עוגיות שקדים, טחינה ומייפל

ללא גלוטן, טבעוניות, קלות מאד להכנה ועם מעט מרכיבים, משובחים ובריאים אחד אחד, תתכוננו להתאהב בעוגיות הללו, אותן תרוצו לאפות פעם אחר פעם.

לעוגיות מתיקות מעודנת בזכות כמות קטנה יחסית של סירופ מייפל אמיתי (הממתיק האהוב עליי!), טעם מעט מרציפני בזכות קמח השקדים, הד של חלבה בזכות הטחינה, ופקאן לסיום, שאינו חובה אבל מוסיף גם טעם וגם יופי. שימו לב, כי הטחינה אינה דומיננטית כמו בעוגיות טחינה המצוינות האלה, שאם עוד לא אפיתם אותן אני ממליצה בחום!

את המתכון לעוגיות הטעימות והבריאות הבאות העבירה לי ליאתי, הגננת המושלמת שלנו, שרועיקי שמח להגיע אליה כל בוקר לגן בימינו, לאחר שבעבר הגדולים שלי היו אצלה 6 שנים ברציפות. כשנפרדנו לאחר אותן 6 שנים, היא התעקשה שעוד ניפגש בעתיד בילד הרביעי ואני בתגובה צחקתי לה בפרצוף .. וואלה, צדקה.

אם כן, גם במטבח ליאתי מבינת עניין.. מתכון פשוט ומדויק, כמו שאני אוהבת. גם את הפנקייקים המפורסמים של גן ליאת אנסה בקרוב ואשתף אתכם ברשמיי כמובן. ליאת שלחה לי את המתכון לעוגיות האלה עם האזהרה הבאה: "לא לטרוף הכל בבת אחת.." . אין ספק כי ידעה על מה היא מדברת.. אני חושבת שהן לא שרדו אפילו שעה. אם כן, שימו לב שהמתכון הוא עבור כ-15 עוגיות, לאחר שתטעמו אותן פעם אחת, סיכוי גדול שבפעם הבאה תאפו כבר מראש כמות כפולה או משולשת.

מצרכים לכ-15 עוגיות:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 וחצי כוסות קמח שקדים

1/4 כוס טחינה

1/4 כוס מייפל אורגני

כ-15 פקאנים  טבעיים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

מכניסים את קמח השקדים, הטחינה והמייפל לקערה ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת שתי כפיות או הידיים (הכי טוב) יוצרים עיגולים קטנים ומשטחים אותם על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מהדקים פקאן מעל כל עוגייה ואופים למשך 5-7 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קיגל מוכן

קיגל

לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. אורית הגב

    הי
    אפשר כמויות בגרמים? לא בדיוק יודעת מה זה ׳כוס׳…
    תודה.

    • מיכל הגב

      שלום אורית,
      בכוס הכוונה לכוס מדידה אוניברסלית אותה ניתן לרכוש כיום בכל סופר/חנות כלי מטבח/בישול.

  2. המושבניקית הגב

    מעניין ובטוח טעים, תודה רבה(:

  3. צופית הגב

    וואי מיכלי איזה תזמון מושלם , אלונה הפסיקה לפני שבועיים לאכול גלוטן ואנחנו בחיפושים אחרי מתכונים מעניינים, המתכון נשמע מעולה כרגיל – ננסה ונעדכן. ד"ש ונשיקות

    • מיכל הגב

      צופ! מקווה שאתם מרגישים טוב..אחלה זמן לצלול ולגלות מלא מתכונים שווים ללא גלוטן- זה בהחלט אחד מהם 😉 מחכה לשמוע אם אהבה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן