עוף בריבת משמש

את מנת העוף בריבת משמש גם ילדים וגם מבוגרים ממש אוהבים. מדובר במנת עוף פשוטה וקלה להכנה, שאת מרבית הכנתה עושים מבעוד מועד, ואז כל שנותר לעשות הוא להעביר את העוף במרינדה מהמקרר לתנור והנה המנה העיקרית שלכם כמעט ומוכנה.

את המרינדה נבשל על הכיריים, נצנן ואז נערבב עם חלקי העוף. את שלב זה ניתן לעשות אפילו יום לפני ההגשה. ככל שחלקי העוף יבלו במרינדה לפני האפייה יותר זמן, כך תצא מנה מוצלחת וטעימה יותר (עד 24 שעות לפני).

מי שמעוניין, מוזמן להוסיף לתבנית, לפני כניסת העוף במרינדה לתנור, קוביות קטנות של תפוחי אדמה, אפשר גם בשילוב קוביות בטטות. בנוסף, הכנתי את מנת העוף הפעם עם שוקיים, אך כמובן שניתן להכין גם עם חלקי עוף שונים, כמו כרעיים מפורקות ופרגיות למשל.

כפי שניתן להבין משם המנה, ריבת משמש משחקת תפקיד מרכזי במרינדה המעולה של העוף הזה. מי שקצת עוקב אחרי הבלוג, יודע שאני מאד אוהבת לשלב ריבת משמש במתכונים רבים – גם מתוקים וגם מלוחים, כמו ששילבנו כבר ברוטב של סלט הסלרי המעולה, סלט החסות המיוחד הזה, בקממבר בבצק עלים ובקרוסטטת התותים המצוינת, בין היתר.

המתכון המצורף הוא עבור 8 שוקיים לכ-4 סועדים, הכפילו כמויות למספר סועדים גדול יותר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

8 שוקי עוף

1/2 כוס ריבת משמש

1/4 כוס חומץ בן יין אדום

1/3 כוס רוטב סויה

1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורד

1/4 כוס שאלוטס קצוצים דק (או בצל סגול)

1 כף שמן חמניות

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מחממים את השמן במחבת/פינג'אן ומטגנים את השאלוטס והג'ינג'ר על להבה בינונית-גבוהה, למשך כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמתרככים ומוזהבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את החומץ, מערבבים ומבשלים, במשך כ-2 דקות, עד שרותח ומצטמצם בערך לחצי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את רוטב הסויה, ריבת המשמש, המלח והפלפל השחור ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עוד כ-10 דקות. מורידים מהאש ומצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים היטב בקערה את הרוטב עם העוף, מכסים ומכניסים למקרר לפחות ל-8 שעות. אם אפשר מערבבים את העוף ברוטב לפחות פעם אחת בזמן זה.מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית המתאימה לתנור בנייר אפייה, מניחים את חלקי העוף בשכבה אחת, שופכים מעל את יתרת המרינדה ואופים למשך כ-20 דקות. הופכים את העוף ואופים 20 דקות נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן