קעריות חסה עם עוף ועשבי תיבול בסגנון תאילנדי

ורסיות רבות למנה הבאה ניתן למצוא במסעדות אסייתיות שונות – משתמשים בחסה עגולה,  טרייה ופריכה ככלי קיבול לתערובת מתובלת כלשהי – בתוספת עשבי תיבול טריים וקצת (או הרבה ) חריף ונהנים מביס כיפי, מלא במרקמים וטעמים שונים.

לעיתים מגלגלים מעין סיגר בתוך החסה, לעיתים אלו פלייקים של דג מתובל – אך הפעם החלטתי להתנסות דווקא עם גרסת העוף הטחון. התקבלו ביסים עסיסיים, עם טעמים מתפרצים של חריפות, חמיצות ורעננות – בזכות העלים הטריים שמתווספים לחגיגה.

בעצם, כל אחד מרכיב לעצמו ביס מותאם אישית: ראשית לוקחים "קערית" חסה שחייבת להיות פריכה, רעננה והכי טרייה כמובן, ממלאים אותה בתערובת העוף הטחון המתובלת והטעימה – אותה נכין מראש במחבת בקלי בקלות, ולאחר מכן נוסיף את עשבי התיבול והצ'ילי בהתאם להעדפותינו (אני ממליצה להוסיף קצת מהכל: נענע, כוסברה, בצל ירוק וצ'ילי). שימו לב כי נשתמש במנה בכל חלקי הבצל הירוק: את חלקו הלבן והירוק בהיר נוסיף לתערובת העוף ואת חלקו הכהה נוסיף לעשבי התבלין שיעטרו את הביסים שלנו.

עם הוספת הצ'ילי האדום, יש לשים לב כי תערובת העוף כבר חרפריפה בעצמה, היות ומכילה גם רוטב סרירצ'ה (מרכיב שאני מאד אוהבת ושמככב גם ברטבים של הכרובית החריפה, בסלט אבוקדו ומלפפונים ובסלט כרוב התאילנדי, בין היתר). כמובן שאתם מוזמנים לשחק עם הכמויות בהתאם להעדפתכם.

בנוסף, אני מבקשת מכם לא לוותר על כפית רוטב הדגים שמתווספת לתיבול העוף, אנא אל תתנו לריח להכריע אתכם, רוטב הדגים הכרחי וחיוני עבור הטעם התאילנדי הנפלא של המנה, כמו במקרה של סלט הקולורבי התאילנדי (פייק סלט פפאיה), הדג ברוטב חלב קוקוס ובוק צ'וי וסלט הפומלה למשל.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לתערובת העוף הטחון:

1/2 ק"ג עוף טחון

2 כפות סויה

1 כף רוטב סרירצ'ה

1 כף סוכר חום כהה

1 כפית רוטב דגים

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן חמניות

החלק הלבן והירוק בהיר של 3 בצלים ירוקים קצוצים (שמרו גם את החלק הירוק כהה)

מלח

להרכבת המנה:

"קעריות" חסה – עלים פנימיים, יפים ומנוקים של חסה עגולה

החלק הירוק כהה של 3 בצלים ירוקים

חופן עלי נענע

חופן עלי כוסברה

צ'ילי אדום פרוס

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את הסויה, הסרירצ'ה, הסוכר החום הכהה, רוטב הדגים והג'ינג'ר המגורר ומניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את השמן במחבת גדולה, על חום בינוני, ומטגנים את הבצל הירוק (חלק לבן וירוק בהיר) עד ששקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השום ומטגנים, תוך ערבוב, עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את העוף הטחון, מערבבים ומטגנים עם כף עץ עד שהעוף משנה את צבעו ומתפורר. מתבלים במעט מלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את תערובת הסויה ומערבבים ומבשלים עוד כמה דקות עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את העוף לקערה ומגישים מיד עם עלי החסה העגולה, עלי הנענע, עלי הכוסברה, הבצל הירוק (החלק הירוק כהה) והצ'ילי האדום הפרוס. כך כל אחד מוזמן להרכיב לעצמו את הביס המושלם עבורו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן