מעטפת סלמון במיסו ויוזו

במנת הסלמון האסייתית והנפלאה הזו נשתמש באותה שיטת אפייה כמו במתכונים של מעטפות הדגים – גם אלו וגם אלו. רק שכאן לא נאפה מעטפות אישיות של פילטים אלא נתח גדול של סלמון שנועד לחלוקה.

בחרתי להעניק לסלמון במעטפה טעמים אסייאתיים, בדומה לכמה מנות סלמון אסייאתית מוצלחות כאן בבלוג, כמו הסלמון בטריאקי וריבת התפוזים, שיפודי הסלמון בטריאקי, הסלמון במיסו ומייפל, קוביות הסלמון בצ'ילי מתוק, תפוזים וקוקוס, אטריות האורז המוקפצות עם סלמון, סשימי הסלמון ועוד.

שימו לב שנשתמש במתכון במיסו בהיר. אם אפשר, תשקיעו במיסו טוב ובהיר כמה שיותר, אותו ניתן לרכוש במעדניות רבות. בנוסף, נשלב במרינדה הנפלאה והמאד פשוטה הזו גם מיץ יוזו, אותו מיץ הדרים יפני ידוע ומופלא, ששילבנו בעבר כבר במתכון של ההוט סשימי, בין היתר. אם אין לכם יוזו, המירו אותו במיץ לימון טרי, התוצאה לא תהיה אותו דבר, אך עדיין יהיה מוצלח.

בנוסף למיסו הבהיר והיוזו, שילבתי במתכון גם את סירופ המייפל אהובי, כמובן בנוסף למעט סויה מתבקשת. חדי עין ישימו לב כי מתכון זה מאד דומה למתכון של נתחי הסלמון במיסו ומייפל,  רק שמתכון זה משודרג בעיניי.. המיסו הבהיר עדין יותר, היוזו מוסיף הרבה.. בסופו של דבר המרינדה כאן דווקא עם פחות מרכיבים, אבל מאד מדויקת. בנוסף, ישנו ההבדל של שיטת האפייה שבזכותה הסלמון המתקבל במתכון זה עסיסי הרבה יותר.

אז מה נעשה בעצם? נרכיב בקלות רבה את המרינדה, נשרה בה את הסלמון לפחות שעתיים (ועד יממה) ואז כל שנותר לעשות הוא להניח את עלי הבוק צ'וי (או תרד, מנגולד, עלה ירוק אחר המועדף עליכם) על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, להניח את הסלמון המושרה ויתרת המרינדה מעל ולסגור הכל עם נייר אפייה נוסף (הסבר מפורט בגוף המתכון). הכי קל והכי טעים.

בזמן שהסלמון בתנור, ניתן לקלות שומשום על המחבת ולפזר אותו על הסלמון לפני ההגשה.

מצרכים:

צילום :הדס פרוש/הארץ

נתח מרכזי של סלמון, ללא העור, במשקל של כ- 900 גר'

למרינדה:

2 כפות יוזו

1 כף מיסו לבן/בהיר

1 כף רוטב סויה

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

2 ראשי בוק צ'וי, ללא הבסיס, חתוכים לרצועות גסות

אופציונאלי:

1 כף שומשום ו/או שומשום שחור

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה: היוזו, המיסו, הסויה והמייפל.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

מניחים את נתח הסלמון בכלי, שופכים עליו את הרוטב כך שיכוסה היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לכשעה עד שעתיים (אפשר יותר כמובן).

צילום :הדס פרוש/הארץ

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

פורסים נייר אפייה על תבנית תנור ומניחים במרכזה את עלי הבוק צ'וי.

צילום :הדס פרוש/הארץ

כעת, מניחים את נתח הסלמון מעל עלי הבוק צ'וי ושופכים מעליו את יתרת המרינדה.

צילום :הדס פרוש/הארץ

לוקחים נייר אפייה נוסף, מניחים אותו מעל הסלמון ומקפלים ומכווצ'צ'ים את קצוות שני ניירות האפייה יחדיו היטב, שלא יהיו חורים, כך שנוצרת מעין מעטפה אחת גדולה.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

אופים למשך כ-25 דקות.

צילום :הדס פרוש/הארץ

בזמן שהסלמון בתנור קולים את השומשום.

צילום :הדס פרוש/הארץ

מעבירים את הסלמון והבוק צ'וי לצלחת הגשה מרכזית או שמחלקים מנות לצלחות יחד עם המיצים שהצטברו. מי שמעוניין, מפזר מעל מעט שומשום קלוי.

צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ
צילום :הדס פרוש/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. עינת הגב

    איזה ירק אפשר לשים במקום הבקצ׳וי?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן