אורז פרא מעורב בתנור

לפני כמה שבועות, באחת משיחות הטלפון הקבועות שלנו, בהן לרוב זיוה בעיקר מתעניינת במצבו של קיקי אהוב ליבה, היא גם שיתפה אותי, כבדרך אגב, שהכינה מנה של אורז פרא בתנור שיצאה ממש כמו חמין. כלומר, עם טעמים עמוקים של תבשיל שהתבשל למשך זמן ממושך. כמובן שהיא תפסה את תשומת ליבי המלאה עם מידע מעניין זה .

כאשר ירדתי איתה לפרטי המתכון, גיליתי שבעצם אף פעם לא הכנתי אורז פרא מעורב. יצא לי לבשל אורז מלא, אורז אדום, אורז בר.. כמובן אורז לבן מכל מיני סוגים (עגול, פרסי, בסמטי, תאילנדי וכו') אבל אורז פרא.. טרם. במקרה וגם אתם עוד לא הכרתם את המוצר הנפלא הזה, הרשו לי לערוך לכם היכרות זריזה: אורז הפרא המעורב (אני השתמשתי בשל חברת "תבואות", אך לבטח יש של חברות נוספות) מורכב משלל סוגי אורז, כמו אורז עגול מלא אורגני, אורז אדום אורגני, אורז בסמטי מלא אורגני ואורז בר.

שימו לב, גם במתכון זה פשוט מכניסים את כל המצרכים לתבנית, מערבבים ומכניסים לתנור (כמה קל וכיף), בדיוק כמו במנות אורז מעולות אחרות שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו האורז הירוק, האורז עם השקדים והגזר והאורז עם הפטריות וערמונים. מה שכן, למנת אורז זו נוסיף הרבה יותר מים מהמתכונים האחרים שהזכרתי, וגם זמן האפייה שלה בתנור ארוך הרבה יותר, כאשר תוך כדי האפייה נפתח את התנור ונערבב את האורז 3 פעמים ולא פעם אחת.

האורז יהיה מוכן כאשר שכבת האורז העליונה פריכה וטעימה ושכבות האורז הפנימיות רכות יותר ועשירות בטעם. זמני האפייה עלולים להשתנות מתנור לתנור, ככה שאם נראה לכם שהאורז עוד לא מוכן (בכל זאת שלל סוגי אורז מלאים), הוסיפו עוד כ-1/4 עד 1/2 כוס מים, ערבבו והוסיפו עוד רבע שעה בתנור ובדקו אותו שוב.

קבלו מנה עשירה ומלאה בטעם של אורז פרא מתובל עם ירקות וערמונים בתנור. תוספת לא פחות ממופלאה לכל ארוחה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 כוסות אורז פרא מעורב

1 גזר גדול מגורד על פומפיה

2 בצלים לבנים בינוניים חתוכים לקוביות

1 שקית (100 גר') ערמונים קלופים קצוצים

1/3 כוס שמן זית

1 כפית סילאן

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית אבקת שום

7 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים לפיירקס גדול או לכל תבנית גדולה המתאימה לתנור את כל המצרכים: 2 כוסות אורז הפרא המעורב, הגזר המגורד, 2 הבצלים הקצוצים, הערמונים הקצוצים, 1/3 כוס שמן הזית, כפית הסילאן, כף הפפריקה המתוקה, 2 כפיות המלח, 1/2 כפית הפלפל השחור הטחון, כפית אבקת השום ו-7 כוסות המים, ומערבבים היטב.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לתנור שחומם מראש ומערבבים את האורז כל 30 דקות במהלך האפייה, כאשר הוא יהיה מוכן כעבור שעה ו-45 דקות, ככה שייצא לנו לערבב אותו 3 פעמים עד שיהיה מוכן.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מגישים חם.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן