הסלט הבא הוא סוג של "טייק אוף" לסלט הקולסלו הקלאסי (שגרסה שלו תמצאו כאן), עם תוספת של עוד כמה ירקות פריכים (שעל חלקם אתם מוזמנים לוותר, אם למשל אתם פחות מתחברים לשומר או סלרי). אך הטוויסט העיקרי בסלט הוא לא הרכב הירקות הפריכים שלו, אלא דווקא הרוטב. זהו לא עוד סלט כרוב מבוסס על מיונז או שמן, הרוטב שלנו הפעם מבוסס דווקא על קרם קוקוס. הוא ולא אחר.
אז נכון, הסלט הזה מתאים לאוהבי הז'אנר בלבד. אם אינכם אוהבים את הטעם של קרם קוקוס, הוא ככל הנראה לא בשבילכם. לחילופין, אם אתם נמנים בין חובבי הקוקוס כמוני, היכונו לסלט התמכרות חדש.
כרגיל, הרכב הסלט נתון להרבה שינויים בהתאם לטעמכם, העדפותיכם ומה שזמין לכם. בכל מקרה, על הכרוב (מן הסתם), גזר, בצל ירוק וכוסברה אני ממליצה שלא לוותר. תרגישו חופשי להוסיף גרעינים קלויים לסלט, אך הם ממש לא בגדר חובה.
מה שכן, שימו לב להשתמש בקרם קוקוס קרמי, שמן וטוב, אותו חשוב לנער היטב לפני פתיחתו, ולא במי קוקוס. את הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור בצנצנת סגורה/קערה עד להרכבת הסלט. למען האמת, גם את חיתוכי הירקות אין בעיה לעשות מראש, ואז כל שיישאר לכם הוא רק להרכיב את הסלט ולהגיש.
לחיתוך הגזר אני ממליצה על קולפן ג'וליינים שהופך את החיתוך לקל הרבה יותר. בנוסף, הוספתי ברשימת המצרכים רעיונות לירקות אופציונאליים להוסיף לסלט, אם מעוניינים, כמו ג'וליינים של קולורבי, צנונית וזוקיני דקיקים.
מצרכים:
לסלט:
1/4 ראש כרוב קטן, פרוס לפרוסות
2 מקלות סלרי פרוסים דק
3 גזרים מקולפים וחתוכים לג'וליינים/מקלות
1 שומר חתוך למקלות דקים (לא חובה)
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
חופן גדול עלי כוסברה
אופציונאלי:
כמה צנוניות חתוכות לגפרורים
קולורבי חתוך לגפרורים
זוקיני חתוך לגפרורים
מלפפון חתוך לגפרורים (ללא גרעינים)
חופן גרעינים קלויים (למשל גרעיני חמניה ו/או דלעת)
לרוטב:
מיץ וגרידה משני לימונים (עדיף ליים בעונה)
1 כף חרדל דיז'ון
1 שן שום קטנה כתושה
כ-250 מ"ל קרם קוקוס (לערבב טוב לפני פתיחת הפחית/קרטון)
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה: הכרוב, הסלרי, הגזר, השומר, הבצל הירוק והכוסברה.
מכינים את הרוטב:
מכניסים לצנצנת או לקערה את קרם הקוקוס, מיץ הלימון (או ליים) והגרידה, חרדל הדיז'ון, המלח והפלפל. משקשקים היטב (אם בצנצנת) או מערבבים היטב עם מטרפה (אם בקערה).
מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל