סלט קייל וירוקים בוינגרט אסייתי

זה כבר הפך לעניין שבשגרה, תמיד בסוף מגיע סלט שכובש אותי. סלט שאני במיני אובססיה (בקטע הכי חיובי) עליו ורק מתחשק לי להכין שוב ושוב, כל פעם קצת אחרת, ולהכין אותו לעוד ועוד אנשים. בתקופה הזאת, אין ספק שהסלט שאני מציגה בפניכם היום, הוא הוא הזוכה בתפקיד הנחשק הזה. פעם אני מכינה אותו עם קייל ועלי בייבי (כמו במקרה המצולם), פעם אחרת על טהרת החסה הפריכה ולפעמים פשוט עם כל עלה ירוק שמוצאת במקרר. הסוד הוא ברוטב הוינגרט האסייתי הנפלא, שלא דורש שום דבר מעבר לפריכות והמליחות של קצת בוטנים בכדי ליצור יחדיו סלט שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. באמת.

כפי שציינתי, "הסוד", כמו במקרה של סלטים רבים, הוא ברוטב. מה שכיף כאן הוא שהוינגרט האסייתי הזה, חוץ מזה שהוא מעולה הוא גם מאד פשוט להכנה ורוב הסיכויים שיש לכם את כל המרכיבים כבר בבית. אם כן, הסלט הזה הוא מקרה קלאסי של "השלם שווה כל כך הרבה יותר מסך חלקיו".

הקייל הסופר בריא הוא עלה שאני יותר ויותר מחבבת עם השנים ומשלבת ביותר ויותר מתכונים אליהם אני אוהבת לחזור שוב ושוב, כמו צ'יפס הקייל אפוי והממכר, סלט הקייל, תרד ואבוקדו וסלט קיסר קייל וחסה, בין היתר.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

כ-100 גר' עלי קייל, ללא גבעולים קשים, חתוכים לרצועות

כ-100 גר' עלי בייבי/עלי חסה טריים/שילוב של שניהם, חתוכים לרצועות

חופן עלי כוסברה טריים, קצוצים

חופו עלי נענע טריים, קצוצים

חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס

לרוטב וינגרט אסייאתי:

1 כף חומץ אורז

1 כף מיץ לימון

1 כף סויה

1 כפית דבש

כמה טיפות שמן שומשום

1 שן שום קטנה כתושה

3 כפות שמן זית

3 כפות שמן חמניות

קמצוץ מלח

הוראות הכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת/קערה קטנה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מכניסים את כל הירוקים לקערה ומוסיפים את הבוטנים הקצוצים.

צילום :הדס פרוש/הארץ

שופכים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן