אם מתחשק לכם להקליל את ארוחת החג שלכם (או כל ארוחה אחרת..) עם מנת פתיח פרשית ורעננה במיוחד – נמצא כאן המתכון המדויק עבורכם: עלי אנדיב פריכים מלאים בסלט רענן, קראנצ'י, ירוק ועוקצני המורכב בעיקרו מסלרי ותפוח ירוק.
מודה אני שבשל המרות האופיינית לו, האנדיב (עולש) אינו העלה האהוב עליי ואני בעיקר משתמשת בו ככלי קיבול לסביצ'ה. במקרה של מנה זו, השילוב של עלה האנדיב יחד עם שאר המרכיבים, יוצר ביס כל כך כיפי, שמיד התיאבון מתעורר. מגש מהעלים הממולאים האלה נפלא גם כחלק ממזנון וגם בשולחן מאזטים עם דרינקים.. כמובן שגם המראה המצודד של המנה אינו מזיק כלל ועיקר .
יש כאן שילוב של טעמים ומרקמים כמו שאנחנו אוהבים – פריכות רבה, מרירות מהאנדיב, חריפות מהג'ינג'ר והפלפל החריף, חמיצות מהתפוח הירוק והלימון והרבה רעננות.
המנה מצוינת גם בתוספת כמה פרוסות של דגי נא מעל הסלטון שלנו (עם זילוף של שמן זית טוב ומלח ים) או עם הוספת קוביות דג נא בתוך הסלט, לפני מילוי העלים.
את ההשראה למנה קיבלתי מגל המהממת שסיפרה לי על הסירות הכיפיות האלה. ועל אף שאני לא מתה על אנדיב, מיד אימצתי והוספתי קצת ממני למנה (הג'ינג'ר והפלפל החריף כמובן ).
מצרכים:
כ-10 עלי אנדיב (חבילה של 220 גר')
1 תפוח עץ ירוק, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
כ-3 מקלות סלרי קצוצים לקוביות קטנות
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר קצוצות דק
מיץ לימון גדול
כ-3 כפות שמן זית
מלח ים
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את קוביות הסלרי, התפוח, הפלפל החריף והג'ינג'ר.
מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח ומערבבים.
בעזרת כפית ממלאים את עלי האנדיב בתערובת ומניחים על צלחת שטוחה.
מפזרים מאגוזי המלך הקצוצים מעל ומגישים מיד.
מי שמעוניין, מוזמן להוסיף נתחי דג נאים וטריים מעל הסלטון, עם זילוף של מעט שמן זית ותיבול של מלח ים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
האם ניתן להכין מראש את הסלט?
הי עינת, הלימון ימנע מהתפוח להשחיר אבל עדיין הסלט יהיה פחות פריך ורענן אם תכיני יותר מדי מראש.. שעה-שעתיים זה הגג לדעתי אבל כמובן לא לערבב את האגוזים פנימה עד ההגשה