בהמשך למתכון של הספינג', אני שמחה להציג לכם היום מתכון נוסף של רוית שמתאים לימי החנוכה, אבל ממש לא רק. אין לי ספק שאני הולכת לאמץ את הלביבות האפויות המעולות האלה במשך כל ימות השנה.
לעומת סופגניות הספינג' שטיגנו בשמן עמוק וציפינו בסוכר/דבש, במקרה של הלביבות האלו, נלך על גרסה בריאה יותר של מאכל חנוכה קלאסי נוסף, הלוא הן הלביבות. מדוע בריאה יותר אתם שואלים? ראשית, נאפה את הלביבות במקום לטגן אותן. שנית, במקום תפוחי אדמה, כמו בלביבות הקלאסיות, כאן נשלב עלי מנגולד, בצל ובטטה ואחרון חביב – נשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל. מתקבלות לביבות כל כך מפתיעות וטעימות – אני ממש מבקשת מכם לנסות. אשתף אתכם שעם יציאתן מהתנור שלי בפעם הראשונה, נשנשתי 10 מהן ברצף, בצירוף יוגורט פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
לביבות אלו מצטרפות בראש ובראשונה ללביבות החנוכה המפורסמות של אמי (שגם הן לא שמורות רק לחנוכה אצלי במשפחה), אך גם ללביבות נוספות שעלו כאן בבלוג לאורך השנים, כמו לביבות הכרישה, גזר וזוקיני, לביבות הגבינה המעולות של שלי, לביבות הזוקיני ללא גלוטן ולביבות תפוחי האדמה הממולאות בשר.
מצרכים:
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק ומסונן
1 בטטה גדולה מגורדת על פומפיה
4-5 עלי מנגולד קצוצים דק
חופן גדול עלי כוסברה קצוצים דק
3 ביצים L
1 כוס קמח כוסמין
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי
מומלץ להגשה:
יוגורט
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מכניסים לקערה את כל המצרכים: הבצל הקצוץ, הבטטה המגורדת, עלי המנגולד הקצוצים, עלי הכוסברה הקצוצים, הביצים, קמח הכוסמין, שמן הזית, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה, בעזרת שתי כפות, מתערובת הלביבות במרווחים. משטחים עם גב הכף ואופים כ-25-30 דקות, עד להשחמה.
מומלץ להגיש את הלביבות עם יוגורט.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
האם ניתן להחליף את הביצים במרכיב מקשר אחר?
היי מירב לא ניסיתי האמת. אפשר לנסות להוסיף במקום הביצים טופו מגורר או 2 כפות קורנפלור מהולות בקצת מים.