בפוסט הראשון ראשון של הבלוג, שיתפתי אתכם באהבתי לערמונים: כיצד ריח הערמונים בתנור מתפשט ברחבי הבית וכל מה שחסר זה כוס יין חם וסערה גדולה של גשם, רעמים וברקים בחוץ. חלום.
בהמשך לפוסט ההוא, העליתי גם את המתכון למרק המנצח של הירקות והערמונים שממשיך את הרומן שלי עם האגוז העשיר, הארומטי והמשגע הזה (שאינו משמין כפי שנדמה לכם). לא מזמן, שיתפתי אתכם גם במתכון מתוק בו אותם ערמונים אהובים שלי משחקים תפקיד ראשי, הלא הוא פונדנט הערמונים הזה.
היום אני מביאה לכם עוד מרק שמשלב בתוכו את אותם ערמונים נפלאים (אמרתי לכם שאפציץ אתכם החורף במרקים – ואני בחורה שעומדת במילה שלה, או לפחות ממש ממש משתדלת ).
את המרק הזה אני מכינה לעיתים תכופות, משום שהוא ההיפך מבנאלי, בעל טעמים מורכבים ומעניינים, מצד אחד, אבל קל להכנה מצד שני (כמו שאנחנו אוהבים). השילוב של הבטטה הצלויה והמתובלת (שוס!) יחד עם הערמונים והחלב קוקוס יוצר מרק הרמוני ומרתק. מנגד, חשוב לציין שזהו מרק "כבד", מהזן שלא מגישים לפני טשולנט לדוגמא – הוא לגמרי יכול לקחת את התפקיד הראשי.
בארוחת החברים שסיפרתי לכם עליה כאן לא התאפקתי, ולמרות שהכנתי סעודה מורכבת ועשירה לא ויתרתי על טעימה מהמרק הזה כפתיח – פשוט הגשתי חצי מנה יחד עם גרעיני דלעת קלויים מעל. לא הייתה צלחת שלא חוסלה עד תום.
מקורו של המתכון הזה, בספר "טעים! ובריא" של בני סיידא, עם כמה התאמות שלי.
כשאני מארחת, אני מראש מכינה כמות כפולה (מקסימום יישאר ואני אתפנק).
דרך אגב, אל תפספסו את הטיפ הטעים בתחתית הפוסט.
מצרכים:
לבטטות הצלויות:
4 בטטות מקולפות ופרוסות לעיגולים
2 כפות עלי טימין (זוכרים את טיפ ההפרדה מפה?)
1 כף שטוחה סוכר חום דמררה
4 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
למרק:
4 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ קטן
1 כרישה (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד) פרוסה לעיגולים דקים
4 שיני שום קצוצות/כתושות
2 כפות ג'ינג'ר מגורר (זוכרים את הטיפ הזה?)
200 גר' ערמונים קלופים
7 כוסות מים רותחים או ציר עוף (כרגיל מפנה אתכם לפה. אני מכינה את המרק הזה עם מים רותחים וכאמור – יוצא פגז).
1/2 כוס קרם קוקוס
מלח, פלפל
הוראות הכנה:
מתחילים עם הבטטות הצלויות:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את עיגולי הבטטות, בשכבה אחת.
מזלפים על הבטטות את שמן הזית ומפזרים עליהם, באופן שווה, את עלי הטימין, הסוכר, המלח והפלפל.
מכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהבטטות רכות.
מבשלים את המרק:
מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, הכרישה והג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.
מוסיפים לסיר את הבטטות הצלויות, הערמונים והמים הרותחים/ציר העוף. מתבלים במלח ופלפל, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות.
מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
וואו איזה מרק מעולה.
- אם אתם רוצים ממש להרשים, קלו גרעיני דלעת ופזרו כמה מעל המרק בעת ההגשה.
- אופציה אחרת היא להגיש את המרק עם מעט בצל ירוק או עירית קצוצים מעל. תמיד עובד.
- אם (שוב) בערמונים עסקינן, חייבת לשתף אתכם באובססיה שלי בימים אלו – דלעת ערמונים בתנור! מדובר במעדן, הכי קל להכנה וכל כך בריא. פשוט חוצים את הדלעת ערמונים (היפה) לחצי, מרוקנים את מעט הגרעינים, מזלפים בשמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ופלפל שחור טחון טרי, מכניסים לתנור חם לכחצי שעה עד שמתרככים וזוללים את הבשר הכתמתם עם כפית או מזלג – אחלה תוספת לכל ארוחה, או לחילופין – נישנוש אדיר לבין לבין.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
המרק נראה נפלא ואני בטוחה שגם טעמו כזה לאור הביצוע והמרכיבים.
הערה אחת, אם תוסיפי לדלעת הערמונים בנוסף לפלפל השחור מעט סילאן טבעי ללא תוספת סוכר וגם קינמון יתקבל ממש מעדן ואין צורך בכלל במלח.
תודה על הטיפ ורד!