כולם מכירים את סלט תפוחי האדמה והמיונז הידוע "של פעם". היום אני גאה להציג בפניכם גרסה חדשנית וכה טעימה לאותו סלט ידוע (שכבודו במקומו מונח, חמותי עד היום מכינה סלט תפוחי אדמה עם אפונה וגזר טעים ביותר – באמת עליי להביא גם אותו לפה מתישהו).
אם כן, היום אנחנו נכין סלט בטטות במקום סלט תפוחי אדמה – רק שאת הבטטות לא נבשל במים, אלא נאפה בתנור יחד עם בצל (יאמי), ואליהם נוסיף טעמים מפתיעים ונפלאים של תפוזים ועוד כיוצא באלו.
מתקבל סלט מפתיע ומעניין, שתשמחו לחזור אליו פעם אחר פעם. יצא לי להכין אותו כבר עבור שתי ארוחות "על האש", ובשני המקרים כולם התלהבו עד מאד (שתיים יצאו מפה עם מתכון). יתרון נוסף ואהוב של המנה הוא שממש קל להכינה – בעוד הבטטות והבצלים מתקרמלים בתנור, מכינים בצ'יק את הרוטב וחותכים את הבצל הירוק. לאחר שהבטטות והבצלים מעט מצטננים, כל שנשאר הוא להרכיב הכל במהירות ובקלות.
הסלט טעים קר, חם או בטמפרטורת החדר.
מצרכים:
כ-4 בטטות בינוניות מקולפות וחתוכות לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיונז
2 כפות חומץ בן יין לבן/בלסמי לבן
כף דבש
1 כפית מלח ים
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית אבקת שום
מיץ וגרידה מתפוז אחד בינוני
4 בצלים ירוקים פרוסים לעיגולים דקים
הוראות הכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מניחים את קוביות הבטטות והבצל על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, מוזגים מעל את שמן הזית, בוזקים מלח ים ומכניסים ואופים למשך כ-35 דקות, עד שהבטטות מזהיבות ומתרככות. מוציאים ומצננים.
בזמן שהבטטות והבצל בתנור, מערבבים בקערה קטנה את המיונז, החומץ, הדבש, הפלפל השחור, אבקת השום, מיץ התפוזים וגרידת התפוזים עד לקבלת רוטב אחיד.
מכניסים לקערה את הבצל הירוק, הבטטות והבצל הצלויים.
מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
10 תגובות
הי, נראה טוב. מה מציעה במקום מיונז אם לא אוהבים? שמן זית?
אפשר רק שמן זית.. למרות שהמיונז די משמעותי כאן ברוטב
חמתך אינה מכינה סלט כזה – אולי חמותך
מזל שיש אותך ג׳ק 🙂
תודה על המתכון.
האם אפשר במקום תפוז לימון?
הי ענת, אני ממש ממליצה על השילוב עם התפוז- פשוט עובד מצוין! לא ניסיתי עם לימון אבל אין סיבה שלא יעבוד.. ספרי איך יוצא!
היי,
את מפרסמת מתכונים מאוד מעניינים! איזה כייף!
האם את חושבת להוציא לאור ספר בישול? (אני בטוח אקנה) תודה, שרון
היי שרון, איזו מקסימה את, תודה! מי יודע? לא פוסלת ספר בישול בהמשך הדרך..
מיכל, יצא מדהים, וכל כך קל. הבאית לארוחת שישי כתוספת לגרסא המשפחתית שלנו (המעולה) לעוף-אורז בריבת תפוז ושמיר והתאים פצצות. אם תרצי אשלח את מתכון העוף המשפחתי לאות תודה
היי דפנה, איזה כיף שאהבתם את הסלט! ותמיד שמחה לקבל מתכונים משפחתיים מוצלחים!