עוגת חמאת בוטנים וגנאש שוקולד

זוכרים שבפוסט הזה של סלט הכרוב התאילנדי והמשגע סיפרתי לכם על קרייבינג עז שצץ לי בקשר לקינוח שווה במיוחד המבוסס על חמאת בוטנים? אז הי 

מכירים את הממתק האמריקאי הכה פופולרי "Reeses"? אותה כוסית שוקולד ממולאת בעיסת חמאת בוטנים  – שכל ביס ממנו נמס לאיטו בפה בעונג ומתיקות שלרגע עושים pause על כל מה שמתרחש מסביב.. (יצא לי קצת כמו פרסומת לשוקולד Merci וסוגיו, אה? ).

לחילופין, זוכרים אולי שבצבא חשפו בפניכם את הגילוי המרעיש על השילוב המעולה של במבה עם קוביות של שוקולד חלב (לעיתים גם עם בייגלה וביסלי..)?

אם שני התיאורים האלה לא מצלצלים לכם מוכר, כבוד הוא לי להכיר לכם את הזיווג הנהדר של שוקולד וחמאת בוטנים.

אני מבקשת, גם אם אינכם חובבים גדולים של חמאת בוטנים, תנו צ'אנס לטראנס.

אל תפסלו מיד – ייתכן כי אהבה חדשה מחכה ממש מעבר לפינה.

במיוחד כאשר השילוב הפעם יגיע במתכונת של עוגה בחושה, רכה ועסיסית המצופה בגנאש שוקולד (שתכלס, בינינו, משדרג כל דבר ששופכים אותו עליו.. ).

אני אפיתי את העוגה בפיירקס גדול, כך שיצאה לה עוגה בחושה נמוכה מאד (במכוון), באנגלית קוראים לעוגה כזו – sheet cake. אם אתם פחות מתחברים לסגנון, תבחרו מראש בפיירקס או תבנית אחרת (קטנים יותר) וכך תצא לכם עוגה גבוהה יותר.

בנוסף, אני מזהירה מראש, יוצא ללכלך לא מעט כלים כאן: 2 קערות וסיר אם רוצים לדייק, אבל היי – אין צורך בשום מיקסר והפרדות ביצים למיניהן כאן…אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה .

מקורו של המתכון המקורי בבלוג המקסים she wears many hats, ממנו הורדתי ליטר של שחיתות ולמרות זאת הוא נשאר מצוין.

מצרכים:

מצרכים לעוגת חמאת בוטנים שוקולד

חמאה לשימון התבנית

לעוגה:

175 גר' חמאה

1/2 כוס גדושה חמאת בוטנים חלקה (כמו פה למשל)

1 כוס מים רותחים

2 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס רוויון (ההוא מהמקרר של סבתא ולא אחר )

2 כפיות תמצית וניל

1 וחצי כוסות סוכר חום (הכהה, לא דמררה, כן?)

לגנאש:

150 גר' שוקולד מריר

1 כוס שמנת מתוקה

כלים:

סיר קטן, קערה קטנה, קערה גדולה, מטרפה, פיירקס/תבנית אחרת לתנור

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס (תזכורת: אם רוצים עוגה נמוכה כמו שאני אפיתי אז הולכים על תבנית גדולה, אם לא אז על תבנית קטנה יותר).

בסיר קטן, על אש נמוכה, ממיסים את החמאה.

המסת החמאה

מוסיפים לחמאה המומסת את חמאת הבוטנים ומיד טורפים ללא הפסקה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

הוספת החמאת בוטנים

ערבוב חמאת הבוטנים עם החמאה

בזרזיף דק, מוסיפים תוך כדי בחישה בלתי פוסקת, את המים הרותחים עד לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומצננים לפחות שתי דקות.

הוספת המים הרותחים

תערובת חמאת בוטנים מוכנה

בינתיים, מערבבים בקערה קטנה את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומניחים בצד.

יבשים מעורבבים

בקערה גדולה, שאוטוטו תכיל את כל הבלילה, טורפים יחד את הביצים, הרוויון ותמצית הוניל.

תערובת ביצים לפני ערבוב

מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים לערבב.

הוספת הסוכר החום

לאט ובזהירות, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את תערובת חמאת הבוטנים.

הוספת תערובת חמאת הבוטנים

תערובת לפני קמח

כעת, מוסיפים גם את תערובת הקמח לקערה הגדולה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הקמח

תערובת מוכנה

מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים כ- 20-25 דקות.

  • במידה והלכתם על תבנית קטנה יותר זמני האפייה יתארכו מעט.
  • על קיסם שננעץ במרכז העוגה לצאת יבש או עם מעט פירורים לחים.

העוגה מוכנה

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הגנאש במיקרו (כמוני) או על הכיריים:

במיקרו: מכניסים לקערת זכוכיות את קוביות השוקולד יחד עם השמנת המתוקה ומחממים, בפולסים של 20-30 שניות, כאשר בין חימום לחימום מוציאים את הקערה ומערבבים את התערובת, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (ייקח בערך שלושה סבבים כאלה).

על הכיריים: מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומכניסים פנימה את קוביות השוקולד. מחכים כמה שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

שוקולד ושמנת מתוקה לפני

שוקולד ושמנת מתוקה אחרי

כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ושופכים עליה, באופן אחיד, את הגנאש.

גנאש ועוגה

גנאש לפני מריחה

פרופיל של עוגה

העוגה מוגשת

פרוסת עוגה

  1. רכה ועסיסית כמו שעוגה בחושה נולדה להיות!
  2. העוגה מעולה כאשר מוגשת חמה ואפילו עוד יותר טובה בעיניי בטמפרטורת החדר.
  3. מומלץ לאפסן את העוגה בכלי סגור במקרר לאחר יום.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. נועה הגב

    אז ככה, אפתח ואומר שיצא מעולה!!!
    נאלצתי לעשות קצת אימפרוביזציה… לפעמים אין ברירה! את הרוויון החלפתי ביוגורט 3%, כי זה מה שהיה לי במקרר. סוכר חום, גירדתי את התחתית של הצנצנת אז את החסר השלמתי בסוכר לבן במקום חום, ובגלל שרציתי שתי עוגות במחיר של אחד השתמשתי בשתי תבניות אנגליש קייק. יצא אליפות! תודה על ההשראה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן