נקניק שוקולד

באחד מסופי השבוע לפני הסגר השני, רוני וזיו התארחו אצלנו והגיעו מצוידים בנקניק שוקולד שרוני הכינה יחד עם הילדים באותו הבוקר. בבת אחת היא החזירה אותי לילדותי.

מי שלא מכיר, נקניק שוקולד הוא בעצם גרסה שונה לכדורי שוקולד (כאן בבלוג יש לי בינתיים רק את כדורי השוקולד השונים והמצוינים האלה). מבחינת מצרכים, מדובר ב-"אותה גברת בשינוי אדרת", אלו כמעט זהים, רק צורת ההגשה שונה: במקום כדורים בודדים, יוצרים מהבלילה מעין "נקניק סלמי" ארוך, אותו מקפיאים ומתי שרוצים להגיש/לנשנש – מוציאים וחותכים לפרוסות.

אם כן, יש לנקניק שוקולד יתרון אדיר בכך שתמיד מוכן במקפיא לשעת צרה (תכל'ס גם כדורי שוקולד אפשר להקפיא, אני פשוט אף פעם לא עושה את זה..). ה-"נקניק" טעים ישירות מהמקפיא ואין צורך לחכות שיפשיר.

במהלך ההכנות לפוסט הזה גיליתי שבקיבוץ של עדי שלנו, קוראים לנקניק שוקולד – "כלב קר".. שם מגרה במיוחד, נכון?

הגרסה שלי מעט שונה מהגרסה של רוני, אך נשענת על אותו עיקרון. המתכון המוצג הוא בסיסי ביותר ויש הרבה מקום לשינויים ותוספות, שיפורטו בפניכם.

אספר לכם שבילדותי, נהגתי להכין עם חברותיי נקניק שוקולד בו הייתי משלבת גם קוביות של ממתקים קנויים שאהבתי במיוחד, כגון טוויקס, סניקרס וכדומה. אם אתם רוצים ללכת על כיוון מושחת זה, הוסיפו את קוביות הממתק/ים הנבחר/ים לסיר בשלב הבחישה. כך יתקבלו בתוך נקניק השוקולד ביסים קטנים ומפתיעים (ראו הוזהרתם – מדובר בטירוף ממכר לאוהבי השוקולד).

בגרסה שלי אני מוסיפה מעט מייפל לבלילה, במקום סוכר לבן, אם אין לכם – גם דבש או סילאן יתאימו. מי שבוחר להוסיף עוד תוספות מתוקות למתכון, יכול להוריד או להחסיר את המייפל.

תתפלאו לגלות (ובעצם אולי לא..) שנקניק השוקולד שלנו מרצה קהל מגוון מאד – מהקטנטנים ועד אניני הטעם שביננו, וזאת משום שנשתמש בשוקולד איכותי, עם לפחות 60% מוצקי קקאו. אשתף אתכם שיצא לי כבר להכין את המנה משוקולד המלח האהוב עליי (של לינדט, כפי ששיתפתי אתכם כבר)  ויצא פשוט מושלם. הרגישו חופשי לשלב איזה שוקולד איכותי שאתם אוהבים ועם איזה תוספות שאוהבים (ללינדט יש בסדרה זו עוד כמה משובחים ביותר, כמו שוקולד הצ'ילי, למשל). השמיים הם הגבול מבחינת הטוויסטים שאפשר להעניק למנה הקלילה. כמובן שלא חייבים לדבוק רק בשוקולד מריר ומי שרוצה מוזמן לשלב גם שוקולד חלב/לבן. במקרה כזה הייתי ממליצה להוריד מכמות סירופ המייפל.

בדומה לכך, גם מבחינת העוגיות שנוסיף לנקניק השוקולד, יש הרבה מקום לגיוון. אני, כאמור, הלכתי הפעם על בייסיק עם ביסקויט ה-"פתי בר" הקלאסי, אך ניתן להמירו ב-"פתי בר" שוקולד או בטעם קרמל. לחילופין, הרגישו חופשי להחליפו בעוגיות אוראו או לוטוס מרוסקות גס.. או כל עוגיה אהובה אחרת.

אני לא נוהגת לצפות את נקניק השוקולד שלנו, אך דעו כי ישנה אפשרות לצפות את נקניק השוקולד לפני הקפאתו בפתיתי קוקוס, סוכריות צבעוניות או  שברי בוטנים, לדוגמא. מי שמעוניין להכין נקניק שוקולד פרווה או טבעוני, מוזמן להמיר את החלב בחלב קוקוס או חלב צמחי אחר ואת החמאה בשמן קוקוס.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1/2 כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

3 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

קמצוץ מלח

200 גר' שוקולד מריר (מומלץ 60% מוצקי קקאו)

כ-70 גר' חמאה

1 שרוול עוגיות פתי בר (כ-23 עוגיות)

הוראות הכנה:

שוברים את עוגיות הפתי בר לחתיכות גסות במעבד מזון או עם הידיים/מערוך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לסיר בינוני על להבה בינונית את החלב, השמנת המתוקה, החמאה, תמצית הוניל, קמצוץ המלח וסירופ המייפל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כשהתערובת חמימה (אך לא רותחת) מוסיפים את קוביות השוקולד וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מסירים מהאש.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את שברי העוגיות ומצננים מעט את התערובת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

פורסים ניילון נצמד על משטח עבודה, שופכים מחצית מהתערובת עליו, מגלגלים ועוטפים למעין נקניק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממשיכים כך עם יתרת התערובת. מקפיאים את שני הנקניקים שלנו לכשעתיים שלוש, עד שמתקשה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לפני ההגשה, מסירים את הניילון הנצמד, חותכים לפרוסות ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שרון הגב

    היי,
    חשבתי על רעיון שתעלי פוסט שמאגד מתכונים לארוח מצומצם בצל קורונה
    הכוונה למאכלים שמוגשים בנפרד כגון פטריות ממולאות, מאפינס מלוח/ מתוק, סלט/ עגבניות שרי בכוסות אישיות, קינוחי כוסות וכו"
    מה דעתך?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן