מוקפץ אורז ועוף

מנת הבית שלנו בימי הקורונה, אליה חזרנו שוב ושוב היא אורז מטוגן עם עוף (מוקפץ אורז ועוף). אני נוהגת להכין אותה בשתי ורסיות: בתחילה מכינה לילדים גרסה יותר "נקייה", ולאחר מכן את המנה המעט מורכבת ומתובלת יותר לנו (ולילד ההרפתקן קולינרית ). אם כן, היום תקבלו ממני בעצם שני מתכונים בפוסט אחד: אורז מטוגן בגרסה הרגילה של ה"גדולים" ואורז מטוגן לילדודס.

הילדים התאהבו לראשונה במנה אצל אחי, ארז (אותו אחד שסיפרתי לכם עליו במתכון של הפסטה פוטנסקה), זוהי אחת מהמנות האהובות על אדם, האחיין האהוב שלי, ולאחר שילדיי טעמו אותה אצלו, מיד דרשו שחזור אחד לאחד בבית, בלי תוספות מתחכמות, אז כך עשיתי.

שימו לב שיש להשתמש כאן בחזה עוף שלם חתוך לקוביות בשרניות או בפילה עוף חתוך לקוביות – בבקשה אל תשתמשו בחזה עוף שפרוס לשניצל מכיוון שעלול להתייבש. בנוסף, יש להקפיד על שימוש באורז בטמפרטורת החדר או קר. מה זה אומר? או שתמצאו שימוש מעולה לשאריות האורז של אתמול או שפשוט תכינו את האורז לפני שמתחילים עם כל שאר ההכנות, והוא יתקרר בינתיים.

כפי שאמרתי, בגרסה של הילדים אנחנו ממש keeping it simple: יש לנו שם מבחינת תיבול אך ורק שום (מאסט!), מלח, פלפל, סויה וטריאקי (לילדים שלי מכניסה גם כפית צ'ילי מתוק, אבל ממש לא חובה). אני משתמשת בטריאקי סמיך במתכון זה, אם יש בידיכם רק טריאקי נוזלי, פשוט הוסיפו קצת סילאן לסיפור (כמויות מדויקות במתכון, אל דאגה). מדובר במנה מאד פשוטה ומהירה להכנה, שמתחסלת לא פחות מהר מרגע שמונחת על השולחן , כמו שאומרים – מנה שסוגרת את הפינה.

בגרסה של ה"גדולים" יש המון מקום למשחק – אם מבחינת התוספות – את העוף ניתן בקלות להמיר בקוביות טופו מטוגנות (כמו בסלט הנפלא הזה), רצועות בקר, שרימפס למי שאוכל.. או שבכלל אפשר להשאיר את המנה על טהרת הירקות – גם נפלא!

מבחינת הירקות, אני ממליצה פשוט לפתוח את המקרר ולראות מה יש – כמעט כולם יתאימו. היום הכנתי עם בצל ירוק, פלפל אדום וגזר. הנ"ל הם הבייסיק שתמיד אוסיף.. אפשר להישאר "רק" איתם ותתקבל יופי של מנה, ואפשר להוסיף פטריות ו/או תירס ו/או ברוקולי ו/או אפונת שלג ו/או נבטים ועוד ועוד.. הבנתם את הרעיון נכון? מה שכן, הקפידו להוסיף את הירקות לווק מהקשה לרך – כלומר, קודם מכניסים את הירקות שלוקח להם יותר זמן להתרכך (כמו הגזר לדוגמא) ובסוף בסוף מוסיפים את הירקות שרוצים שיישארו קריספי (כמו נבטים או אפונת שלג למשל, אם משתמשים).

גם מבחינת התיבול – נחשו מה? יש הרבה מקום למשחק . אני מתעקשת שלא תוותרו על השום, הג'ינג'ר, הסויה, הטריאקי והצ'ילי המתוק (טוב זה די הרבה..). שמן הצ'ילי ושמן השומשום מוסיפים הרבה, אך לא בגדר חובה. אפשר להוסיף בסוף גם 'קווץ' של לימון לרעננות או להוסיף לרוטב מעט פיש סוס (כמו במנה הזו למשל), שייתן ניחוח יותר תאילנדי לסיפור.. לכו על מה שטעים וזמין לכם.

הכנת המנה מאד מהירה, כך שחשוב להכין את כל המצרכים מוכנים וחתוכים ליד הכיריים לפני תחילת הבישול (מיז און פלאס בשפה מקצועית), ואז תוך דקות בודדות המנה מוגשת לשולחן – ארז למשל תמיד נוהג להכין אותה כשכולם כבר מתיישבים וכך מוגשת לשולחן ישירות מהווק. יאמי .

אורז ועוף מוקפץ ל"גדולים"

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס אורז מבושל, קר

כ-600-700 גר' חזה עוף שלם/פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

4 שיני שום כתושות

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים – החלק הלבן והירוק בהיר בלבד

1 גזר גדול מקולף וחתוך לקוביות

1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות

4 כפות סויה

3 כפות רוטב טריאקי סמיך (או 2 כפות רוטב טריאקי דליל + 2 כפות סילאן)

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל

כ-4 כפות שמן קנולה/חמניות

אופציונאלי:

2 ביצים מקושקשות

1 כפית שמן צ'ילי/סרירצ'ה (יותר/פחות לפי הטעם)

הוראות הכנה:

מחממים בווק (או במחבת הכי גדולה ועמוקה שלכם אם אין) על הלהבה הכי גדולה את השמן.

מוסיפים את קוביות העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ-10 דקות, עד שהעוף מזהיב ומתבשל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את קוביות העוף לצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים ומטגנים במשך כ-2 דקות.

מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הגזר ומערבבים עוד כדקה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הפלפל ומערבבים (כך ממשיכים עם שאר הירקות אחד אחד).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את האורז המבושל הקר ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שמעוניין יוצר גומה ושופך אליה את הביצים המקושקשות. מערבבים ומטגנים את הביצים בגומה ומערבבים אותן יחד עם שאר המרכיבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בסויה, טריאקי ובצ'ילי המתוק, מוסיפים את העוף המבושל ומערבבים היטב, כך שהאורז צבוע כולו ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים פנימה את שמן השומשום, טועמים ומוסיפים טיפת מלח, במידת הצורך, ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אורז ועוף מוקפץ לילדודס

מצרכים:

1 כוס אורז מבושל, קר

כ-700 גר' חזה עוף שלם/פילה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

4 שיני שום כתושות

4 כפות סויה

3 כפות רוטב טריאקי סמיך (או 2 כפות רוטב טריאקי דליל + 2 כפות סילאן)

אופציונאלי: 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק

הוראות הכנה:

מחממים בווק (או במחבת הכי גדולה ועמוקה שלכם אם אין) על הלהבה הכי גדולה את השמן.

מוסיפים את קוביות העוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך כ-10 דקות עד שהעוף מזהיב ומתבשל.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כמה שניות.

מוסיפים את האורז המבושל הקר ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בסויה, טריאקי ובצ'ילי המתוק (למי שמשתמש).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מטגנים ומערבבים עד שהאורז צבוע כולו ברוטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

טועמים, מוסיפים טיפת מלח, במידת הצורך, ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
8 תגובות
  1. רונית דותן הגב

    קוביות העוף בצילום נראות כאילו קימחת אותן לפני הצריבה במחכת אבל זה לא כתוב בהוראות
    האם הן מקומחות?

  2. אילנה הגב

    במה אפשר להחליף את רוטב הטריאקי, ורוטב צילי מתוק?

    • מיכל הגב

      אני אוהבת את המנה בדיוק ככה, אך את יכולה פשוט להחסיר אותם ולהוסיף עוד מהסויה ושאר התיבול. לכי על מה שאת אוהבת: שמן שומשום, רוטב סרירצ׳ה, רוטב דגים, שום, ג׳ינג׳ר וכו..

  3. אפרת הגב

    יצא מעולה! לי…לילדים פחות לצערי
    את הגזר גרדתי דק להעלים ראיות
    את הנתחי העוף ציפיי בתערובת נאגטס.

    • מיכל הגב

      היי אפרת..
      שמחה לשמוע שלפחות את אהבת 🙂
      שימי לב שבגרסה שלי לילדים אין גזר בפנים- עוף אורז שום ותיבול- סה טו.

  4. רחל הגב

    היי
    אחרי שאני מוסיפה את הביצים הכל הופך למעין עיסה. אני שמה את הביצים בגומה ואז מערבבת עם כל המרכיבים. מה לא עובד לי?

    • מיכל הגב

      שפכי הביצים לגומה, קשקשי וערבבי כך שיהפכו למעין מקושקשת ואז ערבבי עם האורז. בכל מקרה החום יבשל הביצים וגם העיסה תהיה טובה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן