מחפשים מנה כיפית וטעימה שמכינים בדקות בודדות?
הגעתם למקום הנכון.
השילוב של הקלות בהכנת המנה יחד עם הטעם הנפלא שלה מרים את מניותיה מעלה מעלה. הטעם של הלימון והנענע לוקחים את הצ'ילי המתוק והמוכר למקומות אחרים ורעננים. קימוח חזה העוף לפני הטיגון מאפשר לרוטב הקרמלי לעטוף את העוף בצורה נפלאה. כל שחסר הוא להכין במקביל אורז ו/או סלט ירקות ויש לכם ארוחה בדקות.
את המתכון נתן לי ניר בבוקר בישולים משותף (שכתבתי לכם עליו פה). הוא סיפר כי אכל את המנה לראשונה אצל גיסתו (הלוא היא רוית, החתומה על עוגת הפרג והשוקולד ועוגת מעדני השוקולד) ומאז היא נכנסה לרפרטואר (המאוד מרשים) שלו. הוא משתמש ב"פילה עוף" במקום חזה עוף רגיל: החלק הפנימי והעסיסי יותר שבחזה העוף. לפי הנחייתו, במתכון המצולם השתמשתי באותו פילה עוף: אתם מוזמנים לבקש כזה מהקצב שלכם או לחלופין לחתוך חזה עוף רגיל לרצועות.
מצרכים:
לעוף:
500-600 גר' פילה עוף/חזה עוף
כ-1/2 כוס קמח לקימוח
שמן קנולה/חמניות לטיגון
לרוטב:
1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 כפיות גרידת לימון
1 וחצי כוסות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס מים
הוראות הכנה:
מכניסים את הקמח לקערה, טובלים בו את נתחי העוף היטב, מנערים קמח מיותר ומניחים את הנתחים בצד.
מחממים שמן לטיגון במחבת, ומטגנים את חזות העוף כדקה על כל צד, רק עד שמלבינים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
כעת, מכניסים את כל חומרי הרוטב למחבת רחבה נפרדת, מערבבים כ-2 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מתאחד.
מכניסים את חזות העוף לתוך הרוטב וכעבור כדקה הופכים אותם, כך שהרוטב יעטוף אותם היטב. מגישים חם לצד אורז.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
5 תגובות
לא הבנתי כמה זמן להשאיר את הנתחי עוף ברוטב…
מטגנים דקה כל צדככה שזה חצי בישול… וברוטב הופכים אחרי דקה כשהרוטב עדיין לא חם .
זמתה על המתכונים שלך !!!!
תודה !!!
הכנתי ויצא ממש טעים! בטוח הכין את זה שוב.
רק חבל שלא כתוב כמה זמן צריך להכין את העוף ברוטב. אני השארתי בערך 15-20 דקות.
אם העוף מבושל במלואו אז הדקה על כל צד ברוטב המבעבע מספיק, אם לא אז נותנים עוד כמה דקות, אין צורך ב 15 דקות. זו מנה ממש זריזה וכיפית
היי, לצליאקים- אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?
בהחלט