למאפה הבא האמריקאים מאד אוהבים לקרוא "Banana Bread", למרות שביננו, בעצם לגמרי מדובר בעוגה.
כנראה שזו דרכם לבלף את עצמם שהם אוכלים לחם (ועוד אולי אפילו בריא במיוחד, הרי בכל זאת מכיל פרי) שמתפרש כפחות חטא מעוגת בננות מתוקה – הכלה האמיתית והכה טעימה שלנו. אגב, הס מלהזכיר אבל, הדרך הקלאסית לצריכת הבננה ברד היא בתוספת קוביית חמאה הנמסה מעל המאפה החם. כמובן שגם טפטוף (אם אומרים drizzle תודו שנשמע יותר מפתה 😀) של מייפל חם לא יזיק.
את המתכון ללחם הבננות הזה הוצאתי מספרה של בשלנית טקסנית ידועה, אמא לחמישה, שהיא ובעלה מחזיקים חווה גדולה וגם מתפעלים דיינר מאד מצליח בשם Magnolia Table (ומכאן גם שם הספר). היא מספרת כי ילדיה אוהבים לחזור מבית ספר ולנשנש בננה ברד עם קוביית חמאה יחד עם כוס חלב עד לארוחת ערב, ריטואל שחוזר על עצמו כל שבוע לאחר שהבננות מתחילת השבוע הבשילו דיין. כמה אמריקאי ומתוק, תודו. ביננו, ציניות הצידה, דווקא נשמע ריטואל די יפה, מעין קודאק מומנט אמיתי, גם אם מדובר בעוגה וכוס חלב ולא לחם ולא טקסס.
גם אצלי מאד אוהבים עוגת בננות, שנים שהכנתי עוגת בננות ומייפל בחושה (של קרין גורן עם קיצוץ משמעותי של סוכר), אך חייבת לומר שלפחות במקרה הזה, האמריקאית נותנת לישראלית פייט רציני ביותר, כי בכל זאת יש בה מעבר לעוגת אינגליש קייק בחושה. בנוסף, גם למתכון הזה הוספתי אופציית שילוב של מייפל, בסוף האפייה שייספג לתוך הלחם/עוגה החמים. כמובן שאפשר גם להמיר חלק מהסוכר החום שבבלילה במייפל אם רוצים.
האמת שיש במתכון הזה המון מקום למשחק: למשל היום אפיתי את הבננה ברד as is אבל לגמרי יהיה נחמד להוסיף לבלילה 1/2 כוס פקאנים או אגוזי מלך קצוצים (הילדים שלי פחות בעניין). שילוב אהוב ומומלץ אחר הוא הוספת חצי כוס שוקולד צ'יפס לבלילה, הרי אין ילד (וגם מבוגר בעצם?) שלא ישמח לתוספת שוקולד בעוגה שלו והרי שוקולד ובננה הוא שילוב ידוע. בעיניי העוגה נפלאה גם בדיוק כפי שהיא וכך הגשתי אותה כחלק מבראנץ' לפני כמה ימים, חמה מהתנור, ישירות מנייר האפייה שנשלף מהתבנית, חתוכה לריבועים צ'אנקיים ומזמינים. בואו נגיד שהחברים השומרים שלי קיללו אותי.
מצרכים:
4-5 בננות בשלות, מעוכות עם מזלג (תלוי בגודלן, אם גדולות אז 4 אם קטנות אז 5)
120 גר' חמאה
2 ביצים L
1 כוס סוכר חום כהה
1 וחצי כפיות תמצית וניל
כוס ו-3/4 קמח
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון (תוספת שלי)
אופציונאלי:
1/2 כוס פקאנים/אגוזי מלך קצוצים
ו/או
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
לפיזור מעל:
1 כף סוכר לבן/2-3 כפות סירופ מייפל (הסבר בגוף המתכון)
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מרפדים תבנית מרובעת בגודל 20 * 20 בנייר אפייה (אני השתמשתי בתבנית בגודל 25*20 ויצא גבוה ויפה, אפשר גם אינגליש קייק גדולה או שתי אינגליש קייק חד פעמיות).
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה, הסוכר החום, הביצים ותמצית הוניל ומערבלים במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
במקביל, מערבבים בקערה קטנה את כל היבשים: הקמח, המלח, הסודה לשתייה והקינמון.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הבננות המעוכות עד שנטמעות בתערובת.
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את הסוכר באופן אחיד ואופים למשך כ-45 דקות עד שלחם הבננות זהוב, ריחני וקיסם שננעץ לתוכו יוצא יבש.
- מי שמעוניין בנגיעת מייפל מוזמן לוותר על תוספת הסוכר מעל העוגה ובמקומה לשפוך על פני העוגה החמה, 2-3 כפות סירופ מייפל אמיתי, באופן אחיד, עם יציאתה מהתנור.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
29 תגובות
זה יעבוד גם בלי מיקסר?
בטח, קצת עבודת ידיים עם מטרפה לא הזיקה לאף אחד 🙂
איך אפשר להפוך את העוגה /לחם לפרווה?
תודה
Iהיי אתי.. החמאה כאן די משמעותית האמת.. את יכולה לנסות להמירה בשמן קוקוס אולי אבל לא ניסיתי אז לא יודעת להגיד לך איך ייצא
זה נקרא לחם מסיבות היסטוריות. ראי כאן
https://en.wikipedia.org/wiki/Quick_bread
לא היה לי מושג! תודה על השיתוף
מיכל,הכל טוב ויפה,המרק נראה מבטיח אבל למה את לא מציינת כמה מים להוסיף?לא מספיק להגיד סיר גדול,אנא תצייני מספר כוסות
שלום רותי, את שואלת שאלה על מרק בפוסט של לחם בננות כך שקשה לי לענות לך אם לא יודעת על איזה מתכון מדובר..
נראה טוב. האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא
בתור ישראלית שחיה בארה"ב זה הבמנה ברד הכי טעים שיצא לי! תודה רבה על המתכון!
יססססס, איזה כיף לי לשמוע! תודה!
קמח תופח או רגיל?
היי ציפ,
קמח רגיל..
בגדול כל עוד לא כתוב במפורש ״קמח תופח״ הכוונה לקמח רגיל.
האם חייב להיות סוכר חום כהה? יש לי חום בהיר (דמררה) מה ההבדל בתוצאה?
היי ליז, אין שום בעיה להשתמש בסוכר חום דמררה שיש לך- ההבדל בתוצאה: העוגה תצא יותר בהירה ויהיה פחות מהטעם המקורמל העמוק שמעניק הסוכר חום כהה- אך עדיין ייצא מעולה
היי
אפשרי קמח כוסמין במקום קמח רגיל?
אהלן, הייתי מנסה חצי חצי.
אשמח לדעת באיזה מצב צריכה להיות החמאה? קרה או בטמפרטורת חדר?
והאם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן (כרגיל) במקום קמח רגיל?
תודה מראש 🙂
היי דור, החמאה יכולה להיות בטמפרטורת החדר- תיכנס למיקסר יחד עם הסוכר חום והביצים למשך כמה דקות.
מבחינת הקמח ללא גלוטן, מודה שאין לי יותר מדי ניסיון איתו אז קשה לי להגיד.. שווה לנסות
כבר פעם שלישית שאני מכינה את המתכון הזה וכל הבית עף עליו!! תודה רבה
תודה לך על התגובה המהממת- איזה כיףף!!
מתכון מעולה! אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואכלתי. תודה רבה ♡
תודה רבה לך טוהר על התגובה המהממת!
פעם ראשונה שאני מנסה לאפות משהו, עירבבתי ביד והחימום היה בטוסטר אובן ועדיין יצא מעולה, גם כשהבאתי למשרד אחרי יומיים במקרר, כול מי שטעם, עף עליה, מתכון מצויין (התוספת הייתה שוקולד צ'יפס לבן), תודה רבה!
מתכון מעולה.
הורדתי חצי כוס סוכר מהבלילה ושמתי מעט סוכר חום מלמעלה.
עם אגוזי מלך וחפיסה של 100 גר שוקולד מריר.
יצאה רכה נימוחה וגבוהה. מושלמת!! תודה
וואו לביאה- עשית לי חשק לאפות אותה בדיוק כך- תודה!
היי לביאה, איך הוספת את השוקולד? מפורר בבלילה או מלמעלה?
ומיכל – אפשר גם במג׳ימיקס?
היי מיכל,
נראה לי שוקולד מפורר בבלילה יהיה מצוין..
אין בעיה גם במג'ימיקס, רק שימי לב לא לעבד יותר מדי.