סלט כרוב, גזר ונבטים

דפדוף זריז בקטגוריות הסלטים ותבחינו בקלות כי ישנם בבלוג כבר לא מעט סלטי כרוב (כדוגמת סלט הכרוב התאילנדי, סלט הכרוב והתירס, סלט הכרוב עם האטריות וסלט הכרוב והנבטים האסייתי).

אז בואו אספר לכם משהו – תהיו בטוחים שעם הזמן רק יתווספו לכאן עוד ועוד סלטי כרוב משובחים , גם משום שאני מאד אוהבת סלטי כרוב וגם משום שיש כל כך הרבה גיוון ומשחק עם הירק הפריך, הבריא והדל קלוריות הזה (ב-"דל קלוריות" אני מדברת על הכרוב עצמו, כן?  לא בהכרח על כל התוספות והרטבים שמוסיפים לו ). האמת היא, שבעודי כותבת שורות אלו, אני כבר זוממת להביא לכם סלט כרוב נוסף בקרוב, טעים ומוצלח ביותר.

את הסלט הבא אלתרתי באחת השבתות כשאירחנו לעל האש, הביקורות היו משבחות ביותר, אז החלטתי שלא לשמור אותו לעצמי ולשתף אתכם בו. הרי לפעמים ניואנס פה, ניואנס שם ומתקבל סלט חדש וכיפי.

שימו לב שהסלט הכי טעים לאחר שיושב קצת ברוטב. המלצתי היא להכין את הסלט מראש, ללא תוספת הבוטנים, לערבב עם הרוטב ולהניח בצד. ממש לפני ההגשה ערבבו את הבוטנים פנימה על מנת שיישארו פריכים. אם כן, זהו סלט שמאד נוח לארח איתו, אין כאן עבודה של הרגע האחרון.

שימו לב, שכרגיל, יש כאן המון מקום לגיוון: אני הוספתי לרוטב חצי כפית שמן צ'ילי שמוסיף עקצוץ חרפריף עדין ביותר – אתם מוזמנים להגדיל כמות זו (או להמיר בסרירצ'ה, אם מעדיפים) או לחלופין, גם להחסיר לחלוטין – בשני המקרים יהיה מוצלח. מי שמעוניין יכול גם להמיר את הבוטנים המטוגנים באפונת וואסבי, אותה אני ממש אוהבת, כמו בסלט נבטי החמניה האסייתי. אם אתם מעוניינים ברוטב יותר קרמי, המירו את השמן במיונז (עדיף יפני).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1/2 כרוב לבן קטן חתוך לרצועות

1 קופסא נבטים סיניים (כ-270 גר')

1 גזר גדול מגורד

3 כפות גדושות עלי כוסברה קצוצים

3 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

חופן בוטנים מטוגנים קצוצים גס

לרוטב:

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כפית שמן שומשום

3 כפות רוטב סויה

2 כפות דבש/סילאן

2 כפות שמן חמניות

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שמן צ'ילי

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את הכרוב, הנבטים, הגזר, הבצל הירוק והכוסברה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את הבוטנים, מערבבים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

לחם בירה

היום אני מעלה את המתכון הראשון ללחם כאן בבלוג –

קרם קרמל הפוך

קרם קרמל

בדומה לסלט הקיסר האהוב עליי, שרבים מכם הסכמתם איתי, כי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אפרת הגב

    הי, מה במקום חומץ אורז ?

  2. מיכל הגב

    עשיתי את בלי כל התוספות (לא אוהבים אצלי) רק כרוב, גזר ורוטב על בסיס כף שטוחה מיונז. יצא מעולה!
    בטוח שאם התוספות טעים יותר, אבל משפחה לא בוחרים 🙂

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן