עוגה תפוחים ואגוזים בחושה

לפני כמה חודשים טובים, כשהסתמסתי עם דינה דודתי בנוגע לרולדת הריבה ואגוזים המצוינת של אמה רבקה, היא כתבה לי כבר "על הדרך" על עוגת תפוחים מצוינת של חברתה שאני: "חייבת חייבת לנסות".

כמובן שמי אני שאגיד לא? ושמחתי לקבל ממנה את המתכון, תוך שאני ממלמלת לעצמי שבאחת הפעמים הבאות שיתחשק לי להכין עוגת תפוחים, אנסה אותה (במקום עוגת התפוחים הקבועה הזו). אם כן, ארוחת שישי משפחתית לפני כמה שבועות היתה הזדמנות נפלאה להביא את המלמול לכדי מעשה.

עצם הכנתה הזריזה כבר זיכתה אותה בנקודות זכות, בנוסף לריח הנפלא שהתפזר במטבח כבר עם קליית האגוזים יחד עם החמאה והסוכר כ-"טופינג לעוגה". בכלל אני אוהבת את הרעיון של העוגה הזו שמורכבת משכבות טעימות של טוב: ראשית פשוט מערבבים את התפוחים והקינמון ישירות בתבנית, לאחר מכן מכסים אותם במעין "שמיכת בצק" שמכינים בצ'יק בקערה ולאחר מכן, ממש לפני הכניסה לתנור, מוסיפים את הטופינג חמאה-סוכר-אגוזים שסיפרתי לכם עליו. What can go wrong???

בנוגע לאותם אגוזים שב-"טופינג": אפשר תערובת של אגוזים קצוצים או רק סוג אחד – אני הלכתי הפעם על שילוב של פקאנים ואגוזי מלך קצוצים. בנוסף, שימו לב שאותה "שמיכת בצק" שנכסה איתה את התפוחים מעט דביקה – זה ממש בסדר, כך היא אמורה להיות.

העוגה מצוינת חמה מהתנור (תוספת של כדור גלידה, כרגיל, עושה רק טוב)  אך גם בטמפרטורת החדר, ואפילו קרה היא היתה לי מאד טעימה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

7 תפוחים ירוקים מקולפים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כף שטוחה קינמון

3/4 כוס שמן

1 ו-1/3 כוסות קמח תופח

מעל העוגה:

100 גר' חמאה

1/4 כוס סוכר

100 גר' אגוזים קצוצים גס

חמאה לשימון התבנית

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מניחים את התפוחים בתפזורת בתבנית בינונית משומנת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מפזרים את הקינמון מעל התפוחים ומערבבים היטב כך שיעטוף את כל התפוחים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה בינונית את הביצים, הסוכר והשמן וטורפים עם מטרפה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל תערובת דביקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים את התערובת מעל התפוחים (התפוחים יבצבצו וזה ממש בסדר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בסיר קטן ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר הנותר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את האגוזים הקצוצים (שימו לב שהחמאה לא תישרף) ומערבבים כך שייעטפו בתערובת הסוכר והחמאה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעזרת כף/כפית, שופכים את תערובת החמאה-אגוזים באופן אחיד מעל העוגה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-35 דקות עד שפני העוגה משחימים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
11 תגובות
  1. שרון הגב

    כשראיתי את התמונה של התפוחים המקולפים והחתוכים דק דק הבנתי שזה לא מתכון לרמת העצלנות שלי…

  2. Y הגב

    היי מיכל – בוקר אור ושנה טובה!
    המתכון נראה מדהים ויאומץ כבר בימים הקרובים.
    אשמח לדעת את גודל התבנית (המלבנית/ריבועית?) בה השתמשת כדי לקבל קנה מידה לתבניות שיש לי.

    בהזדמנות זו שמחה לומר לך שמאוד נהנית מהאתר ומהמתכונים שלך -מוצאת את עצמי מחפשת אצלך הרבה "פתרונות" לאחרונה, תודה!

    אגב, אם יורשה לי הצעה לפעמים הבאות – בנוגע לשאלתי לגודל התבנית – יעזור אם במתכונים יצויין גודל התבנית, לא תמיד יש לי גודל זהה ומאתגרת עצמי בהתאמת תבנית ולעיתים לא קולעת וזה מבאס 🙁

  3. נעה אופנוע הגב

    ניתן לפרוות (להפוך לפרווה) את המתכון? גררררר
    מרגרינה? שמן כלשהו?
    תודה! וחג שמח!

  4. מור הגב

    האם ניתן לשמור במקרר ליומיים לפני ההגשה?

  5. מיר הגב

    והם אניתן להשצמש בנטורינה ?להפוך לפרווה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן