עוגת גבינה וחמוציות הכי קלה להכנה

את המתכון לעוגה הקלילה הזו העבירה לי דריה, אותה אחת שהעבירה לי בזמנו את המתכון של עוגת הטחינה ללא גלוטן המעולה הזו והזראזי המצוינים (לביבות תפוחי אדמה ממולאות בשר). דריה מספרת שעוגה זו היא ה-go-to שלה כאשר צריכה להכין כיבוד מעכשיו לעכשיו לאורחים שמגיעים, ושהעוגה הקלה הזו תמיד עושה את העבודה.

לטובת העניין, היא תמיד מחזיקה שקיות של גבינת "טוב טעם" במקפיא במיוחד עבור עוגה זו… אותה לא יתפסו לא מוכנה . עסקנו כבר בעבר בגבינת טוב טעם במתכון של המלאי של סבתא מרים וכדורי הגבינה הרומניים, בין היתר. מדובר ביופי של גבינה לאפייה ובישול ובת דודתה של גבינת התבור או הכנען (שהשתמשנו בה בלביבות גבינה לא מזמן, למשל). ובעיקר, כרגע, היא מזכירה לי את סבתא שלי שאני מתגעגעת אליה כל כך.

שילבתי בעוגה חמוציות מיובשות, אך דריה מספרת שהיא מעדיפה להמיר אותן בדובדבנים חמוצים יבשים במקום – כרגיל, לכו על מה שמתאים לכם. אם אתם אוהבים טעם לימוני בעוגות הגבינה שלכם, ישנה אפשרות לגרד מעט גרידת לימון לבלילת הגבינה, שתוסיף לעוגה רעננות לימונית.

שימו לב שזוהי עוגה נמוכה, אל תיבהלו – ככה היא אמורה להיות. בהתאם לכך, היא מכילה מעט מאד סוכר (רק 1/4 כוס על כל העוגה). המתכון הוא עבור תבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת. בעיניי, העוגה הכי טעימה בעודה חמימה, לאחר יציאתה מהתנור. אם היא לא תתחסל בסיבוב הראשון , מומלץ לשמור אותה מכוסה במקרר ולחמם קצת לפני ההגשה (למרות שמניסיון, היא גם טעימה מאד בטמפרטורת החדר).

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

1 שקית גבינת טוב טעם (250 גר')

1/3 כוס חמוציות מיובשות/דובדבנים מיובשים, ללא תוספת סוכר

1/4 כוס סוכר

1 כוס קמח

1 ביצה

50 גר' חמאה מומסת

1 שקית סוכר וניל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לקערה קטנה/בינונית את הגבינה המפוררת, 1/8 כוס סוכר, שקית הסוכר וניל, הביצה והחמוציות ומערבבים היטב.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

לקערה קטנה/בינונית נוספת מכניסים את הקמח, 1/8 כוס הסוכר הנוספת והחמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת מעין בצק פירורי.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מהדקים בתחתית תבנית אינגליש קייק חד פעמית חצי מתערובת הבצק.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מעליו מניחים בשכבה אחידה את תערובת הגבינה ומעליה מפוררים את חציה השני של תערובת הבצק.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים למשך כ-25 דקות.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

צזיקי

כפי שיצא לי לספר לכם כבר בעבר (למשל כאן וכאן),

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן