כבדי עוף צלויים עם בצל מקורמל ופטריות

באחד מאותם ביקורים הקבועים של דודתי זיוה (שבאה לבקר בעיקר את קיקי אהובה .. הבייבי שלי) בישלנו יחד את המנה הזו.

בין ריצות עם הבימבה בחצר ומשחקים על משטח הפעילות, זיוה מדי פעם ביקרה את מחבת הבצלים העמוסה וערבבה את תכולתה. בסופו של דבר התפנקנו כולנו על מנת כבדים צלויים מתובלת ומפולפלת עם פטריות והמון בצל מקורמל לצד פירה נימוח. פינוק אמיתי.

אם כן, כפי שהבנתם בין השורות (או שלא ), עיקר העבודה במנה זו היא קרמול הבצל שדורש הרבה זמן וסבלנות (כ-45 דקות לפחות). כמו בהרבה מנות טובות אחרות, השחמת הבצל בתחילת בישול המנה תורמת את מירב הטעם למנה, לכן חשוב לא לזרז ולמהר בשלב זה. שלא תבינו לא נכון, מדובר בעבודה מאד קלה, פשוט ניגשים מדי פעם למחבת ומערבבים את הבצלים. ברגע שהבצל שלנו מקורמל ושחום כמו שצריך, מרכיבים את שאר המנה צ'יק צ'אק והיא מוכנה תוך דקות בודדות.

מי שמעוניין מוזמן להוסיף כמה שלוקים של יין אדום למנה לאחר הוספת הפטריות. גיוון נוסף הוא הוספת ערמונים לפטריות – שילוב שאני מאד אוהבת, כמו במנת האורז הזו או ברולדת בצק העלים הזו. אם נדבוק בקלאסיקה צרפתית, אז גם תוספת של גוש חמאה יתקבל כאן בברכה, למי שלא מפריד בשר וחלב כמובן. מבחינת צליית הכבדים, ממש לא חובה לצלות אותם על מחבת פסים, גם מחבת לוהטת רגילה תעשה את העבודה.

אספר לכם, כי בעבר היו לי יחסים פושרים משהו עם כבדי עוף, אך היום אני מאד נהנית להתפנק על מנת כבדים מדי פעם (אחת המנות האהובות על יונתוש שלי דרך אגב). קבלו מנה נפלאה, עשירה ומתובלת, אותה מומלץ להגיש עם פירה קטיפתי (ראו פירוט אודות פירה במתכון של הפאי רועים).

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

750 גר' כבד עוף מנוקים

5 בצלים גדולים מאד, חתוכים לחצי וחתוכים לפרוסות דקות

7 שיני שום קצוצות

1 כפית גדושה עלי טימין טריים

2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות גס

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

1 וחצי כפיות מלח

1/2 כפית פתיתי צ'ילי

1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

מחממים במחבת גדולה/סיר רחב ונמוך את השמן ומטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שמשחים (שימו לב שזהו הליך ארוך שאורך כ-45 דקות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לקראת סיום קרמול הבצל, משמנים מחבת פסים על אש גבוהה עד שלוהטת וצולים את הכבדים כדקה על כל צד. מעבירים את הכבדים הצלויים לצלחת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים למחבת הבצלים את הפטריות, מערבבים ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם עוד כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמקות מעט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מוסיפים את השום הקצוץ, הטימין, המלח, הצ'ילי והפלפל השחור ומערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הכבדים, מערבבים בעדינות עוד כ-2 דקות ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם עם פירה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

קרפעלך

זוכרים את פוסט הורניקס האגדי? (איך אפשר שלא?  אחד הפוסטים

טחינה עם פיתה

טחינת סלק

כבר זמן מה שמתחשק לי לצאת מקופסת הטחינה שלי.. לשבור

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. עדי פלג הגב

    לגבי קירמול הבצל, 45 דק' זה נכון אבל שכחת לרשום שחייב להיות על אש נמוכה מאד ומכוסה. אני מוסיף ממש בסוף מעט בלסמי מרוכז (משחה) ומעט סילאן או עדיף דבש.

    • מיכל הגב

      הי עדי, דווקא קרמל לי את הבצל לא מכוסה, כאשר מדי פעם ניגשתי וערבבתי. הוספת בלסמי מצומצם ודבש זה טיפ מעולה, לבטח יוסיף- תודה רבה!

  2. נירית הגב

    האם אפשר במקום לטגן במחבת פסים לצלות את הכבדים בגריל, כפי שעושים לצורך הכשרתם?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן