עוגיות שוקו בייגלה מלח

העוגיות הממכרות הבאות הן מעין גרסה בוגרת שיצרתי לשילוב שוקולד- בייגלה הכה אהוב. שילוב שכבר מופיע כאן בבלוג בריבועי השוקולד, בייגלה, פקאן וקרמל המטורפים ובפאי בייגלה-נוטלה המסוכן, שני קינוחים קרובים לליבי.

לעומת שני המתכונים הללו, העוגיות האלו פריכות יותר, כהות יותר ומתוקות קצת פחות .  עם הניגוד המבורך של מתוק ומלוח (שמגיע גם מהבייגלה שבתוך העוגיה וגם מהמלח שנפזר מעליה לפני האפייה), מתקבלות עוגיות המכילות את כל האלמנטים הכיפיים בביס אחד, שפשוט קשה להפסיק לנשנש.

לפני הכנסת העוגיות לתנור, אני אוהבת לפזר עליהן מלח מלדון, שהוא מלח ים שמגיע כפלייקים (flakes) ולא כגבישים. אם אתם מכירים את המלח המעולה המדובר – מה טוב, אם לא, אז גם גבישי מלח ים אטלנטי יתאימו (כפי שפיזרנו על העוגיות המעולות האלה ואלה לפני כניסתן לתנור).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

3/4 כוס קמח

1/2 כוס קקאו

כ-75 גר' בייגלה עם מלח

50 גר' שיבולת שועל (כ-4 כפות)

1/2 כפית סודה לשתיה

200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

2/3 כוס סוכר חום דמררה

2 כפות גדושות סוכר חום כהה

1 ביצה

מלח ים (עדיף מלדון) לפיזור מעל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מפוררים את הבייגלה לפירורים במעבד מזון או בעזרת מערוך כששקית הבייגלה עדיין סגורה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את כל היבשים: הקמח, הקקאו, פירורי הבייגלה, שיבולת השוע והסודה לשתיה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערת המיקסר את החמאה הרכה ושני סוגי הסוכר ומקציפים, למשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד שנטמעת בתערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקפלים פנימה את תערובת היבשים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה מניחים כדורי בצק, אותם מעט משטחים עם כף היד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים מעט מלח ים מעל (עדיף זן פלייקי כמו מלדון) ואופים למשך כ-10-12 דקות עד שהעוגיות מעט פריכות בקצוות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוציאים את העוגיות, מקררים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

העוגיות נשמרות כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסה עם גלידה

טארט טאטן

טארט טאטן הוא בהחלט אחד הקינוחים האהובים עליי בעולם. כשאני

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן