המנה הבאה מאד פשוטה, יפה וטעימה. בעצם, מדובר בסוג נוסף של אנטיפסטי, אותו כיף להגיש כפתיח או תוספת לכל ארוחה באשר היא. פוסט שלם על אנטיפסטי היה כאן כבר בימיו הראשונים של הבלוג. אך מאז העליתי עוד סוגים רבים ושונים של אנטיפסטי מיוחדים, כמו סטייק הכרוב הידוע, הפטריות בסויה ובלסמי ועוד ועוד.
הפלפלונים המתוקים, החמודים והצבעוניים האלה, פופולריים מאד אצלי בבית – הילדים אוהבים אותם בתיקי האוכל שלהם, אני מוסיפה אותם לסלט או לצלחת הירקות וגם כנשנוש הם ממש מתאימים – אבל היום נלביש אותם בחליפה מעט יותר מהודרת.
כל מה שנעשה הוא לערבב את הפלפלים הקטנים עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ים ופלפל שחור טחון טרי ונכניס לתנור החם. סה טו. הכי קל וכל כך טעים! כמובן שמי שרוצה להגדיל ראש, מוזמן – הרגישו חופשי להוסיף שום/פלפלים חריפים/טבעות בצל/תבלינים נוספים – מה שבא לכם.. אבל דעו שגם ככה פשוט פשוט – יוצא מוצלח ביותר.
זו לא המנה הראשונה כאן בבלוג עם פלפלים קלויים. ישנו סלט הקיופולו הבולגרי, סלט שדורש לא מעט עבודה בכמה חזיתות, אבל הו כמה שהוא טעים! טרין הירקות שגם הוא מרשים ביותר, אבל אחד המורכבים.. וכמובן מנת הפלפלים הקלויים של אמי –שגם לעומת מנה זו יש הבדל של שמיים וארץ מבחינת כמות העבודה.
הפלפלונים הצלויים בבלסמי ושמן זית מתאימים כתוספת לכל ארוחה! על האש, בראנץ', ארוחת דגים וגבינות.. אין שולחן שהמנה הצבעונית, הטעימה והקלילה הזו לא תשבח אותו. כמובן שהכמויות במתכון ישתנו בהתאם לכמות הפלפלים שתרצו לצלות.
מצרכים:
2 חבילות מיני פלפלים צבעוניים (כ-500 גר')
כ-4 כפות שמן זית
כ-2 כפות חומץ בלסמי
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.
מכניסים את הפלפלים לתבנית המתאימה לתנור מרופדת נייר אפייה.
מתבלים בשמן זית, בלסמי, מלח ים ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים היטב עם הידיים.
אופים למשך כ-15-25 דקות (זמני הצלייה ישתנו מתנור לתנור). הפלפלים מוכנים כאשר יש מעט כתמים צלויים שחורים על פניהם והם מעט מקומטים.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
נראה מעולה…תודה!!
תודה לך 🙂
לא מקלפים את הפלפלים אחרי האפייה?
אין צורך בפלפלים טינקרבל הקטנים.. למשל בפלפלים הקלויים בתחמיץ כן מקלפים
היי, נראה מעולה ופשוט. אין לפלפלים האלה גרעינים שצריך להוציא?
לא צריך להוציא גרעינים – הכי קל וטעים