פילה עוף בצ'ילי מתוק, לימון ונענע

מחפשים מנה כיפית וטעימה שמכינים בדקות בודדות?

הגעתם למקום הנכון.

השילוב של הקלות בהכנת המנה יחד עם הטעם הנפלא שלה מרים את מניותיה מעלה מעלה. הטעם של הלימון והנענע לוקחים את הצ'ילי המתוק והמוכר למקומות אחרים ורעננים. קימוח חזה העוף לפני הטיגון מאפשר לרוטב הקרמלי לעטוף את העוף בצורה נפלאה. כל שחסר הוא להכין במקביל אורז ו/או סלט ירקות ויש לכם ארוחה בדקות.

את המתכון נתן לי ניר בבוקר בישולים משותף (שכתבתי לכם עליו פה). הוא סיפר כי אכל את המנה לראשונה אצל גיסתו (הלוא היא רוית, החתומה על עוגת הפרג והשוקולד ועוגת מעדני השוקולד) ומאז היא נכנסה לרפרטואר (המאוד מרשים) שלו. הוא משתמש ב"פילה עוף" במקום חזה עוף רגיל: החלק הפנימי והעסיסי יותר שבחזה העוף. לפי הנחייתו, במתכון המצולם השתמשתי באותו פילה עוף: אתם מוזמנים לבקש כזה מהקצב שלכם או לחלופין לחתוך חזה עוף רגיל לרצועות.

מצרכים:

מצרכים לחזה עוף בצילי
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

לעוף:

500-600 גר' פילה עוף/חזה עוף

כ-1/2 כוס קמח לקימוח

שמן קנולה/חמניות לטיגון

לרוטב:

1/2 כוס עלי נענע קצוצים גס

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות גרידת לימון

1 וחצי כוסות רוטב צ'ילי מתוק

1 כוס מים

הוראות הכנה:

מכניסים את הקמח לקערה, טובלים בו את נתחי העוף היטב, מנערים קמח מיותר ומניחים את הנתחים בצד.

טבילת חזה עוף בקמח
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
ניעור הקמח
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מחממים שמן לטיגון במחבת, ומטגנים את חזות העוף כדקה על כל צד, רק עד שמלבינים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

טיגון ומעבר לנייר סופג
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מכניסים את כל חומרי הרוטב למחבת רחבה נפרדת, מערבבים כ-2 דקות על להבה נמוכה עד שהרוטב מתאחד.

הכנת רוטב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את חזות העוף לתוך הרוטב וכעבור כדקה הופכים אותם, כך שהרוטב יעטוף אותם היטב. מגישים חם לצד אורז.

עוף ברוטב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
הופכים עוף ברוטב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוכנה2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
מנה מוכנה
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
5 תגובות
  1. דנה קצין הגב

    לא הבנתי כמה זמן להשאיר את הנתחי עוף ברוטב…
    מטגנים דקה כל צדככה שזה חצי בישול… וברוטב הופכים אחרי דקה כשהרוטב עדיין לא חם .
    זמתה על המתכונים שלך !!!!
    תודה !!!

  2. דניאלה הגב

    הכנתי ויצא ממש טעים! בטוח הכין את זה שוב.
    רק חבל שלא כתוב כמה זמן צריך להכין את העוף ברוטב. אני השארתי בערך 15-20 דקות.

    • מיכל הגב

      אם העוף מבושל במלואו אז הדקה על כל צד ברוטב המבעבע מספיק, אם לא אז נותנים עוד כמה דקות, אין צורך ב 15 דקות. זו מנה ממש זריזה וכיפית

  3. דפנה הגב

    היי, לצליאקים- אפשר להחליף את הקמח בקורנפלור?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן