היום אני גאה להציג בפניכם עוגת פיסטוק בחושה קטנה, יפייפיה ומשובחת במיוחד. קרם היוגורט שמורחים מעליה, יחד עם גרעיני הרימונים והפיסטוקים הקצוצים, נדמים ככתר מקושט על ראשה וגם מאזנים את מתיקותה.
מתקבלת עוגה בחושה ועסיסית מוצלחת במיוחד, לצד תה או קפה מדובר בקינוח האולטימטיבי. נכון, אפשר לומר שעוגה זו מצטרפת לטרנד הפיסטוק שרץ בשנה האחרונה (האם יש כאן עוד הורים שמחרפנים אותם עם טירוף הקראנץ' פיסטוק בקהל?!)… אך לא כך המצב. אם תגללו אחורה בבלוג, תראו שאהבתי לקינוחי פיסטוק קיימת כבר שנים רבות.. ולראיה עוגת הפיסטוק והקוקוס הבחושה המעולה, עוגיות השוקולד, פיסטוק ומלח ים הכה טעימות, הבקלאווה המיוחדת ועוד.
בנוסף, העוגה הזו אינה סתם טעימה ויפה עד מאד, היא גם הכי, אבל הכי קלה להכנה! כל ההכנה (למעט טחינת הפיסטוקים והכנת קרם היוגורט שבא מעליה) נעשית במיקסר בקלי קלות. לאחר הגשת העוגה, אם נשאר זכר ממנה, שמרו אותה במקרר, בכל זאת מכילה לא מעט יוגורט.
מצרכים:
תבנית בקוטר 23
לעוגה:
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים
גרידה של תפוז אחד
3 כפות מיץ מאותו תפוז
1 כפית תמצית וניל
100 גר' פיסטוקים טבעיים, טחונים דק לפירורים
3/4 כוס קמח תופח
1 גביע יוגורט יווני (130 גר')
מעל העוגה:
1/3 כוס שמנת מתוקה להקצפה
1 גביע יוגורט יווני (130 גר)
1/2 כוס גרעיני רימון
1/4 כוס פיסטוקים טבעיים קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים על מהירות בינונית-גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת קרמית ובהירה.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את 3 הביצים, גרידת התפוז, 3 כפות מיץ התפוזים ותמצית הוניל וממשיכים לערבל.
תוך כדי הערבול מוסיפים גם את היוגורט היווני.
כעת מוסיפים את הפיסטוקים הטחונים והקמח התופח וממשיכים לערבל, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 23 משומנת ואופים למשך כ-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי מפירורים.
בזמן שהעוגה בתנור אפשר כבר להכין את קרם היוגורט:
מקציפים את 1/3 כוס השמנת המתוקה לקצפת עדינה.
מוסיפים לקצפת את היוגורט היווני ומערבבים בעדינות.
כשהעוגה מעט מצטננת, מניחים מעל העוגה בעזרת כף את קרם היוגורט (השאירו שוליים של עוגה חשופה) ואת קרם היוגורט מעטרים בגרעיני רימונים ופיסטוקים קצוצים.
עד הפעם הבאה,
מיכל