היום אני מביאה לכם עוד מנה שעולה באופן קבוע אצלי בהרכב (כנראה שיורו 2016 משפיע גם עליי).
כבר סיפרתי לכם בעבר שמדי פעם כשאצלנו בבית רוצים לגוון את שגרת השניצל, קציצות ופסטה, יש לי ארסנל של מנות "מיוחדות" (שתכל'ס כבר הפכו לקבועות, כמו העוף במבה והעוף מייפל הנפלאים, שלפי התגובות החיוביות שקיבלתי, הפכו גם למנות קבועות ואהובות אצל חלקיכם בבית ).
המנה הזו מעט שונה מהמנות האחרות כי היא יותר "של גדולים" והביס'לה יותר מתוחכמת בטעמיה – למרות שגם ילדים אוהבים אותה, משום שהיא פשוט טעימה. מאד.
טעמתי אותה לראשונה בביתם של אודי ומיכקה האהובים ומצאתי את עצמי לא מסוגלת להפסיק לאכול. הופתעתי לגלות עד כמה מנת עוף – שאף פעם לא היה מהפייבוריטים שלי (ואפילו רחוק מזה..) מסוגלת לעשות לי את זה – מדובר פשוט במעדן!
מיד ביקשתי את המתכון מאודי'לה (כן, הוא השף הראשי של הבית הזה, למרות שמיכקה לא פראיירית בעצמה.. אך ההיררכיה במטבח כאן ברורה), שהפנה אותי לספר שהפך להיות go to קבוע שלי למתכונים בטוחים ומעולים – "מבשלים" של בני סיידא ואבי ביטון (לחובבי ספרי הבישול – זהו מאסט!).
לאורך השנים האחרונות, שיתפתי לא מעט חברים ובני משפחה במתכון הנפלא הזה, שאימצו אותו לחיקם והכניסו אותו גם לתיקיית המנות המוצלחות שלהם.
המנה הזו יכולה להשתלב נהדר גם בארוחת שישי או ארוחה חגיגית אחרת – היא לגמרי שייכת לליגה של הגדולים .
והכי כיף שמכניסים את כל המרכיבים לכלי אחד – משגרים למקרר לספיגת טעמים – ומשם ישירות לתנור. מאותם מתכונים של ה"שגר ושכח" שכל הסועדים בטוחים שעמלתם עליהם יום שלם. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!
סקרנתי אתכם מספיק?
אז הבה נתקדמה..
מצרכים:
10 נתחי פרגית (שאותם אני מנקה וחוצה)
למרינדה:
1/2 כוס חומץ בלסמי
3 כפות סוכר חום דמררה
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
3 כפות סויה
1/2 כוס עלי בזיליקום שטופים קצוצים
2 כפות עיטורי עגבניות
- כאן אתם שואלים "מה זה לעזעזל עיטורי עגבניות?!" – מדובר בצנצנת פלא של חברת אוליביה (זוכרים שבמתכון של החריימה היללתי את הפלפל צ'ומה שלהם? נשבעת לכם שהם לא משלמים לי על הפרסום.. למרות שהם צריכים!).
- בעצם מדובר בתערובת המורכבת מחתיכות קטנות של עגבניות מיובשות בשמן, זיתים שחורים ושום.
- העיטורי עגבניות הללו מעולים כתוספת לכריך, מקפיצים כל פסטה ומשדרגים עד מאד סלט מוצרלה ועגבניות שרי (בתוספת צנוברים קלויים ורוקט קצוץ – סלט מנצח!!).
1 כף ממרח עגבניות מיובשות
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה, מוסיפים את הפרגיות, מכסים בניילון ומכניסים לקירור לשעתיים לפחות (אפשר עד יממה).
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.
מעבירים את הפרגיות עם המרינדה לתבנית ומכניסים ישירות לתנור (ישירות מהמקרר).
אופים כ-45 דקות, עד שהבשר רך והרוטב המשגע מסמיך.
מומלץ להגיש על מצע של פירה נימוח או לצד ערימת אורז לבן.
אשמח לשמוע איך יצא לכם,
עד הפעם הבאה,
מיכל
16 תגובות
הי מיכל,
שאלה – האם לאפות בתנור בתבנית מכוסה?
תודה,
איילת
הי איילת,
אין צורך לכסות את התבנית בתנור.
אשמח לשמוע איך יצא לך!
שבת שלום
מיכלי
הכנתי אתמול ארוחת שישי למשפחה המורחבת ברוח הבלוג עם כמה מנות מובחרות. הפרגיות חוסלו ברגע והמתכון של הפשטידת לברק עבר בין כולם.
ארוחה משגעת, טעימה, מאד משמחת ולא פחות חשוב, מרשימה
תודה!!!
איזה כיף לשמוע יעלי!!
כרגע יצאו הפרגיות מהתנו.הבית מריח נפלא והטעם – פשוט ללקק את האצבעות!!!ותודה!
הי עדנה,
שמחה מאד לשמוע!
מתכון אליפות! יצא מעולה תודה!
איזה כיף לקבל כזה פידבק – תודה!
אני מארחת את המשפחה אחת לשלושה שבועות , ככה זה בקיבוץ יש תור….. וזאת בהחלט המנה המנצחת שלי כל פעם שאני עושה אותה שואלים למה אני לא עושה כל פעם… תודה מיכל על הרעיונות הנהדרים שאת מכניסה לי למטבח !!
הי שרון,איזה תגובה כיפית – תודה! לגמרי מסכימה איתך שזו מנה לפנתיאון!
שלום,
האם אפשר להכין עם חזה עוף?
אילו שינויים יידרשו?
תודה רבה
היי יולי, בהחלט אפשר – הייתי הולכת על נתחי פיךה עוף שמנמנים על מנת שלא יתייבשו ומורידה מזמן האפייה. בתיאבון!
מיכל שלום,
כמשתמש קבוע באתר הנפלא שלך, עם ניסיון טעים מאוד בכל המתכונים, אני תוהה היכן ניתן לרכוש את המוצרים של חברת אוליביה, שמופיעים במתכון פרגיות בבלסמי. אני מחיפה ובאותה הזדמנות אשמח להמלצה על חומץ בלסמי מועדף.
המון תודה על המתכונים, על ההשקעה ועל שאת כאן לסייע לכמוני.
אמנון
היי אמנון, אני מוצאת את המוצרים של אוליביה בסופרמרקט וגם במכולת המקומית.. נמצאים בדי הרבה מקומות.
חומץ בלסמי אין מותג ספציפי שמעדיפה, אבל כן מעדיפה חומץ בלסמי מיושן איטלקי לרוב.
שתהיה שנה טובה!
היי מיכל, המתכון נראה טעים ביותר אבל כמות הסוכר בעייתית לנו. במה אפשר להחליף אותו?
תחליפי סוכר אולי כמו אגבה?