סלט פסטה קייצי ומעולה

את המתכון לסלט הבא הוצאתי בזמנו מאחד מספרי "Barefoot Contessa" המעולים של Ina Garten. אינה הנפלאה, מספרת כי סלט זה היה תמיד בין הפופולריים ביותר במסעדה ובמעדניה המפורסמים שלה, מה שמיד משך את תשומת ליבי והביא אותי לנסותו לראשונה, למרות שמרפרוף מהיר במתכון הוא לא נראה לי שונה במיוחד מסלט הפסטה שנהגתי להכין עד אז.

לאורך שנים, ה-go-to שלי מבחינת סלט פסטה (שמודה שלא הכנתי המון כי משהו בשילוב של סלט עם פסטה אף פעם לא ממש ישב לי, למרות ועל אף הטעם המוצלח שלו 😀) היה שילוב של פסטה עם עגבניות, בזיליקום, עגבניות מיובשות, זיתים ופטה/מוצרלה. לא שונה מאד מהמרכיבים שכבר יוזכרו במתכון, אך כאן יש משהו נוסף שהופך את כל הסלט למעניין, מורכב ומשובח יותר והוא הרוטב, שניתן להכין מראש (כמו שאנחנו אוהבים).

אם כן, הסלט הבא נותן נוק אאוט לסלט ההוא של פעם, או בעצם לכל סלט פסטה אחר שאכלתי. מצד אחד, הוא קל להכנה ולא מסובך מדי, אך מצד שני הוא לא פשוט ובנאלי כמו רוב סלטי הפסטה המוכרים לנו. מדובר בתוספת נפלאה לארוחת בוקר, בראנץ' או ארוחת צהריים/ערב קייצית, קלילה ונחמדה לצד סלט ירוק גדול.

מצרכים:

מצרכים לסלט פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

250 גר' פסטה פוזילי (1/2 חבילה)

250 גר' עגבניות בשלות חתוכות לקוביות (כ-3 עגבניות גדולות)

  • מי שמעוניין יכול לשלב/להמיר לחצאי/רבעי עגבניות שרי

1/4 כוס זיתי קלמטה שחורים מגולענים וחתוכים (כמו בסלט עגבניות הזה ובסביצ'ה הזה)

250 גר' גבינת מוצרלה קרועה/ חתוכה לקוביות או בייבי מוצרלה

6 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות

1 כוס פרמזן מגורד

1 כוס עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

מלח

שמן זית

לרוטב:

5 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות

2 כפות חומץ בן יין (כמו בסלט תירס ועגבניות הזה)

6 כפות שמן זית

1 שן שום קצוצה

1 כפית צלפים מסוננים

2 כפיות שטוחות מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר עם מים מורתחים ומומלחים. מסננים את הפסטה, מערבבים פנימה כף שמן זית בכדי למנוע הידבקות ומניחים להתקרר.

פסטה עם שמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את הפסטה לקערה גדולה ומוסיפים את קוביות העגבניות, הזיתים, המוצרלה והעגבניות המיובשות הקצוצות.

עגבניות וזיתים על פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מוצרלה ועגבניות מיובשות על פסטה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון: העגבניות המיובשות, החומץ, שמן הזית, השום, הצלפים, המלח והפלפל ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

רוטב מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים את הרוטב לתוך הקערה, מוסיפים את הפרמזן והבזיליקום, מערבבים ומגישים.

רוטב על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת פרמזן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת בזיליקום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב הסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
  • אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש, ללא הפרמזן והבזיליקום, ואז ממש לפני ההגשה לערבב ולהגיש.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן