פסטה ורוטב בסיר אחד

כבר זמן מה שמתחשק לי לעלות לבלוג מתכון לפסטה ורוטב בסיר אחד – כזו שמכניסים אליה את כל המצרכים מראש ופשוט מחכים.

הפסטה הזו כמעט ועונה להגדרה הזו למעט ערבוב שכדאי להעניק לה פה ושם (שלא תיחרך בתחתית) ופרמזן מגורד ושמנת שמוסיפים ממש בסופו של הבישול.

מדובר בארוחה צמחונית זריזה של פסטה ורוטב עשיר בסיר אחד. מי שמרים גבה ומיד פוסל את המנה משום הלייבל של "פסטה ברוטב שמנת" מוזמן לעצור רגע ולגלות שהיי – על חבילת פסטה שלמה יש כאן אך ורק 1/4 כוס שמנת מתוקה, שגם אותה ניתן להמיר בשמנת לבישול אם רוצים, ועדיין ייצא מעדן.

אשתף אתכם כי המתכון המקורי למנה (שהתאמתי מהבלוג  damn delicious) הוצג עם ספגטי, אך גם פסטות קצרות יעבדו כאן. בפעם הראשונה שבישלתי את המנה השתמשתי בספגטי שדחפתי למים (קצת באלימות האמת 😀) וכך בושל באופן שווה. הפעם, לצילומים, קצת הסתבכתי (לא ברור למה), ועם תחילת הבישול קיבלתי החלטת מפקד בשטח – לעבור לסיר רחב במקום הסיר הגבוה הקבוע שבו מבשלת פסטה ובנוסף שברתי את הספגטי לחצי (שומו שמיים, בטוח יש מקומות בהם יכו בי עם סרגל על היד על פשע שכזה 😀), על מנת להבטיח בישול שווה של הפסטה. כן, תקפה אותי סוג של חרדת ביצוע, מודה. מה שחשוב לומר הוא – בסופו של דבר יצאה מנה ממש מוצלחת (אחרי שהודעתי שנוותר עליה כבר ולא נורא..) וזה מה שחשוב. בכל מקרה, נדמה לי כי בפעם הבאה אבחר מראש בפסטה קצרה, לא עבה מדי –  כמו פרפרלה (הפפיונים) או פוזילי (ביסלי גריל) למשל.

כמובן שיש המון מקום למשחק עם הירקות והתבלינים: אפשר לשלב כמה סוגי פטריות, להחסיר את הזוקיני או האפונה בהתאם לטעמכם או בכלל להוסיף ירקות אחרים/נוספים. בנוסף, בפעם הראשונה שהכנתי את המנה לא היה לי טימין טרי, אז הלכתי על אופציה חריפה בתוספת צ'ילי קצוץ דק – יצא מוצלח וטעים.

אחרון לפני שנתחיל, משפט שנכון לכל מנה אך מתחשק לי להזכיר לכם דווקא כאן: אל תתקמצנו עם המלח (בעיקר) והפלפל, כמה שזה מובן מאליו, תיבול מועט מדי (בעיקר של מלח) יכול להרוס מנה. כמובן שאני יודעת כמה יותר מדי מלח הוא לא בריא לנו ולא לשם אני חותרת, אלא לתיבול מדויק, לא מוגזם. אז התחילו עם פחות, תטעמו ותוסיפו במידת הצורך (הרי תמיד אפשר להוסיף אבל אי אפשר להחסיר).

מצרכים:

מצרכים לפסטה ורוטב בסיר אחד
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חבילה פסטה (500 גר')

2 חבילות (כ-450 גר') פטריות שמפיניון פרוסות דק

2 זוקיני חתוכים לאורכם ופרוסים דק

2/3 כוס אפונה עדינה (אני משתמשת בקפואה שהפשרתי מעט לפני)

3 שיני שום פרוסות דק

2 ענפי טימין

מלח, פלפל שחור, פתיתי צ'ילי יבש

1/3 כוס פרמזן מגורד

1/4 כוס שמנת מתוקה/לבישול

4 וחצי כוסות מי ברז

הוראות הכנה:

לסיר גדול ורחב מכניסים את הפסטה, הפטריות, הזוקיני, האפונה, השום, הטימין והמים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי יבש ומניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה.

פסטה עם ירקות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פסטה עם כל המצרכים בסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מים לפסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את הלהבה כך שיהיה בעבוע עדין ללא מכסה ומבשלים למשך כ-8-10 דקות עד שהפסטה מוכנה והנוזל מצטמצם. מדי פעם מערבבים כך שהפסטה והרוטב לא ייחרכו בתחתית הסיר.

הפסטה מתבשלת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפסטה מתבשלת2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפרמזן והשמנת, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד.

מוסיפים שמנת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוסיפים פרמזן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפסטה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנת פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צלחת סביח

כולם מכירים סביח – אחת המנות היותר פופולריות בארץ, אותה

טראפלס בנופי

איך ייתכן שעדיין אין מתכון לבנופי פאי בבלוג? פאי בננה-טופי-קצפת

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן