סברינה מהירה

מאז שאני זוכרת את עצמי אני יודעת שהקינוח האהוב על אבי היקר הוא סברינה או בשמו הנוסף באבא או רום.

בכל פעם שאני עוברת במקרה (או לא במקרה 😀) ליד קונדיטוריה טובה, מאלה עם ויטרינות מלאות גירויים, אני לא מתאפקת וקונה לו קופסת הפתעות הביתה (גם אם במקרה נמצא כרגע על אטקינס או פלאו.. סברינה טובה גוברת על הכל..😀  – בבחינת פיקוח נפש דוחה פלאו).

לפני כמה שבועות נזכרנו בעוגת סברינה שמירי (שסיפרתי לכם עליה ועל משפחתה כאן) הייתה מכינה, אותה אבי האהוב נהנה ליישר וליישר. מדובר בטייק אוף על הסברינה המקורית, מעין גרסה ביתית ופשוטה בהרבה, "סברינה מהירה" אני קוראת לה (אך אם תרצו גם "סברינה בלוף" תופס 😀). בגרסה של מירי (שבמקור העבירה לה חברתה), ממירים את עוגת השמרים בבסיס הקינוח בעוגה בחושה יבשה שמכינים בצ'יק בקערה אחת בלי מיקסר ופעלולים נוספים. לאחר מכן, מרטיבים את העוגה בכמה נאגלות, גם כאשר בטוחים שהעוגה כבר לא יכולה לספוג עוד נוזלים, ממשיכים עם כל יתרת הנוזלים (תחילה מים ולאחר מכן מי סוכר מעורבבים עם רום) ולבסוף מורחים שכבה של קצפת עדינה (בה המרתי את הסוכר באבקת סוכר, כמו בפאי לימון או בננה קרים פאי למשל).

אספר לכם שהמרתי את תמצית הרום ברום אמיתי, בעיניי צעד שהוא מאסט. אם אתם רוצים טעם רום מודגש יותר, הוסיפו 3 כפות, אם ברצונכם עוגה קצת יותר ידידותית לילדים, הסתפקו בשתיים.

בנוסף, זוהי כמות לפיירקס מרובע קטן, הרגישו חופשי להכפיל כמויות (למשל לאירוח גדול) ולהכין את העוגה בתבנית הפיירקס הגדולה שלכם.

מצרכים:

מצרכים לסברינה מהירה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

1 גביע יוגורט 3% (200 גר')

2 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס מים

לסירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

2-3 כפות רום

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)

2 כפות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.

מערבבים בקערה את היוגורט, הביצים והסוכר.

סוכר ליוגורט וביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב סוכר יוגורט ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים תבנית פיירקס קטנה ומשטחים את הבלילה.

בלילה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים, מצננים את העוגה למשך כ-5 דקות ויוצקים עליה את חצי כוס המים באופן אחיד.

מים על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הסירופ:

בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.

מצננים, מוסיפים את הרום, מערבבים ומטפטפים על פני העוגה באופן אחיד.

  • שפכו את מי הסוכר בכמה נאגלות, כל פעם חכו שהנוזל ייספג ואז מזגו עוד.
רום למי סוכר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מי סוכר על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את העוגה.

מכינים את הקצפת:

מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה, ומורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל העוגה. עוטפים ומצננים עוד כמה שעות במקרר עד להגשה.

קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קצפת לפני מריחה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מריחת קצפת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסה מהסברינה3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. ליאת הגב

    הי מיכל, שמי ליאת ואני חדשה אצלך :)את כותבת מקסים והמתכונים נראים מזמינים. את הסברינה הזו אני מכינה שנים וחסרה כאן ריבת תות על בסיס העוגה…הריבה מוסיפה שכבה נאה של צבע וטעם מעשיר. אין כמו סברינה!

    • מיכל הגב

      ברוכה הבאה ליאת, כיף שאת פה! תודה על הטיפ עם ריבת התות- נשמע שילוב מבטיח במיוחד 🙂

  2. מירי הגב

    שבוע טוב אם אין לי יוגורט מה אפשר במקום יש לי יוגורט עם פרי

  3. ליאור הגב

    שלום מיכל,
    הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות(פעמיים בכדי לודא)
    בלי מקסר, בשלב הקמח ערבבתי לא מעבר למה שנדרש בכדי שיתערבב היטב.
    והיא יצאה קשה ופחוסה, הנוזלים לא חדרו בכלל
    גם ביום שלמחרת עדיין צפה קשה ופחוסה בתוך הנוזלים
    למה זה קרה ? ועוד קרה פעמיים 🙁
    מה פיספסתי

    אני חדשה בתחום האפיה ומאוד אוהבת באבא או רום:)
    אשמח מאוד לעזרתך

    • מיכל הגב

      היי ליאור, צר לי לשמוע שלא הצליחה לך העוגה! הכנתי אותה מלא פעמים ותמיד ״עבדה״ אז מנסה לחשוב מה עלולה להיות התקלה בדרך..
      אכן אין צורך במיקסר והעוגה בבסיס מאד קלה להכנה- השלב הקצת יותר מאתגר כאן הוא ״ההשקייה״: יש גם את חצי כוס המים שיש לפזר כ-5 דק לאחר שיוצאת מהתנור וגם את מי הסוכר עם הרום שמטפטפים כל פעם בנאגלות- כאשר לא מוסיפים עוד נוזל עד שכל הנוזל הקודם נספג.. נראה לי ששם היתה התקלה שלך לפי התיאור..
      יש לטפטף עם כף את מי הסוכר, לחכות שייספגו וחוזר חלילה.
      את שלב הקצפת נעשה רק לאחר מכן. מקווה שעזרתי… בהצלחה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן