"הקיפודים של ניר" הוא השם של קציצות העוף והאורז המאודות והמיוחדות האלה. קציצות פרגית מתובלות בנדיבות בניחוחות אסיתיים של ג'ינג'ר, כוסברה וסויה ומצופות באורז עגול. והשוס? הקציצות לא מטוגנות, לא מבושלות ברוטב ולא אפויות – אלא מאודות. מעין קציצות דים סאם, אם תרצו .
השתמשו באותה סלסלת אידוי שיש לכם מאידוי באנים, ואם אין לכם סלסה אז דעו שהסלסלות במבוק ממש לא יקרות וניתן למצוא אותן היום בהרבה מאד מקומות. ככל שהסלסלה שלכם גדולה יותר, ככה יהיה לכם יותר נוח ולא תצטרכו לאדות את הקציצות ב-"נאגלות". הסלסלות המצולמות הן מאד נוחות – שתי סלסלות גדולות שנערמות אחת על השניה. כמובן שאם אין שתי סלסלות, אין בעיה להכין את הקציצות בנאגלות באותה סלסלת אידוי, רק קחו בחשבון שזה ייקח פי שניים זמן.
כפי שבטח ניחשתם, גם על המתכון הזה חתום נירוס – אותו אחד שהביא לנו את הסביצ'ה טונה העולמי, השקשוקה המנצחת, החציל עם הטחינה וסלט הקיסר האסייתי, בין היתר. האיש יודע את דרכו במטבח.
לפני שנניח את הקציצות המתובלות והמצופות באורז בסלסלות האידוי, נרפד את הסלסלות בנייר אפייה מחורר או עלי כרוב קרועים. פירטתי בגוף המתכון את "עבודת האוריגמי" שניר עושה בנייר האפייה לפני שפורס אותו בסלסלה, מתקבלים ניירות אפייה מאד מרשימים ויפים. כמובן שאין שום בעיה גם פשוט לקפל ולחורר את הנייר כראות נפשכם.
שימו לב שאת הקציצות המאודות מומלץ להגיש לצד רוטב אחד לפחות לטבילה. סויה פשוטה תעשה את העבודה, אבל שילוב של רוטב סויה, פונזו ומעט שמן שומשום יהיה ממש נפלא. גם צ'ילי מתוק או חריף יהיו מעולים.
מצרכים:

700 גר' פרגית טחונה
צרור עלי כוסברה קצוצים גס
בצל לבן בינוני מגורר על פופיה וסחוט מנוזלים
1 כפית אבקת סודה לשתיה
2 שיני שום כתושות
5 כפות סויה
1 כף שטוחה קורנפלור
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
1 וחצי כוסות אורז סושי, שטוף ומושרה במים קרים למשך כ-45 דקות
להגשה:
סויה ו/או רוטב פונזו ו/או צ'ילי מתוק
הוראות הכנה:
ראשית מייבשים את האורז: מרפדים תבנית תנור/מגש בנייר סופג, שופכים עליו את האורז המסונן בשכבה אחידה ומניחים שכבה של נייר סופג מעליו.

בינתיים מכניסים לקערה גדולה את כל יתר המרכיבים של הקציצות: 700 גר' פרגית טחונה, עלי כוסברה קצוצים, בצל מגורר, כפית אבקת סודה לשתיה, 2 שיני שום כתושות, 4 כפות סויה, כף שטוחה קורנפלור וכף שורש ג'ינג'ר מגורר ומערבבים היטב (ואז עוד קצת) עד לקבלת תערובת אחידה.



מוציאים את הנייר הסופג מהתבנית בה יובש האורז ומסירים ממנו חלקי אורז שנדבקו.
משמנים את הידיים במעט שמן זית ומכדררים מהתערובת קציצה בגודל כדור פינג פונג.

מגלגלים אותה בעדינות באורז בכדי שהאורז יצפה את הכדור ולא ייכנס לתוכו. מתקבלות כ-30 קציצות.

על מנת שאכן לא ייכנס אורז לתוך הקציצות, אני ממליצה ראשית לכדרר את כדורי הקציצות ולאחר מכן לצפות אותם באורז.
על להבה בינונית-גבוהה מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו סלסלת אידוי.

מרפדים את סלסלת האידוי בנייר אפייה מחורר או בעלי כרוב מחוררים אם מעדיפים. החירור חשוב על מנת שהאדים יוכלו לעבור.
לניר יש טכניקה מרשימה לחירור נייר האפייה, אותה צילמנו: הוא מקפל את נייר האפייה למשולש ואז שוב למשולש ואז שוב למשולש עד שנוצר מעין קונוס. מהקונוס הוא גוזר משולשים (כפי שמצולם), כך שפותחים את הנייר והוא מחורר יפה וסימטרי. לחילופין, אפשר פשוט לחורר או לגזור חורים בנייר האפייה.



את הקציצות המצופות באורז מניחים בסלסלת אידוי ולוחצים קלות לשיטוח קל של הקציצה. אם הסלסלות שלכם לא מכילות את כל הקציצות בפעימה אחת – כל פעם ממלאים את הסלסלה בקציצות (תלוי בגודל הסלסלה שלכם), סוגרים את המכסה ומחכים כ-20-25 דקות. אם האורז מוכן – גם הקציצה בפנים כבר מוכנה. אם האורז עדיין לא מוכן, סוגרים את המכסה וממתינים כ-5 דקות נוספות.
אם יש לכם סלסלת אידוי גדולה שיכולה להכיל כמה שיותר קציצות, מה טוב. אם יש לכם יותר מסלסלת אידוי בינונית אחת, אפשר לאדות כמה סלסלות אחת על השניה.

ממשיכים באותו אופן עד לסיום התערובת.

מגישים את הקציצות לצד רוטב לטבילה: סויה ו/או פונזו ו/או רוטב צ'ילי מתוק. גם שילוב של סויה, פונזו ושמן שומשום נפלא.


טיפ: כשתרצו לחמם מחדש את הקציצות: מומלץ שוב לאדות בסלסלות אידוי, הן יתקבלו "כמו חדשות".
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
מיכל שלום, הייתי מאד שמחה אם היית מפרסמת בסוף הפוסט את המתכון המלא ללא תמונות. העתקת המתכון היום, עם הוצאת התמונות כל כמה שורות, זו התעסקות שמקשה על שמירה.
תודה, הדסה
היי הדסה, יש אפשרות של "הדפסת מתכון" שידפיס לך את המתכון ללא התמונות