קיץ. חם.
אפילו ממש חם.
מתחשק קינוח צונן, מרענן ושאינו דורש מגע עם שום מקור חום.
זו בדיוק העוגה הזו: מעין עוגת גבינה-גלידה ללא אפייה, אפילו לא של התחתית, מלאה בטעמים מתפרצים ורעננים של ליים (או לימון, אם אין). השילוב של הליים/לימון עם הגבינה, מקליל את העוגה ומעניק לה משב רוח מרענן. אם תרצו, עוגה זו היא מעין שילוב של קי ליים פאי ועוגת גבינה קרה.
החלטתי לתת קונטרסט לגבינה וללימון עם תחתית המבוססת על עוגיות הלוטוס, בעלות הטעם הקרמלי הנפלא (את חיבתי לעוגיות אלה כבר שיתפתי פה ופה למשל). בנוסף, בעקבות אהבתי הידועה לשילוב של קצת מלוח במתוק שלי (כמו שעשינו במתכון של העוגיות האלה והקוביות האלה, בין היתר), שילבתי בתחתית גם מעט מלח שמוסיף עניין לכל ביס. מי שלא חובב עוגיות לוטוס מוזמן להמיר אותן בפתי בר.
כמו במתכונים של פרפה החלבה ופאי הלימון, בין היתר, גם כאן את המתיקות לא נקבל מתוספת של סוכר אלא מתוספת של חלב מרוכז נוזלי לתערובת.
בעיניי העוגה הכי טעימה ישירות מהמקפיא (כאשר מוציאים אותה להפשרה כ-10 דקות לפני ההגשה), אז היא מעין עוגת גלידה. מי שמעוניין במרקם יותר מוסי לעוגה, מוזמן להעביר אותה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. בכל מקרה, בימי הקיץ החמים אל תשאירו את העוגה יותר מדי זמן בחוץ, מחשש שתהפוך לשלולית גבינה-לימון .
את העוגה הכנתי לראשונה עבור אותו אותו ערב בנות שסיפרתי לכם עליו במתכון של חטיף הסניקרס הבריא וחוץ מאביגוש שלא עפה עליה (נו באמת?! ), כל שאר חברותיי אהבו אותה – ואפילו מאד.
מצרכים:
לתחתית:
כ-25 עוגיות לוטוס (אפשר להמיר בכ-15 עוגיות פתי בר)
75 גר' חמאה מומסת
1/4 כפית מלח
למלית הגבינה-לימון:
2 גביעים גבינת שמנת (225 גר' כל גביע, אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%)
1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גר')
1/3 כוס מיץ ליים (או לימון אם אין)
2 כפיות גרידת ליים (או לימון אם אין)
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
הוראות הכנה:
במעבד מזון מפוררים את עוגיות הלוטוס לפירורים (לחילופין, אפשר לעשות זאת בשקית/קערה עם מערוך).
מעבירים את פירורי עוגיות הלוטוס לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חולית אחידה.
מרפדית תחתית של עוגה קפיצית בקוטר 22 ס"מ עם תערובת פירורי העוגיות ומכניסים למקפיא.
מכניסים לקערת המיקסר את גבינות השמנת יחד עם החלב המרוכז ומקציפים עם וו הגיטרה על מהירות בינונית-גבוהה למשך כ-5 דקות.
מוסיפים את מיץ הליים/לימון, גרידת הליים/לימון ותמצית וניל וממשיכים לערבל רק עד שנטמע בתערובת.
מעבירים את תערובת הגבינה לקערה גדולה.
כעת, מבלי לנקות את קערת המערבל, שופכים לתוכה את השמנת המתוקה ובעזרת וו ההקצפה מקציפים אותה לקצפת.
מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.
מוציאים את התחתית מהמקפיא, שופכים את תערובת הגבינה-קצפת מעליה, עוטפים ומכניסים ל-12 שעות למקרר (ועד 3 ימים) או למשך כמה שעות למקפיא.
לפני ההגשה מעבירים סכין בין שולי התבנית הקפיצית לעוגה, משחררים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
9 תגובות
היי מיכל
האם העוגה תצא טעימה עם גבינה 9%????
היי דליתוש,
האמת שלא ניסיתי אבל יכולה לנסות להחליף את גבינת השמנת בגבינה 9% רק קודם תני לה לשבת אולי בטיטול בד שתגיר נוזלים. אפשר גם להחליף רק גביע אחד ולהשאיר את הגביע השני גבינת שמנת – שגם יש פחות מ-25%, יכולה ללכת על 16% למשל. את השמנת המתוקה שמקציפים לקצפת כמובן שלא להחליף.
תודה רבה מיכל יקרה
כמיכל אל מיכל: אין שבוע שאני לא מכינה אחד מהמתכונים שלך ותמיד זה מושלם.
והעוגה הזו…. ואוו. מדהימה.
תודה ושבת שלום.
היי מיכל יקרה, תודה לך!!
שימחת אותי מאד. שבת שלום
היי מיכל, עוגה טעימה בטירוף אבל אחרי 12 שעות במקרר עדיין נוזלית, ממש נשבר הלב כי הטעם מדהים.לא הצלחתי להקפיץ עם ווי גיטרה גם כן.אני מאוד רוצה להצליח עם העוגה הזאת,מה עשיתי לא נכון? תודה
היי סבטלנה, מבאס אותי לשמוע שהעוגה נשארה לך נוזלית – יכולות להיות לכך מספר סיבות, כמו קצפת נוזלית מדי או באמת חוסר ההצלחה עם וו הגיטרה. בכל מקרה, במצב כזה על מנת לא "לאבד" את העוגה שטעמה הוא טוב ומוצלח והבעיה היא בהיותה נוזלית, אני מציעה לך להעביר אותה למקפיא לכמה שעות ואז להנות ממנה כעוגת גלידה.
האם אפשר להחליף את העוגיות בתחתית לאופציה ללא גלוטן
בטח, לשלב עוגיות ללא גלוטן במקום