עוגיות דבש, שקדים, טחינה ושומשום ללא גלוטן

מכירים את זה שלפעמים פשוט לא הולך לכם? מן רצף כזה של דברים שפשוט לא מסתדרים.. כזה היה לי באותו יום שאפיתי את העוגיות הללו לראשונה.

ניסיתי במטבחי כל מיני מתכונים חדשים לקראת פסח ופשוט מתכון אחר מתכון יצאו מאכלים שממש לא שווה להעלות לבלוג, אפילו רחוק מזה. בשילוב קערה שנפלה לי על הרצפה, כוס שנשברה ועוד כמה פינוקים קטנים הכרזתי לעצמי – טוב מיכל, היום הוא לא היום שלך.

ואז הגיע המושיע, או יותר נכון לומר – המושיעות! דווקא העוגיות הפשוטות שהכנתי בדקה וחצי ברגע האחרון הצילו את המצב. עוגיות נימוחות, רכות וכל כך טעימות, המורכבות מטחינה גולמית, דבש, קמח שקדים ושומשום, בעיקר. תאמינו לי שתרצו להכין את העוגיות ללא גלוטן האלו ממש לא רק בימי הפסח – אני יודעת שאני אשמח לחזור אליהן שוב ושוב לאורך השנה.

שימו לב כי אין ביצים במתכון זה – יתרון רציני בימים אלו. בנוסף, יש להוציא את העוגיות מהתנור כשהתחתית שלהן מזהיבה, אך הן עדיין רכות מדי לאכילה – זה בסדר! העוגיות מתקשות רק לאחר שהן מתקררות, כך שתצטרכו להפגין מעט איפוק. לא הבטחתי שיהיה קל .

העוגיות נשמרות מצוין כמה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/2 כוס שומשום

1 וחצי כוסות שקדים טחונים

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס דבש

1/3 כוס טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בקערה קטנה מערבבים קמח שקדים, סודה לשתייה ומלח.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה מערבבים את הטחינה הגולמית, הדבש והוניל עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את היבשים לקערת הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את השומשום לצלוחית ובעזרת ידיים נקיות יוצרים כדורים מהתערובת, אותם מגלגלים בצלחת השומשום, כך שייעטפו היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ומועכים אותם מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים את העוגיות במשך כ-10 דקות, עד שהתחתית שלהן זהובה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מצננים את העוגיות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

לחם מחבת

התלבטתי רבות כיצד לקרוא לדבר הלחמי הטעים כל כך שכבר

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. מזל אמיתי הגב

    עוגיות נהדרות

  2. יונית הגב

    היי,
    במצרכים כתוב כוס וחצי שקדים טחונים ובהוראות הכנה כתוב להוסיף את הקמח שקדים. מה נכון?
    תודה.

  3. אורית הגב

    הי!
    העוגיות יצאו מאוד טעימות אבל במרקם קצת צמיגי, מה יכולה להיות הסיבה? נראה לי שהיו בתנור קצת מעל 10 דקות…

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן