לקראת בוא העונה החמה, אני מרגישה שזוהי ממש חובתי להכיר לכם את הממרח המהפכני הבא: ממרח שנע איפשהו בין לאבנה טובה לצזיקי יווני. ממרח כיפי, שהכי שווה להגיש עם זילוף מכובד של שמן זית טוב, קצת זעתר, פתיתי צ'ילי, סומק, בצל ירוק ואיזשהו לחם משובח שינגב את כל הטוב הזה – פוקאצ'ה, פיתות, טוסטונים, לחם מחבת.. מה שיש!
הממרח נשמר בכלי סגור כמה ימים במקרר (אם יישאר זכר ממנו..), כך שניתן להכינו מראש ורק "להלבישו" לפני ההגשה בשמן זית, תבלינים וירוקים, וכמובן שאם נשאר לכם ממנו, אין בעיה לחזור ולנשנש ממנו במהלך השבוע.
מבחינת סוג גבינת הפטה – אנא השתמשו באחת משובחת ואל תחסכו באחוזי שומן, אם יורשה לי להציע . לעניין גבינת השמנת, אני משתמשת בגבינת שמנת בעלת 16% שומן, אשר לגמרי עושה את העבודה, אנא אל תשתמשו בגבינה רזה יותר, אך עם שמנה יותר ממש אין בעיה .
כאמור, הממרח נפלא עם כל בצק טוב (וכמה פלחי עגבניה, אם כבר – אז כבר ), אך גם כמטבל לקרודיטים של ירקות הוא מצוין. בנוסף, אני מציעה לכם לנסות ולהכין "סלט יווני חדשני": פשוט מרחו בתחתית צלחת ההגשה שלכם את ממרח הפטה הנפלא ועליו הרכיבו את סלט הירקות הרענן שלכם – ממש מנה של מסעדה (בדומה לסלט קייל ורוקט הזה, אשר מונח על יוגורט חמצמץ).
מצרכים:
300 גר' גבינת פטה טובה
150 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
כ-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית גרידת לימון
2 כפות שמן זית + שמן זית נוסף לזילוף בהגשה
פלפל שחור טחון טרי
זעתר ו/או סומק לעיטור בעת ההגשה
פרוסות דקות של בצל ירוק/עירית/אורגנו טרי להגשה
הוראות הכנה:
מכניסים לקערת מעבד המזון את הפטה, גבינת השמנת ושתי כפות שמן הזית ומעבדים למשך כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אוורירי, כאשר תוך כדי מסירים עם לקקן את הגבינה שנצמדת לצדדים.
מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון, מתבלים בפלפל שחור טחון ומעבדים עוד מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לקערה, מזלפים בנדיבות בשמן זית ומתבלים בזעתר ו/או סומק ו/או פתיתי צ'ילי גרוס.
מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ/עירית/עלי אורגנו קצוצים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
ניסיתי בשבת האחרונה ויצא מעולה!! כל כף טעים וקל להכנה
איזה כיף שאהבת יסמין! תודה על התגובה!