סלט קינואה של מלכים

בהמשך למתכון של רוטב וינגרט הבטטה הקרמי והמופלא, היום אני משתפת אתכם בסלט הקינואה, מלא כל-הטוב, ששידכתי אליו. התקבל סלט שהוא ארוחה אדירה ומופלאה בפני עצמה, ארוחת צהרים של מלכים, בעיניי, אותה אשמח לאכול גם לארוחת בוקר וגם לארוחת ערב .

סלט זה מצטרף למתכוני קינואה אחרים ואהובים כאן בבלוג, כמו סלט הקינואה עם המנגו ושאר ההפתעות שאני אוהבת עד מאד, הקינואה עם הפטריות, בצל ושום ועוד. בנוסף לקינואה ולפטה, תמצאו בסלט זה גם שלל ירוקים, כמו ברוקולי ואפונה, שכמובן ניתן להמיר באחרים שיותר זמינים/אהובים, כמו שעועית ירוקה, למשל. קחו בחשבון שאין שום בעיה לשלב כאן גם ירוקים קפואים  ומופשרים (כפי שעשיתי במקרה של האפונה).

שימו לב שברשימת חומרי המתכון הקינואה כבר מבושלת. כפי שסיפרתי לכם כבר במתכון הזה, אני אוהבת לבשל את הקינואה שלי כמו שמבשלים פסטה בסיר מלא במים מומלחים ורותחים, אך כמובן שניתן לבשל קינואה גם כמו אורז.. לכו על מה שאתם רגילים ואוהבים. הכוונה ב-100 גר' היא כמות הקינואה לפני שמבשלים אותה, למקרה ותהיתם.

כפי שציינתי, הרוטב ששידכתי לסלט הוא וינגרט הבטטה הקרמי המופלא, אך כמובן שאפשר ללכת על רוטב פשוט בהרבה, המורכב משמן זית, לימון, קצת בלסמי, מלח ופלפל או רוטב וינגרט בלסמי ומייפל. גם רוטב המיסו הנפלא או רוטב הג'ינג'ר ישתלבו כאן טוב.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

100 גר' קינואה מבושלת

ברוקולי קטן מופרד לפרחים קטנים

כ-120 גר' אפונה קפואה, מופשרת

1 מלפפון, חתוך למקלות עבים

100 גר' גבינת פטה מפוררת

1/2 אבוקדו חתוך לקוביות

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

חופן עלי נענע, קצוצים גס

1 כף גרעיני חמניה

1 כף שומשום

1 כף גרעיני דלעת

לרוטב:

רוטב וינגרט בטטה קרמי

הוראות הכנה:

מרתיחים מים מומלחים בסיר קטן. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את הברוקולי ומבשלים למשך 3 דקות בלבד.

מעבירים את הברוקולי למסננת ושוטפים במים קרים (או לחילופין, מעבירים את הברוקולי ישירות לקערה עם קרח).

צילום :הדס פרוש/הארץ

מכינים את וינגרט הבטטה הקרמי או רוטב נבחר אחר.

צילום :הדס פרוש/הארץ

קולים על מחבת את גרעיני השומשום, הדלעת והחמנייה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת, מרכיבים את הסלט:

מכניסים לקערה את הקינואה, הברוקולי, האפונה, המלפפון, גבינת הפטה, קוביות האבוקדו, הפטרוזליה, הנענע והגרעינים הקלויים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מתבלים ברוטב הנבחר, במקרה שלי בוינגרט בטטה הקרמי, מערבבים ומגישים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד פעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן