עוגת רסק תפוחים, קראמבל ופקאנים

העוגה הבאה שייכת לאותו ז'אנר של עוגות שהכי כיף ליישר לצד הקפה (כמו עוגת הפירורים המושלמת ועוגת הקוקוס ושוקולד צ'יפס למשל). יש לה טעם מעודן של תפוחים בזכות רסק התפוחים שבמרכיביה, מרקם רך ונפלא, בתוספת פקאנים קלויים וקראמבל פריך.

האדוקים מבינכם מזהים כי קיימת כבר עוגה בחושה עם רסק תפוחים כאן בבלוג, אך הן שונות לגמרי. בעוגה הקודמת הוספנו שלל תבלינים חמים ושוקולד ציפס, כאן מדובר בעצם בסוג של עוגת תפוחים, מעודנת מאד, ללא תפוחים טריים. בעיקר, זוהי עוגה בחושה עסיסית וכיפית.

את המתכון לעוגה, שכתוב לה בכתב יד במחברת כבר כ-20 שנה, העבירה לי זיוה דודתי (שהביאה לנו את האורז הירוק והקציצות האלו, בין היתר). אספר לכם כי החסרתי מכמות הסוכר של המתכון המקורי וגם הוספתי קמצוץ מלח, שתמיד מוסיף.

מי שמעוניין בעוגת פרווה, מוזמן להחליף את המעט חמאה שבקראמבל בשמן קוקוס או שמן רגיל. אני הכי אוהבת את הפקאנים הקלויים מעל העוגה, אך כמובן שהעוגה תהיה נפלאה גם עם אגוז אחר או אפילו ללא אגוזים כלל.

המתכון מתאים לכמות של שתי עוגות אינגליש קייק חד פעמיות.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

3/4 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 וחצי כוסות רסק תפוחי עץ טבעי, ללא תוספת סוכר

2 כוסות קמח תופח

1 וחצי כפיות סודה לשתיה

1 וחצי כפיות אבקת קינמון

קמצוץ מלח

לקראמבל:

25 גר' חמאה

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס אגוזי פקאן

3 כפות קמח

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים בקערה גדולה את הסוכר, רסק התפוחים והשמן.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח התופח, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים היטב, רק עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות משומנות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכינים את הקראמבל:

מחממים בסיר קטן את החמאה.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את הקמח עד להיווצרות פירורי קראמבל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את הפקאנים ומערבבים גם אותם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את הקראמבל באופן שווה מעל שתי העוגות ואופים כ-30-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. אילנה הגב

    האם אפשר לעשות קראמבל עם שבולת שועל? איך?

  2. יעקב הגב

    שלום מיכל

    נראה אחלה מתכון, פרסמתי תגובה, אז או שהיא לא אושרה, או שהיא טרם נענתה
    אז אני שואל שוב

    כיצד ניתן לפרוון (מלשון פרווה) את העוגה?
    מרגרינה במקום חמאה?
    אולי משהו עם פחות שומן?

    יש לך אחלה אתר שבעולם

    • מיכל הגב

      היי יעקב,
      קודם כל תודה!
      כתבתי בהקדמה שמי שמעוניין מוזמן להמיר את החמאה שבקראמבל בשמן קוקוס.. אני מעדיפה אותו על פני מרגרינה, אבל גם היא תעבוד.
      הרי העוגה עצמה כבר פרווה- יש ״לפרוון״ רק את הקראמבל. בהצלחה!

  3. רוני הגב

    איך נראה לך לקראמבל שיבולת שועל ופקאנים קלויים מסוכרים…?

  4. נורית הגב

    מה מחזיק את העוגה כשאין ביצים?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן