כרובית מטוגנת הכי טעימה

לפני המון שנים, בימים שבהם סבא וסבתא שלי עדיין גרו בחיפה.. או בעצם כשעדיין היו לי "סבא וסבתא" (כבר כמה שנים שיש לי רק את סבתא מרים האהובה, שתיבדה לחיים ארוכים), היינו לפחות פעם בחודש נוסעים אליהם לארוחה מפנקת, עליה הצמד החמוד עמל שעות רבות, ואפילו ימים, לפני.

עסקתי כבר לא פעם בזיכרונותיי ובמאכלים הקבועים שהיו עולים על שולחנם, כמו הורניקס המפורסם שהיה דייר קבע בארוחות אלה, המלאי, הקרפעלך, השטרודל הגפילטע פיש וכמובן המלפפונים החמוצים של סבא שלי.

פעמים רבות סבתי הייתה מלווה את הארוחה העשירה (שתמיד היה שם גם בקר, גם עוף וגם דגים) גם בכרובית מטוגנת, אותה כולנו ממש אהבנו. זיוה דודתי, החליטה לשחזר את אותה כרובית פשוטה, אך מצוינת, בארוחת יום ההולדת שנתיים לקיקי שלנו שהתקיימה לפני מספר חודשים (שהיה רק בן 5 שבועות כשסבא מישה נפטר.. הנין שהכי הכי דומה לו ) ויצא לה בול! פשוט לא יכולנו להפסיק לאכול, וכל הקערה חוסלה תוך דקות בודדות. .. כי מי יכול להתנגד לכרובית פריכה, חמה וטעימה? בטוח לא אני .

בימינו, הגרסה האפויה של הכרובית הזו מאד פופולרית, מהסיבות הברורות של העדפת אפייה על פני טיגון. אך למרות שיש לי אחלה גרסה לכרובית מצופה בתנור (שגם אותה יבוא יום ואציג בפניכם), אני מתעקשת להעלות כאן היום את הכרובית המטוגנת הקלאסית, הכי טעימה שיש.

שיטת ההכנה של הכרובית מאד דומה להכנת שניצל, כאשר נוסף שלב הקמח לפני הביצה (אני יודעת שיש הרבה שגם ככה מכינים שניצלים, כפי שעשתה בעבר סבתא ריקה שלי ז"ל). שימו לב, חשוב לנער את הכרוביות מהקמח העודף לפני העברתן לתערובת הביצים המתובלות, על מנת שלא תהיה שכבה עבה מדי של קמח, שיהפוך את הציפוי לפחות מוצלח.

מתכון זה מצטרף לשורה שווה במיוחד של מתכוני כרובית כאן בבלוג, כמו מאפה הכרובית והגבינות המדהים, הכרובית האסייתית בתנור, טבולה הכרובית, סלט הכרובית עם התרד, פטה ופתיתים, פסטה ברוטב כרובית ועוד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים בינוניים

כ-3/4 כוס קמח

כוס וחצי פירורי לחם

3 ביצים טרופות

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח, מחולקות

1/4 כפית פלפל שחור

שמן לטיגון

מלח ים אטלנטי לפיזור מעל

הוראות הכנה:

מכניסים את פרחי הכרובית לסיר וממלאים במים רותחים עד ל-3/4 גובה הסיר.

מוסיפים לסיר כפית מלח, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד לרתיחה.

מבשלים עוד כ-5 דקות מרגע הרתיחה. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסדרים 3 צלחות: אחת עם קמח, השנייה עם הביצים הטרופות מעורבבות עם כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור וכפית פפריקה והשלישית עם פירורי הלחם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון (קצת יותר ממה שמחממים לשניצלים).

מצפים את פרחי הכרוביות בקמח (ומנערים עודפים), לאחר מכן טובלים בביצים ולבסוף בפירורי הלחם ומכניסים לסיר השמן החם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסובבים את הכרוביות מדי פעם עד שזהובות-שחומות מכל הכיוונים ומוציאים לצלחת מרופדת נייר סופג או מסננת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

ממשיכים באותו אופן עד שמסיימים את כל הכרוביות, אם יש צורך, ממלאים תוך כדי את צלחת הקמח/פירורי לחם/ביצים מתובלות.

מפזרים עוד מעט מלח ים אטלנטי מעל ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מי שרוצה, מוזמן להגיש יחד עם רוטב המורכב ממעט שמן זית, מיץ לימון סחוט, פטרוזיליה קצוצה, שום ומלח.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרם קרמל הפוך

קרם קרמל

בדומה לסלט הקיסר האהוב עליי, שרבים מכם הסכמתם איתי, כי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. שריתה הגב

    היי
    אם כבר מבשלים את הכרובית.. אפשר להשתמש בפרחי כרובית קפואים?
    תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן