עוגת גבינה ולימון קרה

קיץ. חם.

אפילו ממש חם.

מתחשק קינוח צונן, מרענן ושאינו דורש מגע עם שום מקור חום.

זו בדיוק העוגה הזו: מעין עוגת גבינה-גלידה ללא אפייה, אפילו לא של התחתית, מלאה בטעמים מתפרצים ורעננים של ליים (או לימון, אם אין). השילוב של הליים/לימון עם הגבינה, מקליל את העוגה ומעניק לה משב רוח מרענן. אם תרצו, עוגה זו היא מעין שילוב של קי ליים פאי ועוגת גבינה קרה.

החלטתי לתת קונטרסט לגבינה וללימון עם תחתית המבוססת על עוגיות הלוטוס, בעלות הטעם הקרמלי הנפלא (את חיבתי לעוגיות אלה כבר שיתפתי פה ופה למשל). בנוסף, בעקבות אהבתי הידועה לשילוב של קצת מלוח במתוק שלי (כמו שעשינו במתכון של העוגיות האלה והקוביות האלה, בין היתר), שילבתי בתחתית גם מעט מלח שמוסיף עניין לכל ביס. מי שלא חובב עוגיות לוטוס מוזמן להמיר אותן בפתי בר.

כמו במתכונים של פרפה החלבה ופאי הלימון, בין היתר, גם כאן את המתיקות לא נקבל מתוספת של סוכר אלא מתוספת של חלב מרוכז נוזלי לתערובת.

בעיניי העוגה הכי טעימה ישירות מהמקפיא (כאשר מוציאים אותה להפשרה כ-10 דקות לפני ההגשה), אז היא מעין עוגת גלידה. מי שמעוניין במרקם יותר מוסי לעוגה, מוזמן להעביר אותה למקרר כחצי שעה לפני ההגשה. בכל מקרה, בימי הקיץ החמים אל תשאירו את העוגה יותר מדי זמן בחוץ, מחשש שתהפוך לשלולית גבינה-לימון .

את העוגה הכנתי לראשונה עבור אותו אותו ערב בנות שסיפרתי לכם עליו במתכון של חטיף הסניקרס הבריא וחוץ מאביגוש שלא עפה עליה (נו באמת?! ), כל שאר חברותיי אהבו אותה – ואפילו מאד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לתחתית:

כ-25 עוגיות לוטוס (אפשר להמיר בכ-15 עוגיות פתי בר)

75 גר' חמאה מומסת

1/4 כפית מלח

למלית הגבינה-לימון:

2 גביעים גבינת שמנת (225 גר' כל גביע, אני השתמשתי בגבינת נפוליאון 25%)

1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גר')

1/3 כוס מיץ ליים (או לימון אם אין)

2 כפיות גרידת ליים (או לימון אם אין)

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

הוראות הכנה:

במעבד מזון מפוררים את עוגיות הלוטוס לפירורים (לחילופין, אפשר לעשות זאת בשקית/קערה עם מערוך).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את פירורי עוגיות הלוטוס לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חולית אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדית תחתית של עוגה קפיצית בקוטר 22 ס"מ עם תערובת פירורי העוגיות ומכניסים למקפיא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את גבינות השמנת יחד עם החלב המרוכז ומקציפים עם וו הגיטרה על מהירות בינונית-גבוהה למשך כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הליים/לימון, גרידת הליים/לימון ותמצית וניל וממשיכים לערבל רק עד שנטמע בתערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את תערובת הגבינה לקערה גדולה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מבלי לנקות את קערת המערבל, שופכים לתוכה את השמנת המתוקה ובעזרת וו ההקצפה מקציפים אותה לקצפת.

מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את התחתית מהמקפיא, שופכים את תערובת הגבינה-קצפת מעליה, עוטפים ומכניסים ל-12 שעות למקרר (ועד 3 ימים) או למשך כמה שעות למקפיא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני ההגשה מעבירים סכין בין שולי התבנית הקפיצית לעוגה, משחררים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
5 תגובות
  1. דלית הגב

    היי מיכל
    האם העוגה תצא טעימה עם גבינה 9%????

    • מיכל הגב

      היי דליתוש,
      האמת שלא ניסיתי אבל יכולה לנסות להחליף את גבינת השמנת בגבינה 9% רק קודם תני לה לשבת אולי בטיטול בד שתגיר נוזלים. אפשר גם להחליף רק גביע אחד ולהשאיר את הגביע השני גבינת שמנת – שגם יש פחות מ-25%, יכולה ללכת על 16% למשל. את השמנת המתוקה שמקציפים לקצפת כמובן שלא להחליף.

  2. דלית הגב

    תודה רבה מיכל יקרה

  3. מיכל הגב

    כמיכל אל מיכל: אין שבוע שאני לא מכינה אחד מהמתכונים שלך ותמיד זה מושלם.
    והעוגה הזו…. ואוו. מדהימה.
    תודה ושבת שלום.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן