לפני כמה חודשים טובים, כשהסתמסתי עם דינה דודתי בנוגע לרולדת הריבה ואגוזים המצוינת של אמה רבקה, היא כתבה לי כבר "על הדרך" על עוגת תפוחים מצוינת של חברתה שאני: "חייבת חייבת לנסות".
כמובן שמי אני שאגיד לא? ושמחתי לקבל ממנה את המתכון, תוך שאני ממלמלת לעצמי שבאחת הפעמים הבאות שיתחשק לי להכין עוגת תפוחים, אנסה אותה (במקום עוגת התפוחים הקבועה הזו). אם כן, ארוחת שישי משפחתית לפני כמה שבועות היתה הזדמנות נפלאה להביא את המלמול לכדי מעשה.
עצם הכנתה הזריזה כבר זיכתה אותה בנקודות זכות, בנוסף לריח הנפלא שהתפזר במטבח כבר עם קליית האגוזים יחד עם החמאה והסוכר כ-"טופינג לעוגה". בכלל אני אוהבת את הרעיון של העוגה הזו שמורכבת משכבות טעימות של טוב: ראשית פשוט מערבבים את התפוחים והקינמון ישירות בתבנית, לאחר מכן מכסים אותם במעין "שמיכת בצק" שמכינים בצ'יק בקערה ולאחר מכן, ממש לפני הכניסה לתנור, מוסיפים את הטופינג חמאה-סוכר-אגוזים שסיפרתי לכם עליו. What can go wrong???
בנוגע לאותם אגוזים שב-"טופינג": אפשר תערובת של אגוזים קצוצים או רק סוג אחד – אני הלכתי הפעם על שילוב של פקאנים ואגוזי מלך קצוצים. בנוסף, שימו לב שאותה "שמיכת בצק" שנכסה איתה את התפוחים מעט דביקה – זה ממש בסדר, כך היא אמורה להיות.
העוגה מצוינת חמה מהתנור (תוספת של כדור גלידה, כרגיל, עושה רק טוב) אך גם בטמפרטורת החדר, ואפילו קרה היא היתה לי מאד טעימה.
מצרכים:
לעוגה:
7 תפוחים ירוקים מקולפים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף שטוחה קינמון
3/4 כוס שמן
1 ו-1/3 כוסות קמח תופח
מעל העוגה:
100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
100 גר' אגוזים קצוצים גס
חמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מניחים את התפוחים בתפזורת בתבנית בינונית משומנת.
מפזרים את הקינמון מעל התפוחים ומערבבים היטב כך שיעטוף את כל התפוחים.
מכניסים לקערה בינונית את הביצים, הסוכר והשמן וטורפים עם מטרפה.
מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב רק עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל תערובת דביקה.
משטחים את התערובת מעל התפוחים (התפוחים יבצבצו וזה ממש בסדר).
בסיר קטן ממיסים את החמאה יחד עם הסוכר הנותר.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים (שימו לב שהחמאה לא תישרף) ומערבבים כך שייעטפו בתערובת הסוכר והחמאה.
בעזרת כף/כפית, שופכים את תערובת החמאה-אגוזים באופן אחיד מעל העוגה.
אופים למשך כ-35 דקות עד שפני העוגה משחימים.
עד הפעם הבאה,
מיכל
11 תגובות
כשראיתי את התמונה של התפוחים המקולפים והחתוכים דק דק הבנתי שזה לא מתכון לרמת העצלנות שלי…
היי שרון – ממש לא חובה לחתוך בדיוק כך – תחתכי איך שזורם לך ועדיין ייצא מעולה 🙂
היי מיכל – בוקר אור ושנה טובה!
המתכון נראה מדהים ויאומץ כבר בימים הקרובים.
אשמח לדעת את גודל התבנית (המלבנית/ריבועית?) בה השתמשת כדי לקבל קנה מידה לתבניות שיש לי.
בהזדמנות זו שמחה לומר לך שמאוד נהנית מהאתר ומהמתכונים שלך -מוצאת את עצמי מחפשת אצלך הרבה "פתרונות" לאחרונה, תודה!
אגב, אם יורשה לי הצעה לפעמים הבאות – בנוגע לשאלתי לגודל התבנית – יעזור אם במתכונים יצויין גודל התבנית, לא תמיד יש לי גודל זהה ומאתגרת עצמי בהתאמת תבנית ולעיתים לא קולעת וזה מבאס 🙁
אהלן, במקרה של העוגה הזו, תבניות שונות יתאימו – היא באמת מאד נוחה. הפעם, לצורך הצילומים השתמשתי בתבנית 22*22
ותודה על ההערה – אקח לתשומת ליבי
תודה!
🙂
ניתן לפרוות (להפוך לפרווה) את המתכון? גררררר
מרגרינה? שמן כלשהו?
תודה! וחג שמח!
היי נועה – מודה שלא ניסיתי לפרוות (אהבתי את הפועל :))
אולי שמן קוקוס?
האם ניתן לשמור במקרר ליומיים לפני ההגשה?
אפשרי ולסיים אפייה לפני ההגשה
והם אניתן להשצמש בנטורינה ?להפוך לפרווה
מודה שלא ניסיתי.. בעיקרון אפשרי, אך הטעם ישתנה בהתאם