עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות הכי קל וטעים

כבר יש בבלוג מתכון לתפוחי אדמה טריק הכי טעימים בעולם שמכינים בשתי דקות (למעט זמן תנור), עם תיבול של מרכיב אחד "סודי".. שאפנצ'ר לכם את המתח כבר עכשיו ואגלה לכם שמדובר באבקת מרק בצל. היא ולא אחרת… ואם אפשר של קנור.

אז בהמשך לאותו מתכונצ'יק, היום אשתף אתכם במתכון נוסף בו אותה אבקת מרק בצל היא הכוכבת הראשית מבחינת תיבול המנה, רק שהפעם מצטרף אליה מרכיב מפתיע ונפלא, שיחד יוצרים מרינדה מיוחדת במינה – ואני מדברת על מיץ תפוזים. כן, כן, בתוספת מעט שמן זית – זה כל סיפור התיבול של העוף הזה… ולא תאמינו איזו מנה מוצלחת מתקבלת.

על מנת העוף הזו סיפרה לי מזמן רחלי היקרה. היא שיתפה אותי שלמרות המתכונים המורכבים והמיוחדים שבדרך כלל מבשלת בימי שישי, הילדים והנכדים אף פעם לא מוותרים על מנת העוף הקלילה (והטעימה כל כך!!) הזו.

אספר לכם שהפכתי את ההכנה לאפילו קלה יותר: רחלי משרה את העוף במרינדה לילה שלם במקרר, ואני במקרה הזה הייתי קצת  קצרה בזמן (וגם התעצלתי, בואו נודה על האמת ), כך שיצא לי להשרות את העוף במרינדה קצת פחות משעה… ובכל זאת, הייתי בהלם כמה העוף והתוספות היו מלאי טעם ועסיסיים.

את שיטת הצלייה של המנה אימצתי אחד לאחד מהמתכון המעולה של העוף המנחם של נחום: תחילה נעניק צלייה ארוכה עם כיסוי של נייר אפייה ורדיד אלומיניום ולבסוף נצלה חצי שעה נוספת, כאשר העוף והתוספות חשופים לחום הגבוה. אין צורך לגשת לבדוק מה שלום העוף, להפוך אותו או להשקות אותו.. הכי קל שיש – כמעט שגר ושכח – רק כשמתכננים להכין את המנה, יש לקחת בחשבון את השעתיים בתנור.

החלטתי לשלב כאן תפוחי אדמה, בטטות ובצל (שלא ייחסר ). אך האמת היא שאפשר גם רק תפוחי אדמה או לחילופין, להוסיף ירקות שורש נוספים, כמו גזר, כרישה, שום.. מה שאוהבים ויש בבית.

כפי שצוין, המרינדה במתכון הקליל הזה מורכבת משלושה מרכיבים בלבד (שאחד מהם הוא שמן זית..). אם כן, בנוסף לאבקת מרק הבצל נשלב כאן גם מיץ תפוזים – אני משתמשת במיץ תפוזים סחוט קנוי, אך כמובן שאם תסחטו תפוזים טריים – מה טוב. בנוסף, שימו לב שאין צורך להוסיף מלח – אבקת מרק הבצל מתובלת מספיק. אם תתעקשו, אפשר להוסיף טחינה יפה של פלפל שחור וזהו.

אז בפעם הבאה שתרצו לבשל ארוחת צהרים או ערב חמה באפס טרחה ומקסימום טעם.. תזכרו את המתכון הזה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5 כרעיים מפורקות עם העור

4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

1 בטטה גדולה (או 2 קטנות) מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות

2 בצלים חתוכים לשמיניות

1 כוס מיץ תפוזים

2 כפות שמן זית

3 כפות אבקת מרק בצל

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה את כוס מיץ התפוזים, שמן הזית ואבקת מרק הבצל ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את חלקי העוף ומערבבים היטב כך שמצופים כולם במרינדה. מכסים ומניחים במקרר בין חצי שעה ל-24 שעות (אפשר בזמן הזה לקלף ולחתוך את הירקות).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מרפדים תבנית גדולה המתאימה לתנור בנייר אפייה ומסדרים בה בשכבה אחת את חלקי העוף. מוזגים מעליהם כל הרוטב שנשאר בקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

כעת, משבצים בין חלקי העוף את קוביות תפוחי האדמה, הבטטות ושמיניות הבצל והופכים אותם קצת, על מנת שגם יהיו מצופים ברוטב.

צילום: דוד בכר/הארץ

מכסים את התבנית בנייר אפייה ולאחר מכן ברדיד אלומיניום.

צילום: דוד בכר/הארץ

אופים למשך שעה וחצי, מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים חצי שעה נוספת.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף ביין

את המתכון המעולה הבא העבירה לי לי , אותה אחת

קיש בצל

קיש הבצל של נועה הוא אחד האהובים עליי כבר שנים.

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. ניצה הגב

    היי
    פחות מתחברים אצלנו לטעם תפוזי, איזה נוזל אחר מומלץ

    • מיכל הגב

      היי ניצה, מיץ התפוזים ואבקת מרק הבצל מתחברים יחדיו למרינדה נפלאה וממש לא הדרית, במיוחד לאחר השהייה הארוכה בתנור – ממליצה מאד לנסות. אחרת הייתי הולכת על מתכון אחר – בכל זאת המרנידה כאן מורכבת רק משני מצרכים אלו.

  2. אילנה הגב

    הי מיכל יקרה, נראה מתכון נהדר, אולי כדאי לשים את העוף אחרי ההשריה בתבנית האפיה, ולקערה שבה נשאר רוב הרוטב, להוסיף את הירקות החתוכים, לערבב כך שכל הירקות יצופו ברוטב, ורק אז לשפוך אותם לתבנית, בין חלקי העוף…
    סתם הצעה:-)

  3. הילה הגב

    היי מיכל, מהיכן התבנית?:)

  4. איה הגב

    היי מיכל,
    מאד אוהבת את האתר והמתכונים שלך!
    לגבי אבקת מרק בצל- אני ממש משתדלת להימנע מאבקות מרק למיניהן,
    וגיליתי שהשילוב של אבקת בצל (נמכרת בחנות כתבלין) + מלח מחליפה מצויין את האבקת מרק בצל, וכמובן נטולת מונוסדיום וחומרי כימיים.
    כדאי לנסות…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן