קוביות קוואקר ולימון

קוראים יקרים, התלבטתי רבות אם לחזור לעלות מתכונים בימים קשים ונוראיים אלו.. אחרי פסק זמן קצר בו ממש הרגשתי שעיסוק באוכל  הוא הבל הבלים, החלטתי בכל זאת לחזור טיפין טיפין ולשתף אתכם במתכונים שאהבתי, משום שאני מבינה שהרבה מאיתנו נמצאים במטבח בימים אלו, אם כדי לבשל ולאפות לקרובים שלנו, אם עבור החיילים או המפונים ואם כסוג של תרפיה בעיסוק.

אשמח אם תשתפו אותי במתכוני go to שלכם בימים אלו או לחילופין במתכוני זיכרון (כלומר לזכרו של אדם אהוב, כמו זה למשל).

כפי שכבר ידוע לכם, אני מאד אוהבת קינוחי לימון, עובדה שהדגשתי ונימקתי שוב ממש לא מזמן בפוסט של עוגת השזיפים, לימון וריקוטה. כך שלא מפתיע שגם הפעם אציג בפניכם קינוח לימוני מיוחד נוסף.

קוביות הקוואקר והלימון הללו הן מעין שילוב של קוביות לימון, חטיף קוואקר וקראק פאי (שהרי מורכב בעיקרו משיבולת שועל, סוכר וחמאה) – תודו שהן נשמעות מפתות!

בנוסף, הן מאד קלות להכנה: אותה תערובת של שיבולת שועל תשמש אותנו גם כבסיס לקוביות וגם כמעין קראמבל, מעל המילוי הלימוני שנכין בצ'יק וצ'אק, בשילוב של מיץ וגרידת לימון עם חלב מרוכז (אותו אחד מפאי הלימון המדהים הזה).

לא תמצאו במתכון הזה שימוש במיקסר או הפרדת חלמונים (האמת שאין כאן ביצים בכלל!), שתי קערות וזהו – כמו שאנחנו הכי אוהבים. מה שכן, שימו לב להקפיד להשתמש במתכון בשיבולת שועל רגילה (עבה או דקה) אבל לא אינסטנט (כמו של הדייסה, למשל).

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

לתערובת שיבולת שועל:

100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

1/3 כוס סוכר חום כהה

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 כוס שיבולת שועל שלמה

למילוי הלימוני:

1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גר')

כ-80 מ"ל מיץ לימון (בערך משני לימונים קטנים/כ-6 כפות)

1 כפית גרידת לימון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערת המיקסר, עם וו הגיטרה, את החמאה הרכה והסוכר החום ומערבלים על מהירות בינונית-גבוהה במשך כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

בעזרת לקקן מגרדים את צידי ותחתית הקערה, מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים לערבל עוד כ-30 שניות.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ושיבולת השועל ומערבבים על מהירות בינונית עד לקבלת תערוב אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרפדים תבנית מרובעת קטנה (כ-20*20) בנייר אפייה ומניחים בתחתיתה כ-2/3 מתערובת שיבולת השועל. מהדקים לשכבה אחידה, אך לא דחוסה מדי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך 12 דקות. מוציאים, אך לא מכבים את התנור.

בזמן שהתחתית נאפית מכינים את המילוי הלימוני:

מכניסים לקערה את החלב המרוכז, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת סמיכה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

שופכים את המילוי הלימוני מעל התחתית האפויה בשכבה אחידה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מפזרים את שארית תערובת שיבולת השועל מעל המילוי הלימוני ומחזירים את התבנית לתנור לעוד כ-22-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב ומשחים מעט בקצוות. מצננים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

בשלב זה, אם רוצים, ניתן להקפיא את המאפה, על מנת להקל את החיתוך לקוביות בהמשך.

שולפים את המאפה בשלמותו עם נייר האפיה מהתבנית וחותכים לקוביות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

הקוביות נשמרות בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד יומיים ובמקרר עד שבוע.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. אילנה הגב

    הי מיכל,
    תודה על המתכון שעושה רושם מצוין.
    האם אפשר להציע תחליף לחלב המרוכז?
    תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן