קארי סלמון ובטטה

מרפרוף קל בבלוג אפשר להבין את אהבתי העזה לאוכל עם ניחוח אסייתי. עם התעמקות קטנה נוספת ברור לכל שספציפית מאכלי קארי שונים ומגוונים אהובים עליי במיוחד, לראיה מתכוני קארי רבים ומיוחדים שעלו כאן בבלוג לאורך השנים כמו הפרגיות בקארי האדום, חמאת בוטנים וחלב קוקוס, הדגים בקארי ירוק וחלב קוקוס, קוביות העוף בקארי צהוב וחלב הקוקוס (עם טוויסט!) והירקות וטופו בחלב קוקוס וקארי.

היום נכין קארי נוסף, הפעם בשילוב קוביות סלמון וירקות, שישתנו מפעם לפעם בהתאם למה שיש וטעים לכם. היום הלכתי על שילוב של קוביות בטטות ופטריות – שילוב מעולה שאני ממליצה בחום לאמץ. שימו לב שנכין את הקארי שלנו בקלי קלות עם מצרכים מהבית (from scratch כמו שהאמריקאים מאד אוהבים להגיד ).. לא נשתמש במשחת קארי מוכנה מראש, ממש אין צורך. ולמרות זאת, עדיין זהו מתכון קליל ומהיר. מתחשק לכם מנת קארי אסייתית מנחמת עם אורז שיספוג לתוכו את כל הרוטב המשגע? יהיה לכם מהיר יותר להכין את המנה הזו מאשר להזמין עכשיו משלוח. באמת.

שימו לב שהוספתי אפשרות להוסיף למנה גם עלי כפיר ליים בנוסף לגבעולי למון גראס… אם יש לכם, מה טוב. אם לא – עדיין ייצא מעולה. כפי שהבנתם מכותרת המנה וגם מההקדמה, הפעם גיוונתי והלכתי על קארי סלמון אבל כמובן שאפשר להמיר את הסלמון בחלבון אחר כמו טופו או עוף.. מה שאתם אוהבים.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

500-600 גר' (כ-3 פילטים) סלמון חתוך לקוביות של 3 ס"מ (ללא העור)

1 בטטה בינונית (כ-275 גר') חתוכה לקוביות

חופן פטריות שמפיניון חצויות

1 בצל לבן מגורד על פומפיה

4 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר מגורד

1-2 צ'ילי אדום/ירוק קצוצים דק (תלוי במידת החריפות הרצויה)

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כוסברה טחונה

1 כפית מלח

1 פחית קרם קוקוס (400 מל)

1 כוס ציר ירקות (או מים רותחים)

3 כפות רוטב דגים

2 גבעולי למון גראס שבורים ודפוקים

3 כפות שמן חמניות

אופציונאלי: כמה עלי כפיר ליים

להגשה:

עלי כוסברה טריים

אורז/אטריות אורז

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר רחב ונמוך על להבה בינונית-גבוהה ומוסיפים את הבצל המגורד, השום הכתוש, הג'ינג'ר המגורד, הצ'ילי  הקצוץ, הכורכום, הכמון והכוסברה הטחונה, מערבבים היטב ומטגנים במשך כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת מעט מתייבשת ומזהיבה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את קרם הקוקוס, ציר הירקות (או המים הרותחים), רוטב הדגים, כפית המלח, גבעולי הלמון גראס ועלי הכפיר ליים (אם משתמשים), מערבבים ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים כ-5-10 דקות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את  קוביות הבטטה, מכסים את הסיר למחצה ומבשלים עוד כ-10 דקות, עד שהן כמעט מוכנות לאכילה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מוסיפים את קוביות הסלמון והפטריות, מערבבים ומשקים בנוזלים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מחכים לבעבוע עדין נוסף, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהסלמון מוכן לאכילה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מגישים עם כוסברה טרייה ואורז/אטריות אורז.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אלה הגב

    נראה מעולה, מחכה כבר לנסות

  2. סיגל הגב

    יצא ממש מעולה

  3. מיכל הגב

    באיזה דג הכי כדאי להחליף את הסלמון? פחות אוהבת אבל רוצה להישאר בגזרת הדגים

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן