מאז שאני זוכרת את עצמי אני יודעת שהקינוח האהוב על אבי היקר הוא סברינה או בשמו הנוסף באבא או רום.
בכל פעם שאני עוברת במקרה (או לא במקרה 😀) ליד קונדיטוריה טובה, מאלה עם ויטרינות מלאות גירויים, אני לא מתאפקת וקונה לו קופסת הפתעות הביתה (גם אם במקרה נמצא כרגע על אטקינס או פלאו.. סברינה טובה גוברת על הכל..😀 – בבחינת פיקוח נפש דוחה פלאו).
לפני כמה שבועות נזכרנו בעוגת סברינה שמירי (שסיפרתי לכם עליה ועל משפחתה כאן) הייתה מכינה, אותה אבי האהוב נהנה ליישר וליישר. מדובר בטייק אוף על הסברינה המקורית, מעין גרסה ביתית ופשוטה בהרבה, "סברינה מהירה" אני קוראת לה (אך אם תרצו גם "סברינה בלוף" תופס 😀). בגרסה של מירי (שבמקור העבירה לה חברתה), ממירים את עוגת השמרים בבסיס הקינוח בעוגה בחושה יבשה שמכינים בצ'יק בקערה אחת בלי מיקסר ופעלולים נוספים. לאחר מכן, מרטיבים את העוגה בכמה נאגלות, גם כאשר בטוחים שהעוגה כבר לא יכולה לספוג עוד נוזלים, ממשיכים עם כל יתרת הנוזלים (תחילה מים ולאחר מכן מי סוכר מעורבבים עם רום) ולבסוף מורחים שכבה של קצפת עדינה (בה המרתי את הסוכר באבקת סוכר, כמו בפאי לימון או בננה קרים פאי למשל).
אספר לכם שהמרתי את תמצית הרום ברום אמיתי, בעיניי צעד שהוא מאסט. אם אתם רוצים טעם רום מודגש יותר, הוסיפו 3 כפות, אם ברצונכם עוגה קצת יותר ידידותית לילדים, הסתפקו בשתיים.
בנוסף, זוהי כמות לפיירקס מרובע קטן, הרגישו חופשי להכפיל כמויות (למשל לאירוח גדול) ולהכין את העוגה בתבנית הפיירקס הגדולה שלכם.
מצרכים:
לעוגה:
1 גביע יוגורט 3% (200 גר')
2 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס מים
לסירופ:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2-3 כפות רום
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-175 מעלות.
מערבבים בקערה את היוגורט, הביצים והסוכר.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים תבנית פיירקס קטנה ומשטחים את הבלילה.
אופים למשך כ-30-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
מוציאים, מצננים את העוגה למשך כ-5 דקות ויוצקים עליה את חצי כוס המים באופן אחיד.
מכינים את הסירופ:
בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
מצננים, מוסיפים את הרום, מערבבים ומטפטפים על פני העוגה באופן אחיד.
- שפכו את מי הסוכר בכמה נאגלות, כל פעם חכו שהנוזל ייספג ואז מזגו עוד.
מצננים את העוגה.
מכינים את הקצפת:
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קצפת יציבה, ומורחים את הקצפת בשכבה אחידה מעל העוגה. עוטפים ומצננים עוד כמה שעות במקרר עד להגשה.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
6 תגובות
הי מיכל, שמי ליאת ואני חדשה אצלך :)את כותבת מקסים והמתכונים נראים מזמינים. את הסברינה הזו אני מכינה שנים וחסרה כאן ריבת תות על בסיס העוגה…הריבה מוסיפה שכבה נאה של צבע וטעם מעשיר. אין כמו סברינה!
ברוכה הבאה ליאת, כיף שאת פה! תודה על הטיפ עם ריבת התות- נשמע שילוב מבטיח במיוחד 🙂
שבוע טוב אם אין לי יוגורט מה אפשר במקום יש לי יוגורט עם פרי
יוגורט עם פרי פחות טוב.. אם אין יוגורט עדיף שמנת חמוצה
שלום מיכל,
הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות(פעמיים בכדי לודא)
בלי מקסר, בשלב הקמח ערבבתי לא מעבר למה שנדרש בכדי שיתערבב היטב.
והיא יצאה קשה ופחוסה, הנוזלים לא חדרו בכלל
גם ביום שלמחרת עדיין צפה קשה ופחוסה בתוך הנוזלים
למה זה קרה ? ועוד קרה פעמיים 🙁
מה פיספסתי
אני חדשה בתחום האפיה ומאוד אוהבת באבא או רום:)
אשמח מאוד לעזרתך
היי ליאור, צר לי לשמוע שלא הצליחה לך העוגה! הכנתי אותה מלא פעמים ותמיד ״עבדה״ אז מנסה לחשוב מה עלולה להיות התקלה בדרך..
אכן אין צורך במיקסר והעוגה בבסיס מאד קלה להכנה- השלב הקצת יותר מאתגר כאן הוא ״ההשקייה״: יש גם את חצי כוס המים שיש לפזר כ-5 דק לאחר שיוצאת מהתנור וגם את מי הסוכר עם הרום שמטפטפים כל פעם בנאגלות- כאשר לא מוסיפים עוד נוזל עד שכל הנוזל הקודם נספג.. נראה לי ששם היתה התקלה שלך לפי התיאור..
יש לטפטף עם כף את מי הסוכר, לחכות שייספגו וחוזר חלילה.
את שלב הקצפת נעשה רק לאחר מכן. מקווה שעזרתי… בהצלחה!