ירקות וטופו בקארי צהוב וחלב קוקוס

את המנה הבאה אכלתי בארוחת שישי בסגנון אסייתי אצל קרן וניר. מה שהתחיל בכף-שתיים נגמר בקירוב קערת הקארי אליי ובנבירה מכובדת ביותר. כביכול, זוהי עוד מנת ירקות בחלב קוקוס וקארי, מנה צמחונית נפוצה לעייפה במחוזותינו, אך הטאץ' שניר מוסיף עושה את כל ההבדל: אם בבחירת הירקות (דלעת הערמונים מדהימה פה למשל, וכך גם הוספת הסלרי בסוף הבישול כתוספת של פריכות), ואם בתוספות הקטנות לקארי, כמו זרעי הכוסברה.

למרות שנשתמש במשחת קארי צהובה קנויה עבור המנה (ממליצה בחום על משחת הקארי של "בלו אלפנט"), עדיין נדגיש את טעמיה על ידי הוספת ג'ינג'ר, צ'ילי, למון גראס ועוד. בעיניי, קוביות הטופו מוסיפות הרבה ואני ממליצה שלא לוותר עליהן, למרות שהמנה תעבוד נהדר גם בלעדיהן. אם אתם רוצים להכין את המנה כאן ועכשיו, ואין בידיכם את מחית הקארי הקנויה, אני ממליצה לכם להציץ במתכון של העוף בקארי הצהוב הזה, שם הרכבתי מעין קארי משלי עם שלל התבלינים – ממליצה להעתיק ולהדביק משם. בנוסף, בבלוג ישנה מנת קארי אדום מוצלחת ביותר, שבקלות גם תהפוך לטבעונית.

ראשית, נעניק לירקות צלייה בתנור ורק לאחר מכן נשלב אותם ברוטב יחד עם הטופו והכרובית. שימו לב שאנחנו לא רוצים לצלות את הירקות עד לבישול מלא, אלא רק עד שישחימו בקצוות. הירקות בכל מקרה עוד יתבשלו ברוטב הקארי-קוקוס בהמשך ולא נרצה שיהפכו לפירה, אלא ישמרו על צורתם. זמני הצלייה ישתנו בין תנור לתנור, אז שימו עין ובדקו את התנור מדי פעם. חשוב להקפיד לחתוך את כל הירקות לקוביות באותו גודל.

ניר בחר לבשל את הכרובית ברוטב ולא לצלותה יחד עם שאר הירקות, על מנת שלא תהפוך לסמרטוטית ואני כמובן אימצתי טיפ זה. מבחינת השמן בו נשתמש, אפשר ללכת על שמן קוקוס, זית, חמניות.. מה שזמין ומועדף לכם. אספר לכם שאני שילבתי בין שמן זית לחמאת קוקוס על הירקות שנכנסו לצלייה בתנור.

זוהי מנה טבעונית מעולה במיוחד, שחובה להגיש יחד עם אורז.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בטטה, חתוכה לקוביות בגודל כ-1.5 ס"מ

דלורית, חתוכה לקוביות באותו גודל בערך

דלעת ערמונים, חתוכה לקוביות באותו גודל בערך

תפוח אדמה, חתוך לקוביות באותו גודל בערך

כ- 1/2 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים

3 מקלות סלרי חתוכים בעובי של כ-1 ס"מ

קוביית טופו (300 גר') חתוכה לקוביות בגודל כ-1 ס"מ

1 כף גדושה שורש ג'ינג'ר מגורד

1/2 פלפל צ'ילי גדול קצוץ

1 כף גדושה משחת קארי צהוב

2 פחיות קרם קוקוס (800 מ"ל)

כ-2 כפות סוכר דקלים/סוכר חום דמררה

1 כפית זרעי כוסברה

1 כף גדושה מלח

כמה עלי כפיר ליים

1 שורש למון גראס מעוך

כ-7 כפות שמן זית/קוקוס/שילוב ביניהם

מלח ים

כמה עלי בזיליקום טריים

כמה עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

מכניסים את קוביות הבטטה, הדלורית, דלעת הערמונים ותפוח האדמה לקערה גדולה, מזלפים מעל שמן זית/קוקוס, מתבלים במלח ים אטלנטי ומערבבים היטב עם הידיים. משטחים את הירקות בשכבה אחת על פני תבנית תנור מרופדת נייר אפייה ואופים כ-20 דקות, לא עד לבישול מלא, אלא בעיקר על מנת להעניק לירקות השחמה, כאשר מדי פעם מומלץ להציץ בתנור ולערבב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהירקות בתנור, מחממים כ-3 כפות שמן בסיר רחב וגדול ומוסיפים את הגינג'ר, מערבבים ומטגנים למשך כ-20 שניות ומוסיפים את משחת הקארי הצהוב, הסוכר, המלח, פלפל הצ'ילי וזרעי הכוסברה, מערבבים ומטגנים עוד כ-20 שניות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קרם הקוקוס, עלי הכפיר ליים, שורש הלמון גראס המעוך, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה למשך כ-20 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הטופו ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הכרוביות, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קוביות הירקות הצלויים, מערבבים וכעבור 2 דקות מוסיפים את הסלרי, מערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים עם מעט עלי כוסברה ובזיליקום טריים, לצד אורז לבן/מלא/קוקוס שיספגו את הרוטב הנפלא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן