החופשה הבאה שלי לתאילנד כבר מתוכננת, לעוד הרבה הרבה זמן האמת, אבל לפחות היא נעוצה ביומן. בינתיים, אני מוצאת את עצמי מדי פעם יושבת, בוהה ומפנטזת על תאילנד אהובתי (שכבר סיפרתי לכם על אהבתי אליה ולאוכל שלה כאן ).
היום אציג בפניכם גרסה שלי לסלט פומלו התאילנדי, שהתחשק לי להכין לאחר קילוף פומלה נוספת עם הילדים באחד הימים האחרונים (אקט הקילוף אהוב עליהם לא פחות מהזלילה שמגיעה לאחר מכן 😍). לרוב משלבים בסלט התאילנדי הזה שרימפסים קטנטנים מיובשים, אני אלתרתי גרסה אחרת, מינוס השרימפסים המיובשים, אך בתוספת קוקוס קלוי (כפי שקלינו בעוגת הקוקוס של לין) והפתעות נוספות בשילוב רוטב המזכיר את הרוטב של סלט הקולורבי התאילנדי המעולה.
מתקבל סלט כיפי במיוחד: מתוק, חריף, מלוח, מרענן, פריך ומתפוצץ בפה.. אני ממליצה לכם לצרף אותו לארוחה האסייתית הבאה שלכם 😀.
מצרכים:
לסלט:
500 גר' פומלה מקולפת ומופרדת לפלחים קטנים
2/3 כוס פתיתי קוקוס (כ-70 גר')
1/3 כוס בוטנים מלוחים חתוכים גס
3 שאלוטס/בצל סגול קטן קצוצים דק
1 כף שמן חמניות
לרוטב:
2 כפות סוכר
1 צ'ילי אדום קצוץ דק (פחות/יותר לפי מידת החריפות הרצויה)
2 כפות רוטב דגים
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אופציונאלי:
חופן עלי כוסברה ו/או עלי נענע קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים היטב את השאלוטס/בצל סגול, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד ששחומים.
במקביל, מחממים מחבת קטנה נוספת וקולים את הקוקוס (ללא תוספת שמן), תוך כדי ערבוב, עד שמשנה את צבעו לחום בהיר/קרמל. מצננים.
מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב: הסוכר, מיץ הלימון, רוטב הדגים והצ'ילי הקצוץ.
מכניסים לקערה את הפומלה, הקוקוס, הבוטנים והשאלוטס/בצל סגול, מוזגים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים מיד.
מי שמעוניין מוזמן להוסיף גם עלי כוסברה ו/או עלי נענע קצוצים לחגיגה – יתאימו וישתלבו נפלא.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל