המתכון הבא הוא קרוב משפחה של הסביצ'ה הים תיכוני הותיק והמוצלח. גם הפעם הטעמים מאד ים תיכוניים ואפילו עוד יותר פרשים, רעננים וחמצמצים, בזכות המון ירוקים, לימון, גרידת לימון, סומק ועוד. כאשר היוגורט היווני שעליו נניח את הסביצ'ה המתובל, הוא ה-"דובדבן שבקצפת", שמשלים את כל התמונה בצורה מושלמת (בעצם גם הפיסטוקים הקלויים שנפזר מעל תורמים את חלקם יופי יופי).
כל דג לבן טרי וטוב יתאים כאן, תתייעצו עם מוכר הדגים שלכם. אספר לכם שיצא לי להכין את המנה גם מסלמון טרי וגם יצא נפלא – כרגיל, לכו על מה שאתם אוהבים, אך דג לבן הכי יתאים כאן בעיניי. אם אתם מכינים את המנה ממש ממש בסמוך לקניית הדג, בקשו שיקצצו אותו עבורכם, אחרת אני ממליצה לכם לקנות את הנתח בלי העור ולקצוץ אותו רק בסמוך להכנת המנה.
שימו לב ששילבתי שמן פיסטוק בתיבול הסביצ'ה, אם אין לכם אותו, אז אני בהחלט ממליצה לרכוש -השמן הזה משדרג מנות רבות, ואם בכל זאת אין לכם אותו – שלבו במקומו שמן אגוזי אחר, כמו שמן אגוזי לוז למשל.
את הסביצ'ה אני אוהבת להרכיב ממש בסמוך להגשה, אך את כל החיתוכים אני עושה מראש: הפלפל החריף, זיתי הקלמטה, הבצל וכו' (גם את הדג אפשר לקצוץ ולשים בקערה שעה-שעתיים מראש, לא לפני). אף את הפיסטוקים ניתן לקלות מראש. את עלי הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע אני מפרידה מראש, אך שוטפת וקוצצת ממש בסמוך להרכבה, שלא יהפכו לקווץ'.
מצרכים:
כ-300 גר' דג לבן, נקי מעור, קצוץ לקוביות קטנות
מיץ סחוט מלימון שלם
2 כפות שמן פיסטוק
2 כפות זיתי קלמטה קצוצים
חצי פלפל חריף ירוק קצוץ דק
1 שאלוט/רבע בצל סגול קטן קצוץ דק
חופן עלי כוסברה קצוצים דק
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
1/2 כפית גרידת לימון
1/2 כפית סומק
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
לפיזור מעל:
חופן פיסטוקים טבעיים קצוצים גס
להגשה:
1 מיכל יוגורט יווני (כ-130 גר')
הוראות הכנה:
קולים את הפיסטוקים במחבת קטנה. מניחים בצד.
מנגבים את נתח הדג עם נייר סופג וקוצצים אותו לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים: מיץ הלימון הסחוט, שמן הפיסטוק, זיתי הקלמטה הקצוצים, הפלפל החריף הירוק הקצוץ, השאלוט/בצל סגול הקצוץ, חופן עלי הכוסברה הקצוצים, חופן עלי הפטרוזיליה הקצוצים, חופן עלי הנענע הקצוצים, גרידת הלימון, הסומק, מלח הים והפלפל השחור ומערבבים היטב, אך בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מורחים את היוגורט היווני בעזרת כף בתחתית צלחת הגשה שטוחה עגולה.
עורמים את הסביצ'ה כגבעה במרכז הצלחת.
מפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים והקלויים ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
היי
ראשית בזכותך למדתי שקיים בכלל שמן פיסטוק:)
שנית – לאיזה עוד מאכלים הוא משמש?
לא נתקלתי במצרך זה עד כה במתכונים
היי! השמן פיסטוק נהדר עם דגים נאים שונים וגם עם סלטיפ פרשים – למשל הוסיפי אותו לצלחת קפרזה מפנקת
היי יקירה תודה על המתכונים אשמח לדעת מהיכן רכשת את הצלחת היפה בה הוגש הסביצ'ה?
היי מיכל, הצלחת מאוסף פרטי, לא משהו שנרכש בשנים האחרונות.