

שלב טיגון קוביות הפרגיות המתפצפצות שלנו הוא השלב הארוך ביותר במנה (אך עדיין קל, מדובר בטיגון פשוט) משום שצריך לטגן אותן בכמה פעימות, אחרת יידבקו אחת לשניה. כאשר הפרגיות זהובות ומוכנות, נעביר אותן למסננת שנניח מעל קערה. חשוב להזהיר: הפרגיות המטוגנות טעימות בטירוף כמו שהן – fried chicken במיטבו, שימו לב לא לנשנש או לתת לידיים קטנות לנשנש יותר מדי – צריך מספיק מהן לצרף עוד מעט לווק.

כאמור, לאחר טיגון העוף המנה מוכנה ממש צ'יק צ'אק – כך שאם רוצים אפשר לטגן את העוף מראש וממש לפני ההגשה להשלים את יתר המתכון, ותוך כמה דקות היא תוגש חמה וטריה לשולחן (תחוסל גם תוך כמה דקות בודדות– באחריות). שימו לב כי בין הירקות נוסיף גם מלפפון – ירק אותו אנו לא נוהגים יותר מדי לבשל בארץ, אך נהוג להוסיפו למטעמים במזרח הרחוק (האמת היא שמלפפון אסייתי הוא מעט שונה וגדול משלנו). יתקבל מעין מלפפון מוחמץ קלות בסופו של דבר, יחד עם האננס המתוק, הירקות הפריכים הנוספים והרוטב החמוץ מתוק (בזכות סוכר, לימון, חומץ, מעט קטשופ ועוד) מתקבלת מנה כיפית וכה כה טעימה.

זוכרים את התפריט לארוחה האסייתית – דחוף צריך לצרף את המנה הזו אליו.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1.5 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות (מבלי להסיר השומן)

1 כף רוטב סויה

3/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור טחון

מיץ מחצי לימון

1 כוס עמילן תפוחי אדמה

1 ביצה

2 כפות שמן + 1 כף שמן

1 פלפל אדום, חתוך לחתיכות גדולות

1 גזר חתוך לעיגולים דקים

1 בצל אדום, חתוך גס

1 מלפפון גדול, חתוך לחתיכות גדולות

6-8 פטריות שמפיניון (תלוי בגודלן) חתוכות לחצי

כ-220 גר' שימורי אננס עם הסירופ

3/4 כוס ציר עוף

1/4 כוס חומץ

מיץ מלימון גדול שלם

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס סוכר

1 כף קטשופ

שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

ראשית, שופכים את עמילן תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים שתי כוסות מים. מערבבים היטב, עד שאין גושים ומתקבל נוזל לבן אחיד. משרים למשך שעתיים לפחות – העמילן הדחוס ישקע והנוזלים יהיו מעליו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את קוביות הפרגיות לקערה, מתבלים אותן בסויה, מיץ מחצי לימון מלח ופלפל ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הנוזלים שנפרדו מעמילן תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצה ו-2 כפות השמן ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה סמיכה. תחילה יהיה מאד קשה לערבב, אך אל תוותרו ובעזרת מזלג ערבבו וערבבו, עד שהשמן והביצה ייטמעו בעמילן הדחוס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את תערובת עמילן תפוחי האדמה על הפרגיות ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטיגון עמוק.

מטגנים בכמה פעימות את קוביות הפרגיות המצופות, עד שזהובות היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים בעזרת כף מחוררת את הפרגיות המוכנות למסננת המונחת מעל קערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את 2 כפות הקורנפלור בכוס/קערה יחד עם 2 כפות מים קרים, עד שאין גושים.

בווק או מחבת גדולה, מחממים כף שמן ומוסיפים את הבצל האדום, הפלפל האדום, הגזר, המלפפון והפטריות, מערבבים ומטגנים היטב במשך כמה דקות בודדות, כך שהשמן יצפה את כל הירקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האננס יחד עם הנוזלים שלו וציר העוף, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החומץ, הקטשופ ומיץ הלימון ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים שוב את תערובת הקורנפלור, מוסיפים אותה לווק ומיד מערבבים מהר, כך שהקורנפלור יסמיך את הרוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העוף, מערבבים היטב, כך שיצופה ברוטב הדביק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם אורז לבן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
11 תגובות
  1. Y הגב

    וואו. פשוט וואו.
    איזה כיף של מתכון – נראה סופר שווה וטעיםםםםם – ינוסה בהזדמנות הראשונה.

    תודה רבה!!!
    🙂

  2. עדי הגב

    נראה נפלא. כמובן שאכין. ההסבר מעולה.
    תודה רבה.

  3. גיתית קליש הגב

    הכנתי…..מתכון מושלם
    תודה רבה

  4. דורית הגב

    בעמילן תפוחי אדמה הכוונה לקמח תפוחי אדמה?

  5. אילנה הגב

    הכנתי כבר שלוש פעמים והמתכון מושלם!
    אבל נגמר לי עמילן תפוחי האדמה. אפשר להחליף אותו בקורנפלור?

  6. דורי הגב

    נראה מדהים. לגביי המלפפון, ת׳כלס מניסיוני זה ירק שלא מתחמם טוב. את ממליצה? תחליף אפשרי?

    • מיכל הגב

      אני ממליצה להכניס את המלפפון ממש בסוף ואז נשארת קצת מהפריכות שלו אבל מסכימה שמלפפון חם זה לא קונצנזוס ואין בעיה גם לוותר עליו אם לא מעוניינים- עדיין מנה מעולה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן