עוף מוקפץ עם ג'ינג'ר ומקלות תפוחי אדמה

מי לא אוהב ארוחה שלמה בסיר אחד? כזו היא המנה הזו – ארוחת צהרים האהובה גם על ילדים וגם על מבוגרים, שמכינים בקלות תוך דקות בודדות. מדובר במעין מוקפץ עם צ'יפסים של תפוחי אדמה וג'ינג'ר, מנה נורא כיפית שאני בטוחה שתאהבו כמוני.

שימו לב שבכוונה אני משאירה את הג'ינג'ר חתוך גס יחסית (כפי שעשיתי במתכון של סלט הטופו הזה למשל), בכדי שמי שפחות אוהב (חלק מילדיי ) יוכל להוציא. את אצבעות תפוחי האדמה נטגן תחילה חצי טיגון, רק עד להזהבה, ולאחר מכן, לקראת סוף בישול המנה, נצרף אותן שוב לסיר.

זוכרים את הקראש שלי על רוטב ההויסין (מפה ומפה למשל)? אם כן, גם כאן שילבתי אותו, בצירוף מעט רוטב סויה, מלח ופלפל, אין צורך בתיבול נוסף.

גם במתכון הזה, כמו במתכון של האורז והעוף המוקפץ או מנת העוף בקארי הצהוב, נשתמש בקוביות של חזה עוף שלם, אותו אני כבר מחזיקה קבוע במקפיא שלי.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

600 גר' חזה עוף שלם חתוך לרצועות

1 + 1 כפות רוטב סויה

1 + 1 כפות רוטב הויסין

1 שן שום גדולה כתושה

פלפל שחור

2 תפוחי אדמה גדולים מקולפים וחתוכים לאצבעות

1 בצל לבן חתוך לרצועות

אצבע ג'ינג'ר (כ-6 ס"מ) חתוכה לגפרורים

כ-5 כפות שמן חמניות/קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

מכניסים את רצועות העוף לקערה, מתבלים אותן בכף רוטב סויה, כף רוטב הויסין, שן שום כתושה ופלפל שחור טרי ומערבבים. מניחים בצד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים בסיר רחב ונמוך את השמן על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים במשך כמה דקות בודדות את תפוחי האדמה, תוך כדי ערבוב, עד שמצופים בשמן ומזהיבים מעט (חצי טיגון). מוציאים את תפוחי האדמה בעזרת כף מחוררת לצלחת/קערה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים לאותו שמן את רצועות הבצל וגפרורי הג'ינג'ר ומטגנים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את רצועות העוף יחד עם נוזלי המרינדה ומערבבים ומטגנים עד שהעוף נצרב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את הלהבה לבינונית ומכסים את הסיר עם מכסה למשך כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה, מערבבים בעדינות ומכסים את הסיר לכ-5 דקות נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים בעדינות, מכסים ומחכים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים כף סויה וכף רוטב הויסין, מערבבים בעדינות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל במידת הצורך, מסירים מהאש ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן